Skocz do zawartości
IGNORED

Kable sygnałowe Velum

electro

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem kiedyś jednego I.C Veluma. Nie będę się powtarzał, ale zrobił (dzwiekowo) ogromne pozytywne wrażenie. To czego bym sie czepiał (wtedy, bo być może zostało to poprawione) to wtyki najtańsze chinole z RTV, które bardzo słabo trzymały się gniazda a nawet potrafiły sie samoistnie wypinać. Puszczania soku wtedy nie stwierdziłem :):)

Zydelek

Wszystkie wyższe modele mają wtyki WBT i są z zupełnie innej ligi niż ten podstawowy kabel, który słuchałeś.

Parsec

U mnie podłoga jakoś jest czysta, a snuje się po niej sporo tych węży. Ale może z czasem zacznie się linienie jak to u węży bywa.

to normalka

swego czasu chodzil na allegro sieciowy za pol ceny oczywiscie, oklejony folia bo przez plecionke wylazi jakas zywica,

i mozna sie do niego przykleic - wersja Velum N-1

:)

...a testował ktoś z Was Velumy z serii Wear (Vear:P) :D???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Jakis czas temu takze szukalem IC. Sluchalem Argentum, Audioquesty, Stereovoxa, konstrukcje DIY, zadna z tych konstrukcji mnie nie zachwycila. Po wpieciu Veluma NFS blues wszystko sie zmienilo - moj poglad na swiat audio :)

Sluchajac kabli Velum na odsluchu w Delta Studio, stwierdzilem ze pieknie to gra, ale ceny nie na moja kieszen. Jednak gdy mialem mozliwosc posluchania kabelkow u siebie w domu, na moim sprzecie - docenilem ogromna roznice (przeciez najlatwiej ocenic na tym co sie dobrze zna) powiedzialem sobie: musze je miec ;)

Kable Velum charakteryzuja sie duuza naturalnoscia, sa neutralne. Gdy sa skladowa systemu, kable te nie graja - one przekazuja muzyke - taka jaka ona jest. Tu nie ma efekciarstwa. Cale pasmo rowniutkie.

Wiem, ze nowy kabel NFS blues, rozni sie od poprzednich kabelkow z tej serii. Mysle, ze wiekszosc osob wypowiadajacych sie wyzej sluchala tych starszych wersji. Roznica jest spora, proponuje posluchac nowych kabli z serii.

Sluchalem u siebie takze sieciowek. Kiedys nie wierzylem, ze sieciowki moga cos poprawic. Wielu kablologow walkowalo ten temat, tu na forum. Po wpieciu Velumkow - ja niewierny Tomasz - "dotknelem" i uwierzylem :)

Ps

Zaprosil mnie kiedys szanowny kolega Pwit1 do swojego pieknego pokoju odsluchowego. Sluchalismy sobie zroznicownej muzyki, spotkanie relaksacyjne. Podpiety byl stereovox. Pod koniec spotkania zaproponowalem podpiecie mojego Velumka. Moim skromnym zdaniem, stereovox zostal zmiazdzony :). Zreszta zapytajcie Pwit1, moze Witek (tu pozdrawiam:) sie wypowie.

Pozdrawiam

Hybryd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.