Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Tomter skąd jesteś, może podjadę do ciebie ze swoim Cambridgem, po odsłuchach może zmienisz zdanie na temat Denona. Cambridge uchodzą za bardziej otwarte na górze. A przy okazji sam sobie zobaczę to zachwalane przez niektórych urządzenie.

tomter zostaw go na noc włączonego na minimalnej głośności. U mnie po kupnie chodził bez wyłączenia pierwsze 4 czy 5 dni :-) Dopiero po ponad 100h zacząłem już go wyłączać na noc ale dalej pracował od rana do nocy. Naprawdę ostra góra znika w nim po ponad 100h grania.

I nagle stanie się muzykalny?

Moim zdaniem troszkę za szybko podchodzisz do jego testów.

Daj mu trochę czasu, wyjaśnij to sobie jak chcesz, przyzwyczajeniem do dźwięku, albo wygrzaniem, ale odpuść odsłuchy na najbliższe 2 tygodnie, niech on po prostu "tylko gra" gdzieś tam w tle.

To zawsze pomaga.

Jak wracam po delegacji, wakacjach, czy innych tygodniowych wyjazdach to mój sprzęt zawsze gra lepiej :)

Natomiast jak słucham codziennie, to zaczynam się doszukiwać i kombinować...

Jak wracam po delegacji, wakacjach, czy innych tygodniowych wyjazdach to mój sprzęt zawsze gra lepiej :)

Natomiast jak słucham codziennie, to zaczynam się doszukiwać i kombinować...

Zawsze jak tak jest, tez tak mam :) Albo jak wlaczymy cos czego nie znamy, a podoba nam sie.

?👈

Refleksji cd. w jazzie jest super, niestety moje ulubione rockowe kawałki zabite na amen....ostro, że uszy nie wytrzymują

Oczywiste jest ze w najwiekszej mierze za brzmienie odpowiadaja kolumny i jak takowe maja sklonnosc do jazgotania to bedzie to zmora poki nie trafimy na odpowiedni piec. Moje kolumny sa calkowicie przeciwne. Po przygodach z marantzami nie wiedzialem ze ta kopulka moze dac takie wysokie poki nie podpielem starego pma-1520, a teraz na Pma-2000r jest jeszcze lepiej, ale nie ma mowy o ostrosci. Jest poprostu wiecej, dzwiecznej gory.

?👈

Kolejna obnizka ceny pma 2020 cos czuje ze nowy model nadchodzi!

I super !

Rewelacyjny Pioneer PD50 wyjściowo kosztował jakieś 2600zł a teraz 1700zł .

Tylko " audiofilskie " firmy sprzedając nawet x letni sprzęt trzymają ceny do upadłego :)

I super !

Rewelacyjny Pioneer PD50 wyjściowo kosztował jakieś 2600zł a teraz 1700zł .

Tylko " audiofilskie " firmy sprzedając nawet x letni sprzęt trzymają ceny do upadłego :)

Ostatnio widzialem dobra oferte jednej "audiofilskiej" firmy jakies 4000 taniej plus burczace trafo gratis-na swieta :)

Kolejna obnizka ceny pma 2020 cos czuje ze nowy model nadchodzi!

Przecież przez ostatni okres czasu trwa nagonka na model 2020. Myślisz, że to przypadkiem? ☺ Tak samo było np. z CA SM6.

SM6 v1 to rewelacja cenowa. Nieco ponad 2k za wzorowo grający sprzęt, Hi-END za swoją cenę. Przerabiałem kilka odtwarzaczy CD do 4k i w każdym coś nie pasowało.

Stream Magic gra po USB z komputera i robi to nad zwyczaj dobrze.

Przecież przez ostatni okres czasu trwa nagonka na model 2020. Myślisz, że to przypadkiem? ☺ Tak samo było np. z CA SM6.Jaka nagonka jednak kolega mial racje ze nie warto tu pisac jako posiadacz trzech klockow denona pozdrawiam I wesolych swiat!

Edytowane przez Maka73

Nie ma żadnej nagonki. Jestem jedyna osobą, której ten wzmacniacz nie odpowiada. Przyczyn może być wiele , np reszta systemu nie pasuje do Denona , może kable mam nie takie....przy slabszym wzmacniaczu kie było tego słychać☺

Proponuję ignorować forumowicza KotD . Facet lubi szukać zaczepki , dziury w całym i doprowadzać do kłótni .

I ciekawe - była nagonka i po nagonce ceny spadły . Kupy się to nie trzyma ...

Rafał735 dwie strony wcześniej pokazał swoje ja , na chwile odpuścił i dalej prowokuje .

Olać ich .

SM6 v1 to rewelacja cenowa. Nieco ponad 2k za wzorowo grający sprzęt, Hi-END za swoją cenę. Przerabiałem kilka odtwarzaczy CD do 4k i w każdym coś nie pasowało.

Stream Magic gra po USB z komputera i robi to nad zwyczaj dobrze.

I nadal nie ma konkurencji a szukam od prawie 2 lat .

Zobaczymy co Pioneer N50A - N70 pokaże .

Rafał735 dwie strony wcześniej pokazał swoje ja , na chwile odpuścił i dalej prowokuje .

Swoje JA to ty pokazales juz dawno swoja bufonada i nadeciem do granic zenitu. A teraz zraportuj jak zawsze zebym to ja wyszedl na idiote. Juz mnie idealnie wmanipulowaliscie w ten caly syf. Pozachwalaj troche te swoje NADy, sprzedaj cos. Juz po swietach to znajdziesz nowego jelonka z kasa.

?👈

Jeden sklep obniżkę zrobił na święta i już spadła cena :-) Myślę, że nowy model to tak najwcześniej w 2016 a cena już raczej nie spadnie, bynajmniej nie u nas... PMA-2020 oczywiście jest słaby nie kupujcie lepsze chińskie Hegle i 20 letnie vintage w cenie nowych ... :-)

Czyli odtwarzacz strumieniowy. Znalazłem na Allegro, tylko wszystkie albo v2 albo bez opisu, v2 jest gorsze czy tylko droższe bo nowsze ?

I jak to się ma do poczciwego Denona DNP-720AE ? Ten to ma chociaż tuner analogowy wbudowany, bo w tamtych chyba nie, bo nic nie pisze.

Czyli odtwarzacz strumieniowy. Znalazłem na Allegro, tylko wszystkie albo v2 albo bez opisu, v2 jest gorsze czy tylko droższe bo nowsze ?

I jak to się ma do poczciwego Denona DNP-720AE ? Ten to ma chociaż tuner analogowy wbudowany, bo w tamtych chyba nie, bo nic nie pisze.

V2 to to samo co V1 tylko ze zmianami ( nie brzmienia ) które uważam za mało ważne a różnica w cenie duża .

SM6 to strumieniowiec ale i bardzo , bardzo dobry DAC . Do tego może służyć jako preamp cyfrowy i ma radio internetowe na którym gra dobrze .

Denon jest ładniejszy ale DAC ma słaby i nie ma nawet wyjścia coax .

SM6 czyta duże dyski przez USB ( u mnie 2 tera ) a Denon z tego co wiem max 32GB

Szkoda że w 730 nadal nie ma coaxa . Szkoda też że Denon nie wypuścił coś grającego nie gorzej od SM6 o tej samej funkcjonalności i w jego cenie .

Bardzo dobry tuner analogowy kupisz za 200zł

Ponoć 720AE ma niską czułość i trzeba mocny sygnał do niego .

Reszty o SM6 dowiesz się w zakładce Hi Fi - są tam o nim dwa wątki .

Edytowane przez muda44

Proponuję ignorować forumowicza KotD . Facet lubi szukać zaczepki , dziury w całym i doprowadzać do kłótni .

I ciekawe - była nagonka i po nagonce ceny spadły . Kupy się to nie trzyma ...

Olać ich .

I nadal nie ma konkurencji a szukam od prawie 2 lat .

Zobaczymy co Pioneer N50A - N70 pokaże .

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Facet, odpiłuj się ode mnie. Ja juz dawno z Tobą nie dyskutuję, a Ty ciągle masz coś do powiedzenia na mój temat. Mam swoje zdanie i je wyraziłem. Jakoś mało merytoryczne odpowiedziałeś tylko mnie zaatakowaleś. To raczej Ty prowokujesz kłótnie co udowodniłeś powyżej.

Jeżeli chodzi o Cambridge Audio Stream Magic 6 to przeciętny odtwarzacz. Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć i posłuchać jak to gra to zapraszam. Można porównać u mnie z w miarę dobrym CD.

To nie wątek o CA więc nic więcej nie będę pisał.

Refleksji cd. Wzmacniacz grał non stop od kilku dni. Nie słuchałem go, zostawiłem włączony w innym pomieszczeniu. Dzisiaj wróciłem do ponownych odsłuchów. Nastąpiło mile zaskoczenie, wysokie tony zaczęły grać czysto bez tranzystorowej nalecialosci, ogólnie średnica mocno się nasycila i zmiekla jednocześnie. Bas wierci dziury w brzuchu. Zaczyna grać naprawdę fajnie. Koledzy Muda44' i Iceman007' mieli rację. Cierpliwość to podstawa.

Nigdy nie będzie to granie super muzykalne bo 2020 to też wulkan energii i bardzo rozdzielcze zwierze. Natomiast gra bardzo fajną średnicą i otwartą ale dość wyrafinowaną górą. Jak jeszcze brakuje muzykalności to kabelki MIT albo XLO z wysokich serii i będzie wtedy tak jak trzeba (stracimy trochę rozdzielczości).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.