Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

przecież to używka, gość żąda ile uznaje za stosowne, nie poszło za 900 to obniżył do 800, widocznie spieszy mu się, odbiór osobisty nie ułatwia mu sprawy, mało to takich okazji było na Allegro? Sam kupiłem 1520ae za pół ceny i to tej najniższej :)

Ludziom to nigdy nie dogodzi za duzo zle za malo podejrzane tez zle :/

Jestem przewrażliwiony na takie ogłoszenia, nigdy się nie nadziałem ale parę razy widząc okazje zapytałem i jeden który mieszkał kolo mnie z 15km chciał tylko wysyłkowo, obiecywał mi nawet kopie dowodu osobistego, inny mimo ze zgodził się na odbiór osobisty nagle wyjechał w delegacje do Anglii, delegacja lub przeprowadzka do Anglii to standardowa śpiewka oszustów

Bardzo przepraszam ze napisalem to w jezyku obcym niezrozumialym

Kolego Patryk-1980 swojego czasu chciales kupic 2020 ?? od Ciebie to jakies 1000km daleko fakt, ale zapytac zawsze mozna.

Zgadza się byłem zainteresowany, już nie aktualne

"Lampa nie umiera nigdy"

A ja idę właśnie po mojego pma 2020ae

Daleko jeszcze masz? :)

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Nie ja nie tam, mój przyszedł kurierem z Warszawy w cenie 1600euro nowy?!

i już chyba doszedł bo ogłoszenie nieaktualne :)

Ja zamówiłem swój dwa tygodnie temu, jak bym wiedział o tym w niemczech to bym po niego pojechał.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

800 Euro

Zdrozal 899 Euro.

Pma 2010AE

http://www.ebay.de/i...sd=291669756750

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Witajcie Panowie Denonowcy.

Powoli rozglądam się za używanym CDkiem.

To moje pierwsze stereo, od niedawna mam Sanyo Ja 220 + 2 monitorki Saba Box C405, jakość w porównaniu do kina domowego wiadomo na duuży plus.

Rozglądam sie za używanym CDkiem, w tej chwili za niego robi Pioneer DVR 5500 H od kina domowego.

Mam parę typów również w tym Denony.

http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-denon-dcd910-z-pilotem-idealny-stan-i5977731153.html

http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-toshiba-xr-z70-i5988617093.html

http://allegro.pl/denon-dcd-920-20bit-i5989467366.html

http://allegro.pl/denon-dcd-860-cd-player-pilot-i5990118938.html

http://allegro.pl/denon-dcd-1500-hi-end-nakamichi-odtwarzacz-cd-i5989661956.html

http://olx.pl/oferta/marantz-cd-53-odtwarzacz-cd-pilot-CID99-IDdsorl.html#2917f92ac3

http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-luxman-d-404-gwarancja-cd-r-hi-end-i5987165244.html

Ostaniego luxmana b. zachwala Pan sprzedający że niby taki świetny i że lepszy niż np. marantz 63, wart jest tych dwukrotnie większych od reszty $?

Na forum Grundiga polecają do wzmacniacza sanyo głównie Philips cd 150/151/350 Grundig cd 7500/7550 również jest Denon cdc 800/900/1100/1700/1800, Marantz 7/9/63/73/84/94, jak również poza kilkoma innymi markami i modelami jest ww Toshiba Niestety takie CDki albo są w cenie 0,5 -1k albo i po prostu nie ma w ofertach

Mi najbardziej zależy żeby miał możliwie dobrą jakość dźwieku, czytał CDRy no i fajnie jakby był srebrny. Najbardziej podoba mi się Toshiba, ludzie piszą o niej dobrze, ale chyba ciężko o laser a jest wiekowa i Pan sprzedający coś się nie odzywa się czy czyta cdr. Żona chce z pilotem (choć pewnie najmniej nim będzie operować) i ogranicza budżet :(

Czy te oferty wogóle są warte uwagi, a może warto coś innego szukać. A może coś Wam się natknęło w ofertach albo coś sami macie na sprzedaż?

grzehu82 - widzę, że kolekcjonujesz sprzęt "Vintage". Szczerze pisząc nie wiedziałem, że słychać różnice w dźwięku w tej klasie CD przy podłączeniu do komponentów tej klasy. Ja bym się raczej martwił ile to jeszcze pociągnie. Ale skoro jesteś zdeterminowany to może warto poszukać coś z NADa, Yamahy czy Sony ES.

A co do tego forum, nie wiem czy Ci ktoś pomoże, tu ostatnimi czasy "wszyscy" wzdychają do wzmacniacza Denon 2020ae i prześcigają się w wyszukiwaniu jego najniższej ceny na rynku wtórnym i pierwotnym. Choć finalnie i tak nic z tego nie wynika.

grzehu82 - Denonki 860, 910, 920 nie grają jakoś wybitnie, grają raczej twardo, mało muzykalnie.

Porównywałem kiedyś bezpośrednio Denona DCD -1015 z Grundigiem CD 8150, ten drugi okazał się zdecydowanie warty uwagi, jest zbudowany na kości TDA 1543, ma sporą muzykalność, większe nasycenie, barwę.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A co do tego forum, nie wiem czy Ci ktoś pomoże, tu ostatnimi czasy "wszyscy" wzdychają do wzmacniacza Denon 2020ae i prześcigają się w wyszukiwaniu jego najniższej ceny na rynku wtórnym i pierwotnym. Choć finalnie i tak nic z tego nie wynika.

To jest po prostu dobry wzmacniacz za stosunkowo niewielka kase i tyle... a na tym forum to wzdycha sie do sansui :))

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

grzehu82 - widzę, że kolekcjonujesz sprzęt "Vintage". Szczerze pisząc nie wiedziałem, że słychać różnice w dźwięku w tej klasie CD przy podłączeniu do komponentów tej klasy. Ja bym się raczej martwił ile to jeszcze pociągnie. Ale skoro jesteś zdeterminowany to może warto poszukać coś z NADa, Yamahy czy Sony ES.

Dlaczego nie wynika. Ja kupiłem i mam w domu od 2 tygodni PMA 2020AE. Zakup w Polsce za 7150zł.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Dlaczego nie wynika. Ja kupiłem i mam w domu od 2 tygodni PMA 2020AE. Zakup w Polsce za 7150zł.

Czytaj miedzy wierszami-Skywalker jest zdania,ze ten 2020 to szalu nie ma.Delikatnie rzecz ujmujac.

Pamiętam jak byłem w jednym salonie audio w Katowicach i ktoś poczęstował sprzedawcę tekstem w stylu; denon i marantz to w zasadzie jeden koncern i robią rzeczy w zasadzie takie same. Facet z salonu mocno się zdenerwował najpierw wywód długi o wyższości marantza a potem postawił obok siebie pma 1520 i pm7005. Kazał zwrócić uwagę na takie detale jak śrubki w obudowie czy podłączenia kabli głośnikowych. Twierdził że na jakimś szkoleniu był wiekowy pan z Japonii który podkreślał ciągle wysoką jakość Marantza, który w odróżnieniu od Denona nie tnie aż tak drastycznie kosztów pod kątem jakości. TO OCZYWIŚCIE tylko wywód mniej lub bardziej prawdziwy, natomiast zerkając na detale obu wzmacniaczy wnioski jakoś same się mogą nasuwać.

Roboor- Miedziane śrobki w obudowie Nie Grają. A czy ktoś coś tnie i drastycznie to tego nie wiemy. Nie pracujemy u nich w księgowości :) A Denon i tak ma fajne zabawki tyle, że nie sprowadzają ich do Polski. Wywody sprzedawcy zatem bym pomijal i skusilbym się na własnym odsłuchu.

Edytowane przez Darth Vader
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.