Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

misiomor.

To co poruszasz to skrajne przypadki a co do karków to są od tego odpowiednie władze(policja ewentualnie)i nie wiń za to psów a właśnie karki są winne agresji psów.To ich trzeba izolować i to oni powinni ponosić odpowiedzialność.Sam posiadam psa(Akita Inu)duży pies obronny i moi sąsiedzi nie mają najmniejszych zastrzeżeń.Pies tej rasy nie wyje po nocach ani we dnie,nie szczeka jeżeli już to oznaka z jego strony o sytuacj dziwnej lub niebezpiecznej.Nie można uogólniać sytucji i zachowań zwierząt,zresztą ludzi też.Wolałbym spotkać w ciemnej ulicy psa niż któregoś z karków naćpanego lub pijanego,to raczej ich trzeba edukować.Zawsze za zachowanie psa odpowiada właściciel inne postawienie sprawy to postawienie na głowie.Jeżeli wypowiada się na publicznym foru to trzeba brać za swoje słowa odpowiedzialność i być poważnym.

Redaktor, 20 Lip 2009, 11:12

>Uwaga do autora wątku: jeśli pojawią się kolejne wpisy propagujące mordowanie zwierząt łopatą czy

>na inne bezprawne i okrutne sposoby, wątek zostanie zlikwidowany.

Jakie - propagujące? Ja niczego nie propaguję. Forumowicze, nie idźcie tą drogą!

A Redaktor podobno lubi mięso, cyt. "dużo mięsa" a wiadomo wszak skąd się ono bierze - na grządce bynajmniej nie rośnie!

Jeszcze raz mi Redaktor wspomni o Karkówce - to będzie biedny!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24082-100009809 1248090439_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> modrzew47, 20 Lip 2009, 12:05

Winienie o cokolwiek psów urąga zwykłej logice - już o tym po wielokroć pisałem.

Co nie znaczy że jak pies jest niebezpieczny dla życia lub zdrowia człowieka (łącznie z całonocnym wyciem), majątku znacznej wartości czy np. ekosystemu (zdziczałe psy polujące na dziką zwierzynę) - nie należy mu takiej działalności uniemożliwić przez fizyczną likwidację, ew. odłowienie do schroniska bądź zmuszenie właściciela mandatami do odesłania pieska w tym samym kierunku.

W praktyce schronisko również oznacza likwidację, bo chętnych do adopcji jakoś mało w stosunku do liczby psów, rozmnażanych na potęgę przez nieodpowiedzialnych właścicieli - wzdragających się przed "wyflaczeniem" swojej suni, nie przyjmujących do wiadomości że "dobre serduszko" (albo zwykłe skąpstwo) dziś oznacza ileś psów do likwidacji w przyszłości.

Na razie w imię "dobrego serduszka" miłośników psów pozostała część społeczeństwa ma znacznie obniżoną jakość życia, łącznie z ryzykiem nieporzebnej śmierci czy ciężkich obrażeń. Nie dziw się że próbuje z tym jakoś walczyć.

Redaktor chyba ma taką ideę w głowie że nie można rozmawiać o tym co obecnie prawem zabronione. Na przykład nie mogę "propagować" żebractwa, bo paragraf rzecze, że kto mając środki egzystencji lub bedąc zdolny do pracy - żebrze, tego nie ominie kara.

Jakiekolwiek wpisy rozważające zniesienie głupoty albo wspomnienia o tym jak będąc studentem zbieralo się jajcarsko na ulicy na piwo będą bezwględnie usuwane. Do tego trzeba doprady - specyficznej mentalności.

>Redaktor, 20 Lip 2009, 11:12

>Uwaga do autora wątku: jeśli pojawią się kolejne wpisy propagujące mordowanie zwierząt łopatą czy

>na inne bezprawne i okrutne sposoby, wątek zostanie zlikwidowany.

OK, zapanuję nad tym. Prosiłbym jednak o nie usuwanie całego wątku tylko takie wpisy.

Jeżeli ktoś będzie namawiał w moim wątku do mordowania zwierząt zostanie zbanowany!

Molibden.

Czy Ci co się przechwalają,że mordowali też będą banowani?Czas najwyższy.Może jako gospodarz wątku

zawiadomisz o tym fakcie odpowiednie służby!Czas najwyższy.

>modrzew47, 20 Lip 2009, 20:59

>Molibden.

>Czy Ci co się przechwalają,że mordowali też będą banowani?Czas najwyższy.

Tak.

>Może jako gospodarz wątku

>zawiadomisz o tym fakcie odpowiednie służby!Czas najwyższy.

To już nie moja sprawa, stare dzieje, poza tym - na kolegów z forum? Równie dobrze mogą konfabulować, chociaż naprawdę nie ma się czym chwalić. Tak tego problemu nie należy rozwiązywać.

Nie ma trupa, nie ma zbrodni.

Psów się nie morduje - ten termin zarezerwowany jest dla ludzi:

Ukryta Zawartość

Podobnie wkurza mnie jak na przekór słownikowi pisze się o "umierających" zwierzętach czy ich "zwłokach". Język polski ma na te terminy właściwe słowa - zdechnąć, truchło, padlina, tusza.

To mi trochę przypomina orwellowskie panowanie nad myśleniem poprzez panowanie nad językiem - komu będzie się chciało zjeść "zmielone zwłoki krowy" (inaczej hamburgera)?

Ukryta Zawartość

modrzew47, 20 Lip 2009, 20:59

>Molibden.

>Czy Ci co się przechwalają,że mordowali też będą banowani?Czas najwyższy.Może jako gospodarz wątku

>zawiadomisz o tym fakcie odpowiednie służby!Czas najwyższy.

Jest tylko jeden stwór gorszy od najbardziej uciązliwego psa.

Najparszywszy z parszywych, człowiek wykluczony, trędowaty, któremu nikt nie poda ręki - taki budzi wstręt. KAPUŚ.

Verker, Molibden

A ja się nie dziwię moderatorom że histerycznie reagują na takie rzeczy. Oszołomy potrafią być bardzo zdeterminowani, a jeśli trafią na zidiociałego prokuratora to mogą poważnie namieszać a w każdym razie narobić smrodu.

Z tego właśnie powodu weterynarz w moim miasteczku przestał psom i kotom aplikować zastrzyki usypiające. Bez względu na okoliczności. Widocznie jakiś zoohumanista dał mu się niedawno we znaki za "mordowanie" braci mniejszych zastrzykami. Z tego właśnie powodu suczka mojej koleżanki dogorywała prawie dobę po kolizji z samochodem, harcząc i popiskując żałośnie. Gdybym był z tym psem jakoś emocjonalnie związany, pewnie pomyślałbym o tym o czym nie wolno tu pisać. Ale zwisało mi to, więc nie zrobiłem nic (Modrzew, możesz odetchnąć, haha).

Burek moich znajomych był już bardzo stary, i pod koniec życia wydalał nie w porcjach ale cały czas po kropelce. Nazywaliśmy go z tego powodu "cienka brązowa linia". Rzecz jasna nie było mowy o wpuszczaniu do mieszkania nawet w zimie, i przez kilka miesięcy się tak męczył zanim skonał. Gdyby posiadał racjonalną świadomość, pewnie by serdecznie podziękował tym swoim "obrońcom".

A koty, dla których w przeciwieńswie do psów mam wiele sympatii, są przecież o wiele bardziej chorowite. I to często w młodym wieku. Łażą po krzakach takie zjawy, pozbawione sierści, ślepnące, dręczone przez inne zwierzęta. Ale skrócić im cierpień nie wolno, animalsi czuwają.

Śmieszy mnie przy tym wszystkim fakt, że np. o biciu dzieci mówić można w Polsce wszędzie bez żenady. Wielu to pochwala, większość akceptuje, choć przyznam że personalnie i konkretnie chwalą się nieliczni. Czyż można przytoczyć jaskrawszy przykład zaburzeń poczucia przynależności gatunkowej ??

Haha, w dodatku ma głośniki - Confidenc!

O losie!!! :D To już doprawdy PERWERSJA!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do adremu, koledzy. Bez personalnych wycieczek proszę. Powyższy wpis nadaje się do wątku "Brak humoru na forum" a nie o uciążliwych psach. O kapowianiu i donosicielstwie możemy porozmawiać w odrębnym temacie a nie tutaj, jeśli jest taka potrzeba.

vereker.

Ktoś kto zawiadomił odpowiednie służby bo widział jak bandziory pobili sąsiadowi syna = donosiciel

Ktoś kto widział jak sąsiada okradli i zawiadomił policje=donosiciel

Ktoś kto widział jak gwałcili kobiete(może Twoją córkę)i zawiadomił policje=donosiciel

Ktoś kto widział jak uwiązują psa w lesie do drzewa i zawiadomił policje=donosiciel

Ktoś kto posiadł wiedzę że łopatą zabijają zwierzęta i powiadomi policję =donosiciel

Tobie człowieku jak byłeś mały może coś zrobili,bo pomieszało Ci się dobro ze złem zwykła ludzka uczciwość ze skurwysyństwem a miłość ze zwyrodnialstwem.Najprostsza metoda na to,to lekarz i to nie od układu oddychania czy gastrologii a koniecznie psychiatra,gdyby jednak było już za późno na leczenie zawsze zostanie skazanie,w Twoim przypadku wystarczyłby 1rok,po odbyciu byłbyś nowym człowiekiem.Musiałbyś tylko spełnić jeden warunek-opowiedzieć pod celą co robiłeś z psami.

Vereker,

a że ty belki we własnym oku nie dostrzegasz, to już chyba taka twoja natura.

Taki był z Machauta madrygalista, jak z ciebie miłośnik psów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

jak miło jest w Polsce!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> broy, 4 Sie 2009, 12:22

Dopóki właściciel psa nie będzie odpowiadał za obrażenia jakie spowodował jego pies tak samo jakby zrobił to osobiście przy użyciu obcęg, noża czy deski z gwoździem - będziemy mieli groźne psy trzymane powszechnie w skrajnie nieodpowiedzialny sposób.

Niestety w narodzie (i we władzach wszelakich) mamy postawy typu "dobre serduszko". A więc jak przykręcimy śrubę to ludzie zaczną się psów pozbywać i biedne pieski zostaną w końcu uśpione w schroniskach. Albo przekonanie (spora część społeczeństwa - w tym politycy, prokuratorzy i sędziowie - ma przecież psy) że to w sumie są takie nieszczęśliwe wypadki które po prostu "się zdarzają" - i jak to tak, "porządnego" człowieka do więzienia - przepełnionego na dodatek.

Jak ktoś ma miękkie serce to musi mieć twardą d..ę.

"Ja patrzę przez judasza, a żona nasłuchuje w łazience przy rurze, czy słychać szczekanie. Potem żona pędzi prosto do windy. - Bolo, pięcioletni stafford, dwa lata terroryzował wieżowiec na Boninie."

"Sąsiad pilnował drzwi wejściowych, żeby nie wybiegł na dwór, a ten rozpędzał się i rzucał na drzwi całym ciałem. Sześć razy tak było. Ja, chłop 50 lat, i do domu boję się wracać - mówi sąsiad z piątego. - Wyjście żony do pracy to cała organizacja - wtrąca się mężczyzna z drugiego, czyli jedno piętro pod mieszkaniem właścicielki Bola. - Nawet teraz, na urlopie wstaję wcześniej, żeby ją asekurować. Ja patrzę przez judasza, czy jest wolne, a żona nasłuchuje w łazience przy rurze, czy słychać szczekanie. Jak słychać, to znaczy, że pies jest w domu. Potem żona pędzi prosto do windy, a ja czekam przy otwartych drzwiach, żeby w razie niebezpieczeństwa mogła wrócić."

"Pukam do drzwi na czwartym piętrze, otwiera mężczyzna, wychyla za drzwi głowę, rozgląda się. - Szybko, szybko do środka. Tu strach wielki na całej klatce, ludzie boją się wychodzić z mieszkań - mówi. Inni mieszkańcy:

- Pani niech po klatce nie chodzi, bo panią zeżre. Tylko windą proszę jeździć - mówi blondynka z siódmego.

- Nigdy nie wiadomo, kiedy wyjdzie, on sam sobie drzwi otwiera - dodaje jej mąż. - Pamiętam, jaki spieniony latał tu po schodach. Wszyscy sąsiedzi w oknach stali i krzyczeli do dzieci, żeby nie wracały do domu. Ludzie się boją o życie!

- Ja, proszę pani, uważam, że powinien być uśpiony, bo to tylko kwestia czasu, jak kogoś zabije. One mają cztery tony ścisku w szczęce! A jak dorwie małe dziecko? Jedno chapnięcie i dziecko martwe. Ja czytałem, one mają w genach żądzę mordu - twierdzi sąsiad z drugiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.