Skocz do zawartości
IGNORED

listwy cd.-gigawatt pf-2...enerr itd.

ptx

Rekomendowane odpowiedzi

GIGAWATT PF-2 síťová lišta, 1290 EUR včetně LC-1

GIGAWATT LC-1 síťový kabel, 190 EUR (1.5m)

GIGAWATT LC-2 síťový kabel, 490 EUR (1.5m)

Takie mają ceny Gigawatta ??? Ja pier... :D :D :D

zyzio -skad masz te ceny,bo w audioforte

LC2-1150zl

PF2-2750zl

LC2+PF2=3550zl

Za te pieniadze na pewno lepszym rozwiazaniem shunyata hydra6,badz tez audio power wedge ehnancer-

kondycjonery,tylko beztransformatorowe,czyli to takie ktore nie degraduja dzwieku z rynku wtornego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Polsce tez zdrożały :D

Ukryta Zawartość

stary audiofil, 12 Lut 2010, 15:31

>PTX

>Kto Ciebie tego nauczyl-co to jest ta taka synergia,bo co poniektorzy tego slowa naduzywaja-

>-co to jest???

Wikipedia udzieli ci odpowiedzi a jak ja znaleźć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polska listwa faktycznie jest trochę (chyba tylko trochę) przereklamowana. Każdy Furutech zagra lepiej. Zwłaszcza bez firmowego kabla, który w najtańszych listwach Furutecha stnowi podstawowy ogranicznik, a i podobnie jest w polskiej listwie z firmowym kablem. Fadel trochę podpompowuje dźwięk, to taki Cardas GR wśród rozgałęziaczy. Najlepiej gra z szybkim i przejrzystym kablem. Taniej i przede wszystkimm lepiej wychodzi niezależne zasilanie ze ściany od skrzynki z dobrymi gnazdami zasilającymi.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

ptx

Jaki jestes powazny i rozwazny-dzieki za wiadomosci z wikipedii.

Widzisz po mojemu jest to uzyskanie rownowagi tonalnej i kolego jesli nie gra u Ciebie caly system

za powiedzmy 100000pln to o synergii mozesz tylko pomarzyc-i jeszcze ten system musi byc

odpowiednio dobrany,-bo wtedy organy oliva brzmia jak na zywo,filharmonia brzmi jak bys tam byl,

opera-jakby przed toba stal i spiewal,maly sklad jazzowy z klubu-jakbys siedzial przy ktoryms

stoliku.Widzisz-to jest to o czym piszesz-jesli tak masz-to gratuluje,i wiesz o czym piszesz.

Chyba szczesciarz jestem-bo u mnie taki przekaz istnieje[podobno tak mowia],choc na pewno mozna lepiej,lecz musialbym postarac sie o nowe lokum okolo 60m kwadratowych-zreszta tylko na muzyke,lecz to niestety przerasta moje finansowe mozliwosci.Takze z ta synergia to troche powiedzialbym trza

ostroznie,by aby do tego dojsc,to zapewniam,ze z listwami gigawatt,badz enerr bedzie to trudne

zadanie do zrealizowania.pozdrawiam sympatykow rownowagi tonalnej.

A tak na marginesie wlasciciel enerra w tym roku wyrazil poglad,ktory slyszalem osobiscie ze w super systemie procz akustyki najwazniejsze jest ustawienie kolumn-i trudno sie z tym niezgodzic,bo zeby

uzyskac dobry dzwiek przestawialem optymalnie meble pare dni,rowniez to samo bylo z usrojami

akustycznymi.Niestety audio ma to do siebie-trzeba szukac tego optimum.

Przeciez każda pokaże swoje zalety i wady w róznych systemach - najwazniejsze co w ścianie i po drugiej stronie listwy po sam koniec.

zyzio bardzo uproszczasz. Nie da sie powiedzieć, że ta , cz ta "zagra" z kazdym systemem, nie ma mocnych.

Dla mnie na przykład Gigawatt najtańszy jest na tyle dobry, że robi mi smaka na droższą wersję.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jesli zyzio stwierdził u siebie, ze jest lepszy to pewnie tak jest (opinia subiektywan). To oczywiscie nie oznacza, ze w innych systemach będzie podobnie. Ot cała zabawa z tym hobby ;).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja sprawdzilem jakis czas temu u siebie Enerr'a Power Station (do sciany kabel Enerr Blue). Porownywalem opcje: gniazdka w scianie vs listwa. Generalnie duzych roznic nie bylo, bez listwy dzwiek byl troszke bardziej otwarty, gora tez nieco bardziej podobala mi sie bez listwy, aczkolwiek specjalnych roznic w rozdzielczosci nie bylo. Rozpatrujac listwe tylko jako narzedzie ochrony Enerr sie sprawdza bo zawsze to jakies zabezpieczenie. W kategoriach poprawy dzwieku specjalnego efektu nie bylo - no chyba, ze uznac za takowy brak ewidentnych wad ;-) Na plus z pewnoscia jakosc wykonania.

Daruj sobie i zmień listwę :)

W ostatnim numerze Audio Video jest porównanie tego Gigawatta m.in. do Furutecha TP 80 E i TP 615 E

Krótko: obie listwy pozamiatały polski produkt, który wydaje się dobry, gdy nie ma się punktu odniesienia :)

P.S. Furutech TP60E jest lepszy od 80-tki, bo moim zdaniem filtrowane gniazda w 80-tce degradują dźwięk.

Kup shunyate hydre-6,to najrozsadniejszy wybor-oczywiscie z drugiej reki,a sieciowka

diamondback wystarczy-drozsze szkoda kasy,poprawa dzwieku[spokoj] i nastroju gwarantowana.

zyzio, 14 Lut 2010, 20:40

>Organiczny, transparentny dźwięk - spójny i niezmulony - w skrócie: transparency without pain :)

mam to samo z pf-2,a jeżeli chodzi o zamulenie to nie nadaje sie właśnie do ciemnych systemów u mnie nic takiego nie występuje (probowalem pf 2 z kablem diamondback ale po dluzszym czasie bylo zbyt dosadnie wiec wróciłem do kabelka firmowego) :).

Ja bym zaczął od pożyczenia Furutecha TP 60 i porównania do posiadanej listwy, bo będzie to najtańsze rozwiazanie.

Zgadzam sie równiez z zyzio, że TP 80 na filtrowanych gniazdach (bez + dwa rodzaje filtracji)gra bardzo różnie i na każdym inaczej - mamy więc w jej przypadku do wyboru 3 rodzaje brzmienia. Faktem jest, że im wieksza filtracja tym i w/g mnie gorsze ( mniej przejrzyste, choć dla kogos może przyjemniejsze brzmienie). W tej listwie jednak dedykowany jej kabel stanowi najbardziej wpływający na finalne brzmienie element i jak pisałem wczesniej jej prawdziwe ograniczenie (uzywałem jej kiedyś ze dwa lata). Wymiana kabla na kazdy inny model np. furutecha przyniesie spora poprawą, a i odsprzedaż dedykowanego nie powinna stanowić problemu.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.