Skocz do zawartości
IGNORED

Spadek merytorycznego poziomu forum

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ja by się cieszył póki co gdyby chociaż nie opadała w zalewie nie-lu-bią-cych-wy-szu-ki-war-ki-bar-dzo ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Redaktorzy

To jest układ, który sam się napędza. Wcześniejsze fale nie-lubiących-bardzo napłodziły już tyle redundantnych wątków, że teraz nawet przez wynik wyszukiwania trzeba się kopać godzinę, żeby wybrać w miarę obiecujący wątek. I wielu się widocznie nie chce.

Redakcja, 8 Maj 2008, 19:12

>To jak, rośnie nam już ta krzywa?

To niech Szanowna Redakcja tu zerknie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

krzywa właśnie znowu dno przecięła :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A może to wszystko przypomina, to o czym Lem Stanisław pisał w "Bombie megabitowej" ... informacji jest może po prostu już tak dużo, że zaraz to wszystko pier...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• 3 miesiące później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

muls, odnosząc się do zagadnienia zawartego w tytule wątku napisał że "jak spada, to to wiadomo ze niebawem wzrosnie".

Minęło bez mała cztery miesiące.

I jak sądzicie, poziom forum wzrósł czy opadł?

>discomaniac71

Mogę jedynie powtórzyć za Tobą: To se ne wrati.

Powodów jest moim zdaniem kilka, przy czym nie wszystkie są związane z audio i tym forum.

1. Sam Internet. Wolne medium dostępne dziś dla prawie każdego. Co się z tym wiąże sami wiecie.

2. Audio. Ogromna ilość dostępnych urządzeń, subektywne gusta odbiorców, komercyjne wyływy - efekt kisz misz.

3. Forum. Oblicze audiostereo zmienia się tak jak oblicze grup dyskusyjnych. Kiedyś służyły one do sensowenj wymiany poglądów. Dziś każdy może pisać co chce. Ludzi myślących to męczy i odpadają. Weżmy np. wpisy z ostatnich kilku dni. Być może jestem straszliwe wybredny, ale nie widzę nic ciekawego. Zastanawiałem się jak to forum powinno wyglądać żeby w prosty sposób można by było grupwać wątki i szczerze powiem że nie wiem.

Wiem tylko jedno z forum wieje (przepraszam jeśli kogoś z Was urażę) makabryczną wręcz nudą. Nie chodzi już o tysiące wątków "jakie kolumny do 400 zł ?". Bo dla tych mniej zamożnych trzeba też mieć zrozumienie, ale wszystko ma swoje granice. Pomija już wątki o wszystkim i o niczym, bocznicę która jest dla mnie chlewem etc. Chyba jedyne co się jako tako trzyma to DIY. Tam można przynajmniej dowiedzieć się czegoś sensownego. Reszta poprostu nudna.

Jak to tego dodać powszechną audiofilską poezję uprawianą do znudzenia to ręce opadają. Wszystko gra rewalacyjnie. Kable za 200 zł w systemie za 1000 wprowadzają rewolucyjną zmianę, pojawiają się hektary przestrzeni itd. itd. itd.

Dlatego zgadzam się z discomaniac71. To se ne wrati. Nie ten czas, nie ta kultura, nie Ci ludzie.

Mrok

Próbuj dalej, najlepiej zmieniajac to o czy piszesz. Moze tobie sie uda. Tylko mam nadzieje, ze nie skończy sie na obrazaniu się jak to popełnił załozyciel tego tematu, który w końcu niekiedy pisał również całkiem do rzeczy.

Dopóki sciera sie na forum frakcja "naukowa" ze swoim nieprzejednanym umiłowaniem spcyfikacji technicznych z ze stroną humnistycznego podejscia do zjawisk zwiazanych z odtwarzaniem muzyki i trzecią czyli ploretariatem zakompleksionym brakiem mozliwosci zmuszajacych do korzystania z usług sprzętu z MM wuchwalanego niekiedy do miana END-u END-u szczególnie po wstawieniu wszelakich lamp sposobem domowym.

Ten niekiedy faktycznie pozorny galimatias powoduje, ze zapomina sie w ogóle po co to wszystko.

Jednak forum jest przydatne i mozna z niego umiejetnie korzystajac wysupłac ciekawe i wartosciowe fragmenty, nawet dziś po latach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

"Dopóki sciera sie na forum frakcja "naukowa" ze swoim nieprzejednanym umiłowaniem spcyfikacji technicznych z ze stroną humnistycznego podejscia do zjawisk zwiazanych z odtwarzaniem muzyki"

...

Ze starcia tych dwóch postaw można uzyskać interesujące wyniki, dopóki ich przedstawiciele nie będą pisać do siebie wzajemnie "uważasz tak, czy tak, bo jesteś gupi". A to wymaga minimum dyscypliny umysłowej. Czy nas na nią stać?

>xniwax

>Ten niekiedy faktycznie pozorny galimatias powoduje, ze zapomina sie w ogóle po co to wszystko.

>Jednak forum jest przydatne i mozna z niego umiejetnie korzystajac wysupłac ciekawe i wartosciowe

>fragmenty, nawet dziś po latach.

Masz rację, ale po części. Wyszukanie wartościowej informacji zajmuje tydzień lub dłużej. Nawet przeszukiwarka zdaje się na nic. Szukasz np. dobrych kolumn w cenie 3 kzł. No i kicha. Masz tysiąc wątków w których jeden proponuje, to drugi coś innego. Nie wiesz jakimi intencjami kieruje się "doradca", bo jak poszukasz w ogłoszeniach lub na allegro to często okazuje się że właśnie on sprzedaje akurat te tak zachwalane przez niego kolumny. Wychodzi z tego cyrk na kółkach. Nie różni się to niczym od recenzji w gazetkach w których prawie każda testowana kolumna gra rewelacyjnie, z rewelacyjną górą, pełnymi (ale NIE drażniącymi) wybrzmieniami, niskoschodzącym basem oraz średnicą o niespotykanej głębi i selektywności. To że na trzech stronach gdzieś na boku autor dodaje zdanie "oczywiście w tej klasie cenowej" jest bez znaczenia. To wszystko powoduje zawrót głowy.

Jestem o tyle szcześliwy że znalazłem to co chciałem i nie gonię już królika. Na forum zaglądam z ciekawości. W moim pojęciu nie różni się ono niczym od bełkotu nastolatków na o2 gadających w kółko o kolejnym linku z filmikiem gdzie panienka pokazała cycki.

Redaktor

Może dyscypliny tak ale też "cierpliwosci" co najmniej z jednej strony.

Mrok

Dyskusje są takie na jakie pozwla średnia mentalnośc człowieka - forum to mocno usrednione środowisko.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mrok a czego oczekujesz przy pytaniu najlepsza kolumna do 3 kzł? jednoznacznej odpowiedzi ?

archiwum tego forum to gigantyczna kopalnia zbudowana przez tysiace ludzi szukajacych i sprawdzajacych wiadomosci o audio ktorej sam nigdy nie byłbys w stanie stworzyc

doceń prace ludzi i nie pisz głupot

zrob wpierw cos sam potem oceniaj i naucz sie szukac czyli zadawac dobre pytania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>cir,

Pytania zadawać umiem i to szczegółowe bądź pewien. Że forum jest skarbnicą tego nie neguję. Natomiast żeby coś senswnego w tej skarbnicy wyszukać potrzeba czasu i ogromnego dystansu to opinii innych.

>Redaktor

>Dyskusje są takie na jakie pozwla średnia mentalnośc człowieka

To prawda.

• 2 miesiące później...

spójrzcie prosże drodzy forumowicze na to:

trochę plastyczności- ale po dobraniu reszty systemu dusza wzmak deklasuje budżetówkę, niektórzy piszą że korektory to hi- end, no cóż sam 10 lat kierowałem się modelami opiniami i wogóle, 10 lat stracone.....

opinia orgazm bez baby:)

dziękuje gregowi za to że jest..

sprzęt używany od ponad rok

miejsce zakupu allegro 220

cena 230

dlaczego wybrałem ten sprzęt? rekomendacje

przed zakupem porównywałem z bardzo hujowe aczkolwiek wymagające kolumny canton le 600

CO TO WOGÓLE MA BYC? OPINIA? juz wiem dlaczego nietorzy sądzą ze spada poziom forum. jak ktos w zakladce opinie pisze ze wzmak jest " ogólnie porazka" + doslownie 4 słowa w okienku opinia, to przepraszam-ale co to jest? piaskownica?

Opinie w 4 słowach..

Mam nietypowe poczucie humoru śmieszy mnie zarówno wpisy niedoświadczonych jak i doświadczonych forumowiczów- jak opisać dźwięk słowami??? Przez analogie? W 100 słowach to niesztuka.

Za jakiś czas pewnie mi się znudzi i dam wam spokój...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Witam szanownych kolegów.

Do udziału w forum namówiło mnie kilku z przyjaciół. Byli odbiorcami moich konstrukcji. Próbuje aktywnie uczestniczyć. Nie jest źle. Wzajemnie opluwanie się to chyba cecha polska? Nie potrafimy walczyć na argumenty. A po co walczyć? W wielu sprawach obie strony mają dużo racji. Spójrzcie na wątek o kablach. Sadzę, że pilnujemy tam jako tako ogólnej kultury sporu.

Forum jest potrzebne.

To co denerwuje mnie:

1. Wiele sloganowych wtrąceń (podobno taka tu netykieta) używanych bez sęsu. Ludzie pozują na jakichś cwaniaczków.

2. A pozują, bo mają wzory w Wszystkowiedzących. Nie chodzi o wiedzę, chodzi o wywyższające stwierdzenia: „jak nie słuchałeś tego na CDku za ponad 3kzł to nie zabieraj głosu”.

3. Ogół ludzi jest coraz bardziej wyedukowany i dochodzi do sporu z „Audiofilami”, tymi co słuchają sprzętów za ponad 10kzł a nie muzyki. Słyszą rzeczy niesłyszalne i naginają prawa fizyki.

Mam nadzieją, że Koledzy z tego wątku nie utyskują nad tym, że stracili swoje tajemne forum dla wtajemniczonych?

Sądzę, że pilnując się aby nie dotknąć nikogo można wpłynąć na poprawę kultury dyskusji, a niektóre wybuchy niech dodadzą tej dyskusji smaczku. Oby nie przesolić.

Grzegorz7

>To co denerwuje mnie:

Ehem..

A ja na pw otrzymałem wiadomości od forumowicza którego w życiu nie podejrzewałbym o brak wiedzy że Grzegorz7 wypisuje takie pierdoły, że może człowieka pokręcić. Usilnie zaznaczam, że to nie moja opinia, tylko ją przedstawiam.

ja nawet nie wiem o co chodzi, ale jak już jego zwyobracało, to ja już wymiękam...

To tyle odnośnie tematu Spadku merytorycznego poziomu forum.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

MOŻE USUNIEMY CZĘŚĆ WIADOMOŚCI? Zycie z BIG BROTHERem jest wygodne- czytamy to co chcemy, usuwamy niewygodnych ludzi... Systemy komunistyczne/totalitarne dają w pewnym sensie poczucie bezpieczeństwa

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.