Skocz do zawartości
IGNORED

Kiła powie co myśli

Gość Kiła

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiła

(Konto usunięte)

Nie bedę owijal w bawełnę i powiem odrazu co myśle.

Kiedyś na forum zagądałem częściej i naprawdę było co pocztać. Ale to sie skończyło. Zrobiła się tu nuda i nic wiecej. Większość przesiadujących tu pseduo audiofili to tylko nadęte gbury, które wogóle się na niczym nie znają a wypisują, że są niewiadomi jakimi fachowcami. Takich fachowców jak wiekszośc tu obecnych możemy oglądać co tydzień w programie Usterka... No cóż... szkoda. Niestety, takie odnosze wrazenie jak czytam czasem porady jakie tu wypisujecie. Dosłownie nie wiem czy płakać czy się smiać. Wogóle brakuje tu ludzi obiektywnych, potrafiących powiedziec wprost co im sie nie podoba a co nie. Jest tu tylko samo pieprzenie o niczym. Wystarczy przesledzić ostatnie tamety. Poprostu nuda i koszmar. Ale oczywiście wielu mądralińskich wykorzystuje czyjąś niewiedzę i poróbuję udowodnic jaki on to nie audiofil! Dosłownie jakby miął hi enda! i był wszechwiedzący a tak naprawde nie ma nic... jakiegos bumboxa moze. Inną sprawą jest cakowity brak kultury. Często dało się zauważyc całkowiet prostactwo niektórych forumwiczów. Nie bede mówił po nickach (choć jest ich s[pora lista) bo nie o to tu chodzi. Całkowity brak kultury był w stosunku do niejednego piszącego, a o dystrybutrorach juz nie wspomnę. Poprostu całokowite dno. No cóż... na koniec powiem tyle, że juz tu nie bede zaglądał. Poprostu poziom ludzi tu piszących nie odpowiada mojemu. Nie bede sie zniżał.

https://www.audiostereo.pl/topic/4366-ki%C5%82a-powie-co-my%C5%9Bli/
  • Redaktorzy

Jeszcze nigdy kiła nie popsuła mi nastroju. Jak dziadek może się zarazić, to znaczy że jeszcze ho, ho!

Czy sądzicie że warto pytać typa, co mu się konkretnie nie podoba (bo to dotychczas to niestety konkrenie nie było)? Ale obawiam się że to ktoś chciał sobie tylko bluznąć anonimowo, nie mając nic szczególnego na myśli. Pewnie znowu zupa była za słona.

Panowie!

Nie unoście się tak odrazu. Spójrzcie na to trochę bardziej obiektywnie, może Kiła ma trochę racji... Na form naprawde zrobiło się troszkę nudno. Zgadzam się z tym, że jego (a może jej:)) wypowiedz jest troszkę presadzona i ostra. Przynajmniej próbła (lub próbowała:)) wyrazić swoją opinię. A Wasze... spójrzcie tylko. Jedna osoba coś powie, a następne tylko przytakują. Tak samo jest z wypowiedziami na temat sprzętu. Ktoś powie ze coś jest złe, inni zarz przytakują. Panowie! troszkę wiecej od siebie. Pozdrawiam i życzę naprawde Wesołych Świąt.

Może Kiła, autor tej wypowiedzi na codzień pisze pod innym nickiem. Może specjalnie go na dziś zmienił, aby w ten sposób bardziej obrazowo wyrazić swoją opinię:) Może w taki właśnie sposób próbuje nam coś przekazać... niczym poeta z epoki romantyzmu:) hehe Pozdrawiam

Gość Gość

(Konto usunięte)

I to własnie jest to. Leżą posty na forum i nikt nic nie napisze, a jak już coś, to mało konkretnie lub wcale. A tu, prosze Państwa, posty jak grzyby po deszczu. Kiła, zainteresowanie twoim postem udowodniło jego rację. Gratuluje, choć troche za ostro. Wesołych Świąt drodzy audiofile i nie tylko ;)

Gość FemmeFatale

(Konto usunięte)

Paaanowie, panowie... Pan Kiła ma troszkę racji.

Rada 1: Jak wiesz to pisz.

Rada 2: Nie wiesz, nie zabieraj głosu i nie wymądrzaj się, na temat o którym nie masz zielonego pojęcia...

BO JUŻ MNIE BRZUCH OD ŚMIECHU BOLI JAK CZYTAM TE BZDURY!!!!!!!

Kiła nieświadomie potwierdził typowy dla wszystkich forów internetowych problem . Forum TWORZĄ PISZĄCY ludzie w ramach swojego wolnego czasu i ochoty. Natomiast CZYTAJĄCY WYMAGAJĄ interesujących tekstów. PISZĄCYCH jest znacznie mniej niż CZYTAJACYCH. Ale to właśnie CZYTAJĄCY tworzą pełne pretensji wątki wymagając tekstów bardziej użytecznych niż te czytane w komercyjnych periodykach branżowych. Zanim więc ktoś stworzy taki wątek jak ten powinien zdac sobie sprawę , że poza chwilowym uwolnieniem frustracji NIC CIEKAWEGO do czytania dla innych nie napisał . DRODZY CZYTAJACY - dajcie wiecej z siebie poruszając interesujące was tematy w niebanalny sposób . To daleko lepsze rozwiązanie niż zaśmiecanie tego forum marudzeniem rozkapryszonego nadmiarem dóbr konsumpcyjnych indywiduum.

Swoją drogą poprzeczka oczekiwań w stosunku do forum została wywindowana w porównaniu do sytuacji sprzed 12 miesięcy ...

Pokażcie krytycy ile jest w sieci równie dynamicznie rozwijających się forów. Powiedzcie, gdzie jeszcze można na nich spotkać ludzi z branży czynnie biorących udział w dyskusjach? Czy wam się podoba, czy nie, to jednak tutaj zaglądają dystrybutorzy, producenci i redaktorzy odpowiednich pism. To świadczy o randze tej strony i jej opiniotwórczej roli.

Wszyscy ze sobą się zgadzają? Poczytajcie jak nie jeden raz skacze jeden z drugim sobie do gardła. A to, że panuje zgodna opinia co do niektórych produktów? A coż w tym złego? Widocznie są dobre. Chyba, że chcemy dla zasady podzielić się na klika obozów.

Ja również mam parę uwag co do poziomu niektórych osobników, ale na litość boską, jesteśmy tylko ludźmi. Bycie audiofilem nie oznacza równocześnie zachowania wysokich norm kulturalnych. Ludzie są różni, ale forum działa i to bardzo sprawnie, zapytajcie Lukara o statystyki.

Co do kolegi z problemami wenerycznymi: a cóż on proponuje? Zapytał o projektor (czyli pomylił forum), został nie tylko odesłany w odpowiednie miejsce, ale również otrzymał merytoryczną odpowiedź. Jednak postanowił się pienić z niewiadomych przyczyn. Ja mu życzę szerokiej drogi i szybkiego powrotu do zdrowia.

Konkludując: nie szukajcie dziury w całym. Trochę więcej refleksji przed nadchodzącymi Świętami życzę.

> Kila

Eeee... Jaguar to gowniany samochod... Dali byl daltonista, ...glos Marii Callas to tragedia ... Naomi Cambell jest gruba jak beczka. itd

....

Wiesz co Kila......

Nie chce mi sie z toba gadac.

• Redaktorzy

"Pan Kiła"... To jak będzie jeszcze eleganciej? Pan Trypelek i Pani Rzeżączka? A co do racji lub nie - to przede wszystkim nie lubię tzw. chamówy. Nie można po ludzku jakoś, tylko pod dobranym ad hoc nieapetycznym nickiem? Sorry, mnie takie chwyty nie zachwycają swoją obrazoburczą inwencją, zapewne jestem za stary.

Myślę, że w każdej wypowiedzi jest trochę racji. Tematy czasami są mało interesujące, ale przecież sami forumowicze mogą je moderować. Co do czasami ostrych wypowiedzi na forum - to sądzę, że jest dobrze, powinny być, gdyż one ukazują emocje. Nic tak nie podnosi charakteru dyskusji jak wyrażone emocje (oczywiście najlepiej z zachowaniem zasad kultury). Pozdrawiam.

Bardzo madrze napisal troy. Wielokrotnie slyszalem podobne zarzuty, jednak zawsze odpowiadalem, iz kazdy moze aktywnie uczestniczyc w dyskusji i proponowac tematy jego zdaniem interesujace.

Skoro autor postu nas czytal, to doskonalem powinien wiedziec, ze "wyskakujac" na forum stereo z projektorem mile potraktowany nie bedzie. Bo i nie to forum.

Pamietajce moi drodzy tez o innej rzeczy, a mianowicie ze to forum to takze zjawisko socjologiczne...

I dziala jak magnes...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.