Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Enzo79 napisał:

Protoplaści bowers ów? Wyglądają ładnie. Ja tylko się jakoś do podstawkowych nie mogę przekonać bo zawsze tego zakresu dolnego w nich brakuje 

Od tego masz suba

1 godzinę temu, maciekplacek napisał:

Od tego masz suba

Nie wiem, może się mylę... Ale nie jestem zwolennikiem stereo z jednym subem, bo jakoś mi to burzy wizję samego grania stereo. Gra albo z jednej strony albo ze środka niskimi i to tak średnio mi się podoba. Mam euphonie suba który gra na boki, prostopadle do boków kolumn a mimo to jak podłączyłem z subem to dziwnie to brzmiało. Wcześniej było jamo c80 i miałem dwie sztuki w rogach obok kolumn. Łeb chciało urwać. 

Wcześniej pisałem o secie lyngdorfa z dwoma bw2 i jeszcze tylko tego chciałbym posłuchać kiedyś. Tam na bypassie one ponoć do 800hz grają a to już zmienia postać rzeczy bo wchodzimy w początki kwadrofonii 

15 minut temu, Enzo79 napisał:

Nie wiem, może się mylę... Ale nie jestem zwolennikiem stereo z jednym subem, bo jakoś mi to burzy wizję samego grania stereo. Gra albo z jednej strony albo ze środka niskimi i to tak średnio mi się podoba. Mam euphonie suba który gra na boki, prostopadle do boków kolumn a mimo to jak podłączyłem z subem to dziwnie to brzmiało. Wcześniej było jamo c80 i miałem dwie sztuki w rogach obok kolumn. Łeb chciało urwać. 

Wcześniej pisałem o secie lyngdorfa z dwoma bw2 i jeszcze tylko tego chciałbym posłuchać kiedyś. Tam na bypassie one ponoć do 800hz grają a to już zmienia postać rzeczy bo wchodzimy w początki kwadrofonii 

swego czasu też się zastanawiałem nad nagłośnieniem Lyngdorfa ale nie było dedykowanych dostępnych stand-ów i później obawiałem się jakiś problem z odsprzedażą. 

Teraz, maciekplacek napisał:

swego czasu też się zastanawiałem nad nagłośnieniem Lyngdorfa ale nie było dedykowanych dostępnych stand-ów i później obawiałem się jakiś problem z odsprzedażą. 

Pasowało by właśnie tego wcześniej posłuchać, jak takie cuś gra, tyłku u mnie w pobliżu nie ma gdzie. No chyba że ktoś, coś ten.. Zaprosi ?

8 minut temu, Enzo79 napisał:

Pasowało by właśnie tego wcześniej posłuchać, jak takie cuś gra, tyłku u mnie w pobliżu nie ma gdzie. No chyba że ktoś, coś ten.. Zaprosi ?

Ja słuchałem i jest moc, kapcie spadają. 

Teraz, Enzo79 napisał:

Czy aby może w Ministerstwie? 

Taaa

Grało to z 3400 i były puszczane jakieś ich dedykowane nagrania. 
Co do finezji to się nie wypowiem bo za mało czasu ale pier... to miało niezłe ?

Muszę się chyba wybrać w końcu, bo zaproszenie kiedyś miałem, może jeszcze aktualne.. ?. Chyba też wypuszczę peszle pod te bw2 bo jeszcze mam możliwość 

2 minuty temu, maciekplacek napisał:

Taaa

Co do finezji to się nie wypowiem bo za mało czasu ale pier... to miało niezłe ?

Przygotówke zrobię tak czy tak. Na wszelki wypadek. Ja tylko słuchałem samego 3400 z bowersami 802d3. Nie wiem czego to była wina, czy kolumn czy lyngdorfa ale nic szczególnego się nie zadziało 

17 minut temu, maciekplacek napisał:

Taaa

Pamiętasz jaki to był rodzaj muzyki? 

Koncerty fortepianowe czy jakiś dżezik? 

Teraz, Enzo79 napisał:

Pamiętasz jaki to był rodzaj muzyki? 

Koncerty fortepianowe czy jakiś dżezik? 

Już nie pamietam ale były różne gatunki.

Gdyby mieli dedykowane standy to może bym kupił a tak zostało wiercenie w ścianach czego chciałem uniknąć.

11 godzin temu, Enzo79 napisał:

Sprzedajesz 3400? Dobrze patrzę? 

Czy juz poszedł od czerwca?

Nie sprzedaje, to skomplikowane ?

Sprzedaję swojego RELa T7i może ktoś coś? 

Nie sprzedaje, to skomplikowane
Sprzedaję swojego RELa T7i może ktoś coś? 

Czyli nadal go masz? Daj znać jakbyś chciał sprzedać 3400 albo chciał się podmienić na 2170 z HDMI.
Godzinę temu, Leszekgiertych napisał:

Czyli nadal go masz? Daj znać jakbyś chciał sprzedać 3400 albo chciał się podmienić na 2170 z HDMI.

Nie podmieniam się ? jakbym chciał kupić 2170 to bym nie kupił wcześniej 1120 a HDMI jest mi zbędne w 1120. 

Nie podmieniam się jakbym chciał kupić 2170 to bym nie kupił wcześniej 1120 a HDMI jest mi zbędne w 1120. 

Ok. Poradze sobie ze sprzedaza, daj znac jak bedziesz chcial sprzedac 3400.
1 minutę temu, Leszekgiertych napisał:

Ok. Poradze sobie ze sprzedaza, daj znac jak bedziesz chcial sprzedac 3400.

Leszku już mówiłem nie sprzedaję.

Chętnie bym zamienił 1120 na 3400:)

No ja swojego nie sprzedam?

Mh2 są większe od mh3. Grają podobnie ale kwestia kubatury w jakiej grają limituje to jakich użyć 

16 godzin temu, Enzo79 napisał:

Przygotówke zrobię tak czy tak. Na wszelki wypadek. Ja tylko słuchałem samego 3400 z bowersami 802d3. Nie wiem czego to była wina, czy kolumn czy lyngdorfa ale nic szczególnego się nie zadziało 

Mnie akurat nigdy bowers nie przekonywało. Z Dali zawsze mi się granie Lyngdorfa podobało. Drewno w membranach daje te cząstkę życia ?

36 minut temu, szczypior88 napisał:

No ja swojego nie sprzedam?

Mh2 są większe od mh3. Grają podobnie ale kwestia kubatury w jakiej grają limituje to jakich użyć 

Mnie akurat nigdy bowers nie przekonywało. Z Dali zawsze mi się granie Lyngdorfa podobało. Drewno w membranach daje te cząstkę życia ?

Ale to martwe drewno jest już ?

Ja z kolei lubię moduł wysokotonowy, nie jest taki jazgotliwy jak w bowersach, focalom też bliżej do bowers ów niż do dali, no ale jakby wszyscy lubili to samo to świat nie byłby taki kolorowy ?

2 godziny temu, maciekplacek napisał:

Przy okazji jak to jest z tymi głośnikami które lepsze MH3 czy MH2?

Mh2 mają większy trochę głośnik średniotonowy, i różnią się odrobinę pasmem, biorą niżej chyba od 100 a mh3 od 110, i różnica 20 W 

21 minut temu, Enzo79 napisał:

Ale to martwe drewno jest już ?

Ja z kolei lubię moduł wysokotonowy, nie jest taki jazgotliwy jak w bowersach, focalom też bliżej do bowers ów niż do dali, no ale jakby wszyscy lubili to samo to świat nie byłby taki kolorowy ?

Mh2 mają większy trochę głośnik średniotonowy, i różnią się odrobinę pasmem, biorą niżej chyba od 100 a mh3 od 110, i różnica 20 W 

Dali jest zajebiste i koniec kropka? też uwielbiam ich granie. 

Moj tata swoje ms4 zmodyfikował lekko. Zmienił kondensatory w torze wysokim, wykonał sobie węglowe rezystor i jest taka petarda że masakra??

13 minut temu, szczypior88 napisał:

Dali jest zajebiste i koniec kropka? też uwielbiam ich granie. 

Moj tata swoje ms4 zmodyfikował lekko. Zmienił kondensatory w torze wysokim, wykonał sobie węglowe rezystor i jest taka petarda że masakra??

Węgiel jest stanowczo zakazany ??, jak palić nie wolno to grać pewnie też 

Może i moje piątki by podrasował.. ?.. 

Tylko się boję że później dźwięk będzie górą za bardzo przydymiony.. ? I czarne wokale mogą się gubić ?

1 godzinę temu, Enzo79 napisał:

Węgiel jest stanowczo zakazany ??, jak palić nie wolno to grać pewnie też 

Może i moje piątki by podrasował.. ?.. 

Tylko się boję że później dźwięk będzie górą za bardzo przydymiony.. ? I czarne wokale mogą się gubić ?

Sprawa jest nieco skomplikowana bo tata z racji podeszłego wieku jest już średnio chętny na roboty elektroniczne?

Mundorfa Supreme Gold Silver ma tam bodajże i rezystory robił sam z wkładów grafitowych 

5 minut temu, szczypior88 napisał:

Sprawa jest nieco skomplikowana bo tata z racji podeszłego wieku jest już średnio chętny na roboty elektroniczne?

Mundorfa Supreme Gold Silver ma tam bodajże i rezystory robił sam z wkładów grafitowych 

Aż jestem ciekaw jak te ms4 po tym zabiegu dźwięczą, a jak u nich z dołem? 

Ja tak wczoraj z ciekawości sobie miernikiem sprawdziłem i dolny zakres momentami pokazywał 25hz a nawet się zdarzało 21 ??

Enzo79, a Ciebie tylko te suby w Ministerstwie interesują do odsłuchu?

Nie, cały komplet z fr i bw2 

Ale nie specjalnie chce mi się na Stolyce najeżdżać, bo traktora ni mom ?

8 minut temu, Enzo79 napisał:

Ja tak wczoraj z ciekawości sobie miernikiem sprawdziłem i dolny zakres momentami pokazywał 25hz a nawet się zdarzało 21 ??

Na Dolnym zakresie też zmienił kondensator

2 minuty temu, Enzo79 napisał:

No to może już koniec końców wyszły ms6 ?

Aż tak to może nie ale warto?

Dużo można zdziałać takimi zabiegami bo fabryczne elementy raz ze maja swoje lata a dwa to są przyzwoitej, ale nie topowej jakości. 

Na basie jest niżej, szybciej, bardziej punktowo. 

14 minut temu, Enzo79 napisał:

A mi się dziwiłeś że do Krakowa mam daleko ?

A mi się dziwiłeś że do Krakowa mam daleko ?

Jeszcze mi się nie pali, rurki sobie wstawię narazie pod wylewką, niech sobie tam będą. Miejsce nam, przestrzeń też, jak będą warte uwagi to się zobaczy. Najwyżej będzie czwarty system ?

7 minut temu, szczypior88 napisał:

Aż tak to może nie ale warto?

Dużo można zdziałać takimi zabiegami bo fabryczne elementy raz ze maja swoje lata a dwa to są przyzwoitej, ale nie topowej jakości. 

Na basie jest niżej, szybciej, bardziej punktowo. 

A gdzie to można osłuchać? ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.