Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro popatrz, tam chyba za dwa koła był czarny, może za 1800 oddał by.

Wiem widziałem. Narazie bede sie rozglądał.

Od razu tego nie potrzebuje...

Dobrze było by porownać jak to gra;)

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Artiz a masz w domu dcd lub dbt???

Ja mam 3313ud i jakoś nie mam czasu (leń) aby podejść i wypożyczyć 1520ae bo te 1510ae już w MM nie dostanę.

Są 2szt na allegro dcd-1510AE

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6719549666

I

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6723758341

Chyba o tym wspominałeś :)

Edytowane przez BaliGdynia

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Artiz a masz w domu dcd lub dbt???

Ja mam 3313ud i jakoś nie mam czasu (leń) aby podejść i wypożyczyć 1520ae bo te 1510ae już w MM nie dostanę.

Są 2szt na allegro dcd-1510AE

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6719549666

I

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6723758341

Chyba o tym wspominałeś :)

Przemku nie mam ani DBT ani DCD. Mam DNP 730 i daca SMSL.

Co do 1520 to wydaje mi sie ze bedzie podobne granie. Mozesz nie nie usłyszec roznicy.

No a mnie ciekawi dnp730 jak on się sprawuje??? Powiem szczerze mam jeden minus dla 3313ud. Odczyt plików z usb na wyświetlaczu. Zamiast nazw folderów to tylko system cyferkowy jest 0001, 0002, 0003 itp i co mnie zdziwiło. Na usb miałem kopie muzyki w formacie sacd, 3313ud nie widzi tego z usb. AVR-X6200W pod tym względem (USB) mega jest, wszystkie pliki które mam czyta bez problemu, info na wyświetlaczy z nazwami też jest, i dość szybki odczyt bo pen miał 64gb samej muzyki i nie musiałem czekać na odczyt. Od 5 do max10 sekund przy pierwszym odczycie danych z palucha a już w trakcie odtwarzania to niezauważalne są przerwy w odczycie.

Tak się zastanawiam czy jest sens kupować DNP730AE, co on mi da za plusy???

Bali ja od kumpla pozyczłem 730ae,no i jakos sie tak złozyło ze został i mnie. Zakupiłem go ;)

W DNP730ae jest przetwornik burr brown 1795) czyli nowszy niż w DCD1500ae ( burr brown 1791)w Odtwarzaczach DCD jest transformatorowa sekcja zasilacza a w DNP transformator impulsowy. Zobacz sobie zdjecia w srodku (masakra jakaś)

Co na plus?

TIDAL przez aplikacje w telefonie,DSD do 5.6Mhz

Odtwarzanie plikow z USB jak i z serwera DLNA,swietny wyswietlacz

Minusy:

Jest powolny,

Radio onternetowe słabej jakosci, ale to ze wzgledu na jakosc nadawania w intwrnecie(nie jest tu winny denon)

Np radiowa trojka 96kbps na XXI w to tragedia,mam nadzieje ze vtuner poprawi w jakosc.

Bali kupisz DNP za 1200-1400zł

Atriz pytanie....czy w DNP-730AE jest możliwość parowania ze smartfonem poprzez bluetooth???

Dziś słyszałem takie info iż nie, ale może sprzedawca nie umiał połączyć i drugie pytanie do jakiej wielkości można peny dawać pod usb i czy to jest 2.0 czy 3.0 wej usb?

Atriz pytanie....czy w DNP-730AE jest możliwość parowania ze smartfonem poprzez bluetooth???

Dziś słyszałem takie info iż nie, ale może sprzedawca nie umiał połączyć i drugie pytanie do jakiej wielkości można peny dawać pod usb i czy to jest 2.0 czy 3.0 wej usb?

DNP Nie ma bluetootha,

Podłączyłem na probę dysk twardy 1tb ale był w systemi plików ntfs i go nie wykrył. A mam na nin pliki ktorych nie mam na co przeniesc aby zmienic format na fat32. Aby sprawdzic czy odtworzy dysk 1tb

Własnie jestem na etapie zakupu pendriva 256gb i wtedy ewentualnie bede mogł sprawdzić czy odtwarza ale myśle ze da radę.

Natomaist dysk mam podł.pod router asusa 1200g+ i z tamtąd muzyke za pomoca wifi jest stremowana do DNP...

Natomiast co wazne pliki DSD są odtwarzane tylko za pomoca portu USB, stremowac z routera nie mozna,poniewaz DLNA nie obsługuje plikow w formacie DSD.

To Denon ciała dał z bluetoothem...dziś to podstawa.

Thx za odp :)

To Denon ciała dał z bluetoothem...dziś to podstawa.

Thx za odp :)

Dlaczego tak uważasz?

Do czego Ci bluetooth?

Jak łączyłem sie z ave za pomoca bluetootha to ciagle coś były nie tak, to zrywało połączenie ,to zacinało się,nie miłosiernie to wkurzało. A pozniej to odkryłem bubbleUpNp i zero problemow z połączeniem i spora rezerwa transferu w stosounku do blutooth/wifi.

Jak ktos powie jak sformatowac dysk powyzej 32 gb na system fat32 to bede wdzieczny...bo windows z tym nie daje rady ani z wiersza polecenia...

U mnie odtwarza pena 32 gb ale dyskow 40gb 320gb i 1 tb nie zobaczył. ..bo byly ntfs albo po prostu za duze oto jest pytanie...

Jeśli chodzi o 1510 to jest inna liga niż stare 1500, tamto grało beznadziejnie sucho i bez życia. 1510 to zupełni inny odtwarzacz na nowych podzespołach i nie ma nic wspólnego z graniem 1500tki. Jeśli chodzi o 1520 to jest to samo tylko że dodali dac, jeśli chodzi o odczyt płyt CD różnicy brak, przynajmniej ja nie słyszałem.

Ponadto 1510 ma wejście USB i moim zdaniem mogło by go nie być. Kiedyś odpaliłem na nim pliki z muzyką i grało to beznadziejnie. Ten odtwarzacz ma bardzo dobrze odtwarzać muzykę z CD i robi to bardzo dobrze, jeśli chce ktoś urządzenie do odczytu plików z pendriva lub telefonu polecam inną firmę dac i sieciowca takich firm jak: Cambridge audio stream magic 6, pioneer a30/50/70,Advance Acoustic MDX600 itd.

Edytowane przez Bipo

U mnie gra dcd1520 juz kilka tygodni a daca nawet jeszcze nie sprawdzalem wow musze sie zebrac do tego.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

U mnie gra dcd1520 juz kilka tygodni a daca nawet jeszcze nie sprawdzalem wow musze sie zebrac do tego.

Sprzęt klasa Denon+Monitor Audio :)

Pokój też mega, jak byś chciał smaczku dodać to jakieś fotki lub film 360stopni w pokoju.

Jak bede miec obiektyw 10mm to cos cykne. Jeszcze musze dostawic trzeci fotel i troche innej kosmetyki zrobic.

Kosmetyki :) toć już tu na filmiku wygląda genialnie...

A porównywał ktoś dcd 1520 z 720?

Pytasz o DCD? Ja miałem oba i porównywałem. Został 1520ae :)

Na chwilę obecną świetnie się sprawdza jako cd-player i DAC.

Jako DAC, gra pliki flac z nas'a, sterowanie za pomocą androida, ios lub z laptoka.

DSD bez problemu z lapka...

A SACD brzmi naprawdę rewelacyjnie...

Edytowane przez canonierka

Jest widzę bardzo dobrze, ale jak podłączysz dobre monobloki będzie świetnie - moc absolutna psuje absolutnie :).

Przemo, zakupiłem pendrivea 256gb usb 3.0,zgrałem na niego muzykę flaki,DSD, DNP 730 nie ma problemu z odczytem tak dużego pendriva.

Przemo, zakupiłem pendrivea 256gb usb 3.0,zgrałem na niego muzykę flaki,DSD, DNP 730 nie ma problemu z odczytem tak dużego pendriva.

Ooo to super :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.