Skocz do zawartości
IGNORED

listwy cd.-gigawatt pf-2...enerr itd.

ptx

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Polecam posluchac tego ustrojstwa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Isotek Orion GII - u mnie wyparl Enerra Power Station (dzwiek suchy, wyostrzony i nieprzyjemny) i Gigawatta (ten wyzszy model za okolo 2.4kzl , nie pamietam symbolu - dzwiek plastyczny ale pozbawiony blasku, do tego podbity midbass)

Orion dal u mnie duza poprawe w calym spektrum dzwieku.

pzdr

slvn

Ukryta Zawartość

"Gigawatta (ten wyzszy model za okolo 2.4kzl , nie pamietam symbolu - dzwiek plastyczny ale pozbawiony blasku, do tego podbity midbass)" => PF 2 miałem - takie same odczucia...mulił....przynajmniej u mnie....

Isoteka topowego miałem w domu na odsłuchach i nie polecam. Polecam za to "box" MIT-a. Polecam też ASL-777 Reimyo:) Inny wymiar dźwięku. Pełna naturalność. Ale do rocka może się wydawać za "gładki". Instrumenty akustyczne grają "akasmitnie". Nie ogranicza dynamiki. No cóż ale cena jest powalająca.

Ja miałem Isoteka niskiego - nic specjalnego, ale te nasze opinie wcale nie są wyrocznią, bo trzeba próbować u siebie, u mnie najlepiej zagrały: SunLeiste i topowy Furutech, choć nie wiem co tam tyle kosztuje....chyba te białe rękawiczki, które dodają do kompletu, no i wkręty antywibracyjne pakują każdy w osobnym woreczku......:D

Sun Leiste łagodzi wysokie, dodaje gęstości, słodyczy, wykopu na basie ale trochę zawęża scenę. Najlepsza scena jest na gnieździe najdalej położonym od kabla zasilającego tą listwę.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

• 5 miesięcy później...

Ostatnio miałem okazję testować przez kilka dni japonski kondycjoner Reimyo ALS 777. Wlasciwie okreslenie kondycjoner nie pasuje do tego urzadzenia, ktore nie jest oparte o wielkie trafa. To raczej zaawansowany filtr sieciowy, praktycznie bez ograniczen wydajnosciowych jakie narzuca separacja galwaniczna.

To rzeczywiscie dziala :) Po podlaczeniu CD oraz PRE i kilkunastogodzinnej rozgrzewce dzwiek nabral niesamowitej predkosci, wyraznie wzrosla jego dynamika. Ta predkosc dala sie odczuc glownie na instrumentach perkusyjnych. Kazde uderzenie np.paleczka w perke bylo momentalne, natychmiastowe i przez to prawdziwsze. Te cechy daly sie odczuc momentalnie - do tego kop perkusji byl bardziej zwarty i dosadniejszy, a bas ogolnie zrobil sie bardziej konturowy nie tracac nic z zejscia.

Drugi aspekt ktory ulegl poprawie to niezwykla klarownosc i rozciagniecie gory - jeszcze nigdy nie uslyszalem u siebie tylu smaczkow, dlugich wybrzmien i ogolnie takigo zroznicowania wysokich tonow, ktore byly wyrazne i dosadne ale jednoczesnie gladkie, jednak nie za slodkie.

Przyjemną konsekwencją wyrafinowania gory pasma była aura pogłosow, ktore stały sie wyrazniejsze, lepiej było slychac wszystkie efekty przestrzenne, latwiej dalo sie wychwycić pogłosy pomieszczenia w ktorym nagrywano muzyke. Dźwięk był tez ogolnie lepiej zogniskowany.

Generalnie po podlaczeniu sprzetu do Reimyo - jakiej plyty bym nie odpalil, gralo to dobrze i przyjemnie ; ) Po wypieciu z systemu brakuje mi teraz tej namacalnosci dzwieku i bogatej gory pasma...

Wszystko super, niestety ta cena ;|

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witaj,

listwe enerra (najwyzszy model) mialem w swoim systemie przez kilka miesiecy, jednak brzmiala dla mnie zbyt ostro i metalicznie. Do ospalego systemu jak najbardziej sie nadaje, u mnie bylo za 'tranzystorowo'. Reymio to jednak inny poziom, podaje wszystko z wieksza kultura, no i pod wzgledem dynamiki deklasuje enerra. Ale trudno sie dziwic zwazywszy na cene Reymio...

pzdr

=======================

mamz, 3 Maj 2009, 09:26

>slvn

>polecam podłączyć listwy Enerr , próbowałem kiedyś tej za 2k i efekt był podobny, czyli

>wyczyszczenie i przyśpieszenie muzyki, otwarcie góry pasma, naprawde fajnie.

Ani panaceum, ani lekarstwo na wszelkie audio bolączki. W kiepskim systemie na pewno na niewiele sie zda taki reymio, jednak w zrownowazonym zestawie na w miare przyzwoitym poziomie taki kondycjoner to zwienczenie calosci i dopelnienie. Troche jak przyprawa, bez ktorej potrawy tak nie smakuja.

Najpierw pewnie musialbys odlozyc na porzadny system, do ktorego podpialbys ten filterek.

(Btw. mozna go nabyc sporo taniej niz 20 tysi)

============================

dekoracja, 2 Maj 2009, 23:00

>no po prostu panaceum! lekarstwo na wszelkie audio bolączki! trąby i wiwaty. sprzedaję swojego

>sonusa i odkładam na filterek za 20 tysi (czy ile tam)

mamz, 3 Maj 2009, 09:26

>slvn

>polecam podłączyć listwy Enerr , próbowałem kiedyś tej za 2k i efekt był podobny, czyli

>wyczyszczenie i przyśpieszenie muzyki, otwarcie góry pasma, naprawde fajnie.

Podobny wpływ na dźwięk (głównie mikrodynamika i oczyszczenie całego pasma ze "śmieci")

daje NEEL 1800 (teraz jest model 2300 , za ok. 2200zł)ZNACZNIE lepszy od ENERRa (model za 2000zł) .

Trza pożyczyć i wypróbować .

Wg. mnie NEEL N7-2300K jest najlepszą listwą (posiada m.in. cztery wyjścia 230V AC filtrowane, nieseparowane o obciążalności 2150VA ) do za ok. 2000zł .

slvn: jasne. oczywiście.

mam system za 800 pln i nie mam sensu nawet myśleć o takiej półce. przepraszam.

bywam u dystrybutora tych japońskich cudów regularnie, może sobie posłucham kiedyś.

????

mamz, 4 Maj 2009, 01:53

>slvn

>No to może Fadel?

A nie probowalem, podobno bardzo dobra listwa. Z listw, ktore u mnie graly: SunLeiste, Enerr PowerStation, Gigawatt (nie pamietam oznaczenia, najwyzszy model) i Isotek Orion GII, najlepiej zagrala ta ostatnia. Bas nie muli jak na gigawacie - jest sprezysty, gora ma odpowiednio duzo powietrza i nie jest ostra jak w Enerrze, tylko aksamitna :)

A co do fadela, to gra u mnie interkonekt Coherence i to jest mistrzostwo swiata :>

pozdr

slvn

• 9 miesięcy później...

czy ktoś słuchał gigawatta pf -2 z kablem sieciowym LC-2,podobno bardzo dobre zestawienie,sam kabel w sobie nie jest jakiś super nadzwyczajny ale ale w połączeniu z listwa pf2 tworzy świetna synergie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.