Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów dołączam do klubu z Creek evo , potrzębuję pomocy w doborze kabli głośnikowych, interkonekt to qed qunex 4s, a kolumny z jakimi to na razie będzie grało to JBL Balboa

Edytowane przez skwara1

Witam kolegów dołączam do klubu z Creek evo , potrzębuję pomocy w doborze kabli głośnikowych, interkonekt to qed qunex 4s, a kolumny z jakimi to na razie będzie grało to JBL Balboa

Miałem Qunex 4S z Creekiem A50 IR , z kolumnami Avance Omega 509 mk2, kable głośnikowe, które miałem to Qed Silver Anniversary XT, ale jak wymieniłem kolumny na AP Tempo 3, to srebrne kable za bardzo wyostrzyły granie i zmieniłem kable na Kimber Kable 4VS i było to znacznie lepsze zestawienie, potem także sprzedałem Qunex 4S i zamieniłem na WireWorld Eclipse 5, było dużo lepiej

Nie wiem jak grają JBL Balboa, wiec trzeba szukać, testować.

procab ls25, jest nawet lepszy od chord carnaval silverscreen. Stwierdzilem to ja i kilka innych osob na moim systemie creek>epos. Chord ma dalsza i szersza scene a reszta to katastrofa. (ale czy taka scena mi pasuje-chyba nie do konca tez)

Ciekawi mnie jeszcze reson, tego nie sprawdzilem jeszcze ale nie wiem czy naprawde tego chce. Procab jest moim punktem odniesienia-nigdy sie ich nie pozbede.

Niebawem kuzyn przywiezie do mnie swoje przewody za ponad 1kpln, posluchamy zobaczymy..

A procab tani i pierwszorzedny.

kup sobie kawalek procaba i ic zrobisz sobie sam.

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Tak, ja pisze powaznie i to zwlaszcza o przewodach glosnikowych, pomysl i zerknij czym sie wszystkie szczyca zawsze- 1 parametrem czystosci miedzi. Generalnie jest na dzien dzisiejszy karuzela kablowa-olej to i stan z boku...zaufaj mi i nie trac pieniedzy. Kupisz za 3 stowki i sprzedaz bedzie szybka ze 100pln w plecy-pomijam reson tego nie sprawdzilem...

kup sobie najtaniej przewody z miedzi beztlenowej, i nie sluchaj nikogo, poniewaz na tym nie da sie stracic-parametry sa identyczne jak reszta do ponad 1k pln -roznca jest w wykonaniu, konfekcji i innych bajerow. Ja nawet to slysze-slysze ze sa roznice w kablach, ale przewody procaba niszcza te drogie kable. Roznica miedzy procab a beztlenowjka najtansza to oprawa-w dzwieku nic sie nie zmienia. Wole procaba jednak bo siwtnie zrobiony.

Naprawde kup je sobie jako punkt odniesienia bez zartu..

a miales okazje testowac ten sam przewod tylko 4 zylowy, bo 2 zylowy widze ze jest zrobiony w formie skretki

tak mialem, bo faktycznie kiedys akurat nie mialem co robic i testowalem, potem jetzena z procab podlaczylem i jest znak =pomiedzy nimi. Kolejnych nie bede ju testowal bo to jest poprostu nudne i drogie. Chord carnawal silverscreen to katastrofa w moim systemie creek epos> czy kef-kolumny bez znaczenia bo chord zmienia scene ale rypie u mnie sala reszte rejestrow dolnych-wiec po co mi on. Za pozno stowki wydane ale wiem co wiem :)

Nabyłem wzmacniacz Destiny 2, zstąpi Evolution 1 / wkrótce będzie oczekiwał na nowego właściciela / , nadal jednak będzie korzystał z sygnału z CD Evo 1 i tutaj mam dylemat - czy zlampizować go i będzie super do Destiny, czy jednak pozbierać trochę kasy i poszukać z wyższej półki ? Nie wykluczam z rynku używanych.

Z jakimi CD wzmacniacz Creek Destiny 2 dobrze się zgrywa ? Macie jakieś ciekawe typy ? Na nowy CD Destiny póki co kasy brak ...

Witam was drodzy Creekowcy!

Mam pytanie tylko i wylacznie do osob ktore mialy u siebie w stajni tunery creek.

Otoz, chcialbym wiedziec, czym sie one roznia brzmieniowo, poczawszy od evolution1 przez 2 i dalej po destyny. Jaka jest roznica, ktora przemawia za tym zeby isc ta droga i wymienic na "lepszy model". Czy one wogole maja jakies roznice?

Mnie najbardziej zalezaloby na tym aby dany model-docelowy mial raczej spokojniejsza gore.

Generalnie ktory jest najlepszy i dlaczego?

Nabyłem wzmacniacz Destiny 2, zstąpi Evolution 1 / wkrótce będzie oczekiwał na nowego właściciela / , nadal jednak będzie korzystał z sygnału z CD Evo 1 i tutaj mam dylemat - czy zlampizować go i będzie super do Destiny, czy jednak pozbierać trochę kasy i poszukać z wyższej półki ? Nie wykluczam z rynku używanych.

Z jakimi CD wzmacniacz Creek Destiny 2 dobrze się zgrywa ? Macie jakieś ciekawe typy ? Na nowy CD Destiny póki co kasy brak ...

Polecam CD Destiny, "zapolować" na używany. Miałem wzmak Destiny 1 i z Evo 1 nie grał tak wybornie jak z Destiny. Teraz mam lampę grającą z CD Destiny 1 i jest pięknie:-).

Witam posiadaczy. Pytanie z ciekawości. Czy to prawda że Creek Destiny ma bardzo słabą głębie sceny ? Tzn czy gra bardzo płasko ? Ktoś może potwierdzić ? Mój ponoć osłuchany kolega słysząc u mnie tą maszynę, stwierdził że nie słyszał bardziej płaskiego wzmacniacza. Ja natomiast mam problemy z określeniem takich parametrów jak głębia. Dla mnie grał OK i niczego nie brakowało.

W mojej konfiguracji była głębia i inne te mądre rzeczy, o których piszą recenzenci w gazetach;-). Też słuchał tego wzmaka osłuchany człowiek (konstruktor znanych kolumn) i podzielał moje "zachwyty".

Ja co prawda posiadam Destiny 2, ale głębia pojawia się w zależności od realizacji nagrania, ustawienia kolumn (do odsłuchu muszę przestawiać ;-), sam wzmacniacz nie zagra dobrze jak mu się nie stworzy warunków.

Ja co prawda posiadam Destiny 2, ale głębia pojawia się w zależności od realizacji nagrania, ustawienia kolumn (do odsłuchu muszę przestawiać ;-), sam wzmacniacz nie zagra dobrze jak mu się nie stworzy warunków.

A jaki tuner posiadasz do swojego Destyny?

Nie posiadam tunera, leci z netu.

Wpadl mi w rece tuner nakamischi, dla porownania mam jeszcze cambridge audio 640t v2 i creek evo.

Dziwna sprawa bo cambridge gra dobrze w polaczeniu z creekem a totalna lipa w polaczeniu z cabridge 640a v2.

Creek z creekem gra ladnie, muzykalnie,szczegolowo w gornym pasmie ale ta gora jest troche zbyt chyba mocna-wlasciwie mozna sie przezwyczaic gdyby nie ten Nakamaschi st7.

Zastanawiam sie co nowego wnosi destiny w temacie tunera...bo ten 20-paro letni tuner ryje flagowe nowosci.

A może ktoś posiada moduły tunerów do A50 i A100? Jak wypadają w porównaniu do pełnowymiarowych tunerów? pozdrawiam

podlacze sie pod pytanie-zasadnicze wrecz, bo ta wkladka tunerowa jest niewielka a stanowi miano tuner. Dziwna opcja z perspektywy marketingu ale ja nie musze wszystkiego rozumiec. Destiny kosztuje 3600pln z tego co sie orientuje i wielkie halo pieje w stosunku do poprzedniego dzwieku, evo mozna bylo dostac za 1250pln a evo 2 nie mam pojecia ale sadze 1850pln. Budowa tunerow to plytka w kazdym wypadku.

Glowa mnie zawsze bolala jak wiodlem temat tunerow, ale juz mam problem z glowy i mysle ze pobilem na leb nie tylko "te i inne" ale i destiny moim nowym nabytkiem bo niby co on nowego w brzmieniu wniesie procz wysokiej ceny nie jest mnie zaskoczyc niczym juz...Bez dsluchu przez 10 dni nie wydalbym pieniedzy

A może ktoś posiada moduły tunerów do A50 i A100? Jak wypadają w porównaniu do pełnowymiarowych tunerów? pozdrawiam

Witam ponownie

Mam w swoim 50A moduł tunera i gra rewelacyjnie !!! Miałem wcześniej kilka tunerów wolnostojących -nad ,marantz oraz posiadam audiolaba 8200T . Od dwóch pierwszych gra dużo lepiej a do ostatniego porównywalnie. A róznica w cenie olbrzymia . Jak komuś zależy na radiu POLECAM !!!!

• 2 tygodnie później...

Witam po świętach...:) cicho tu a ja z zapytaniem Ile realnie i bez przesady w jedną czy drugą stronę można dać na rynku wtórnym za Ampli Destiny 2 w dobie nadchodzącego Evo A100. A może nie ma tu co porównywać...

Witam po świętach...:) cicho tu a ja z zapytaniem Ile realnie i bez przesady w jedną czy drugą stronę można dać na rynku wtórnym za Ampli Destiny 2 w dobie nadchodzącego Evo A100. A może nie ma tu co porównywać...

Mam okazje kupic wzmacniacz Creek 5350 w idealnym stanie duzo taniej niz nowy. Zastanawiam sie bo nie znam roznic brzmieniowych pomiedzy moim evo2 a 5350.

Posiada ktos ten wzmacniacz i moglby sie rozpisac cos na temat biorac pod uwage ze gralby z eposami m12i.

Malo satysfakcjonuje mnie taka recenzja:

http://www.audiosystem.com.pl/media/reviews/Creek_Evolution_5350_-_HFCh_2010.pdf

A na samym końcu nieśmiertelny tekst jak w każdym opisie sprzętu" "jeden z najbardziej interesujących wzmacniaczy w swojej cenie". Takie teksty obserwuję na co drugim urządzeniu opisywanym przez gazety audio..

Szczerze mowiac jest bardzo malo informacji na jego temat, ciekawi mnie czy ten model rowniez byl robiony w chinach jak evo i evo2?

jest jeszcze wersja 5350 SE-tutaj wiele opini i informacji znalazlem .

Dziwne jest tez to ze sledzac allegro i historie sprzedazy nie znalazlem ani jednej sztuki 5350. Wiec albo jest ich malo albo sa takie dobre albo nikt ich nie kupowal-juz sam nie wiem.

• 2 tygodnie później...

Szczerze mowiac jest bardzo malo informacji na jego temat, ciekawi mnie czy ten model rowniez byl robiony w chinach jak evo i evo2?

jest jeszcze wersja 5350 SE-tutaj wiele opini i informacji znalazlem .

Dziwne jest tez to ze sledzac allegro i historie sprzedazy nie znalazlem ani jednej sztuki 5350. Wiec albo jest ich malo albo sa takie dobre albo nikt ich nie kupowal-juz sam nie wiem.

Posiadam Creek evo 5350. U mnie grają z Epos Epic 2. Jestem bardzo zadowolony choć brzmi dość jaskrawo. Jaskrawość ta jednak nie jest męcząca. Jest przyjemna. Jak go kupowałem (ok. 1,5 roku temu) to zagrał wspaniale z tymi eposami i tak już zostało. Powiem że testowałem z innymi kolumnami i eposy w konfiguracji z creekiem wypadają najlepiej.

Do tego dokupiłem suba Velodyne EQ-MAX 8. Odpowiednie wpięcie go do wyjścia B wzmacniacza, oraz bardzo delikatne wysterowanie działa bardzo dobrze na niektórych utworach. Czasami jednak wyłączam suba podczas odsłuchu - potrafi przeszkadzać.

Podsumowując - jeśli masz eposy m12i to zdecydowanie polecam ten wzmacniacz!

Posiadam Creek evo 5350. U mnie grają z Epos Epic 2. Jestem bardzo zadowolony choć brzmi dość jaskrawo. Jaskrawość ta jednak nie jest męcząca. Jest przyjemna. Jak go kupowałem (ok. 1,5 roku temu) to zagrał wspaniale z tymi eposami i tak już zostało. Powiem że testowałem z innymi kolumnami i eposy w konfiguracji z creekiem wypadają najlepiej.

Do tego dokupiłem suba Velodyne EQ-MAX 8. Odpowiednie wpięcie go do wyjścia B wzmacniacza, oraz bardzo delikatne wysterowanie działa bardzo dobrze na niektórych utworach. Czasami jednak wyłączam suba podczas odsłuchu - potrafi przeszkadzać.

Podsumowując - jeśli masz eposy m12i to zdecydowanie polecam ten wzmacniacz!

Kupilem w idealnym stanie wrecz sklepowym, kupiony w lutym zeszlego roku.

Dzieki za odpowiedz ;P

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.