Skocz do zawartości
IGNORED

Przechowywanie winyli : meble ,kosze ...

nowijka1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazłam mnóstwo ofert firm sprzedających rozmaite wynalazki do archiwizacji i przechowywania płyt cd i dvd .

Niestety z akcesoriami podobnymi do płyt gramofonowych jest bardzo kiepsko.

Jak dotąd znalazłam walizki dla dj-i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i parę niezbyt wyszukanych regałów

Ukryta Zawartość

...czy to wszystko ?

pokażcie w czym y przechowujecie swoje zbiory...może skorzystam z pomysłów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41861-przechowywanie-winyli-meble-kosze/

Winyle to nie CD czy DVD i jak by stały na półce to i tak nic by nie można było "wyczytać" na grzbietach większości albumów żeby zidentyfikować płytę, dlatego będąc kiedys w IKEI znalazłem takie drewniane skrzyneczki z wyciętymi otworami do przenoszenia po bokach.

Mają one szerokość trochę większą od winyla ,żeby można było swobodnie wkładać płytę a ich wysokość

jest mniejsza od winyla tak ,ze można wertować oglądając okładki i wybierać interesujące nas do odsłuchu.

W pudełku takim mieści sie ok. 50-70 albumów .

Witam,

ja mam również skrzyneczki z Ikei,tyle że plastikowe.Kupiłem kiedyś kilka sztuk i teraz nie moge ich dostać niestety.Są bardzo praktyczne i myślę że kolega ma całkowitą rację.Mieści się właśnie tyle płyt i łatwo się je przegląda.Są niewiele większe od vinyla.

Myślę że to najlepszy sposób na przechowywanie płytoteki.

Pozdrawiam

Wojtek

REGAŁY SĄ OK , POD JEDNYW WARYNKIEM ,ŻE PŁYTY SĄ UŁOŻONE ALFABETYCZNIE, SKATALOGOWANE , I POMIĘDZY LITERAMI a...., b..., c... SĄ DESECZKI

wtedy nie musisz wertować, bo wiesz dokładnie gdzie stoi dana płyta

osobiscie wole mniej wiecej rodzajem muzyki, czyli zagladam do przegrodki w zaleznosci od nastroju i cos sobie wybieram, w przegrodkach oczywiscie musi byc miejsce na reke od gory i na przerzucanie, najlepiej jak nie sa zbyt glebokie a na dole przegrodek mamy skosy by plyty staly pod lekkim katem a w srodku bylo pusto inaczej ciagle sie przewalaja, do tego koniecznie szczelne drzwiczki bo co ma sie dodatkowo kurzyc. Co do skrzynek "na pomidory" sa dobre ale nie radze pelnych przesuwac bo zostana nam w lapach plastikowe elementy. Ja swoje kupilem w zwyklym supermarkecie i wiecej nie kupie nie mam zamiaru utnoac w plytach a wielkie regaliki z celowo kupionymi plytami "na metry" mnie nie kreca. Podobne watki byly juz tu poruszane polecam wyszukiwarke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.