Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

dołączam do klubu bo również jestem szczęśliwym posiadaczem creeka ...evo 2

Witamy kolegę w klubie, ten wzmacniacz jest bardzo dobry w swojej klasie i cenie to debeściak !!!

Ja też zapisuję się do klubu z 4330mkII. Mam pytanie, jak gra 5250SE, nie chodzi o moc tylko o dźwięk, czy to styl grania 4330 czy 5350, evo...? ktoś słuchał?, porównywał?

Jak myślicie co kupić, żeby grało jak 4330, ale z większą mocą, przestrzenią? ale też coś tańszego od Grypona, Krella, dzięki za sugestie:-)

Edytowane przez Mario3456
  • 2 tygodnie później...

Witam,

jestem posiadaczem creek evo 2. Dzis pierwszy raz pojawil sie dziwny symptom, tzn na głośnikach nawet przy zerowej glosnosci slycahc byla losowe trzaski i szumy. Myslalem ze moze zrudlo cos podaje odpialem wszystkie kable ale nic sie nie zmienilo przelanczalem sie na rozne zrodla(puste) tez nic. Po podpieciu sluchawek to samo mozna bylo uslyszec na sluchawkach. Evo mam pol roku, wczesniej nic takiego nie zaobserwowalem. Po okolo 2h samo przeszlo. Czy ktos spotkał sie z taka anomalia. Czy moj creek zaczyna powoli padac?

Witam,

jestem posiadaczem creek evo 2. Dzis pierwszy raz pojawil sie dziwny symptom, tzn na głośnikach nawet przy zerowej glosnosci slycahc byla losowe trzaski i szumy. Myslalem ze moze zrudlo cos podaje odpialem wszystkie kable ale nic sie nie zmienilo przelanczalem sie na rozne zrodla(puste) tez nic. Po podpieciu sluchawek to samo mozna bylo uslyszec na sluchawkach. Evo mam pol roku, wczesniej nic takiego nie zaobserwowalem. Po okolo 2h samo przeszlo. Czy ktos spotkał sie z taka anomalia. Czy moj creek zaczyna powoli padac?

Ja swój wzmacniacz Creek Evo 2 posiadam od kwietnia 2012r. i sprzęt sprawuje się bardzo dobrze. Jestem z użytkowania go bardzo zadowolony.

• 2 tygodnie później...

Kurcze, po tym dziwnym jednorazowym wydarzeniu mam wrazenie ze teraz glosniki bardziej szumią, gdy nie jest podawany sygnal. Czy jest mozliwe ze siadl jakis filtr...?

Zapytaj w serwisie.

Ja też zapisuję się do klubu z 4330mkII. Mam pytanie, jak gra 5250SE, nie chodzi o moc tylko o dźwięk, czy to styl grania 4330 czy 5350, evo...? ktoś słuchał?, porównywał?

Jak myślicie co kupić, żeby grało jak 4330, ale z większą mocą, przestrzenią? ale też coś tańszego od Grypona, Krella, dzięki za sugestie:-)

tez zastanawiam sie nad czyms mocniejszym bo jednak eposy 15.2 nie sa wykorzystane w 100% przez mojego 4330 mkI. Może końcówka mocy? Tylko jaka? Myślałeś nad tym? Nie słuchałem jak grają końcówki Creeka... A może kupić drugiego 4330 i zrobić bi-?

tez zastanawiam sie nad czyms mocniejszym bo jednak eposy 15.2 nie sa wykorzystane w 100% przez mojego 4330 mkI. Może końcówka mocy? Tylko jaka? Myślałeś nad tym? Nie słuchałem jak grają końcówki Creeka... A może kupić drugiego 4330 i zrobić bi-?

Zależy ile możesz zainwestować w wzmacniacz. Możesz sprzedać creek 4330 i dołożyć do

Creek Evolution 2. Moc zdecydowanie większa niż ten który podiadasz, brzmi cudownie.

http://www.audiosystem.com.pl/produkt/106/evolution-2-integrated-amplifier

z tego co póki co czytałem i dowiadywałem się o Evo to jak już Creek to polecali ludzie tylko Destiny. Jak porównasz grę Evo do 4330? Na jakich kolumnach odsłuchiwałeś? Na końcówkę miałbym max 1200. Myślałem o A43 Creeka albo A53, ale jeszcze nie słuchałem. Brzmienie 4330 jak najbardziej mi odpowiada a wręcz mnie urzekło, brak mi jedynie mocy no i może troszkę basu przy filmowej, dlatego szukam końcówki.

Jeżeli brzmienie creek 4330 jest urzekające to kup końcówkę mocy. Co do brzmienia Evo 2 pisałem wcześniej w kilku wątkach, dużo jest też artykułów w prasie audio. W każdym razie jak na nowy wzmacniacz w swojej cenie jest poza konkurencją, deklasuje rywali.

• 2 tygodnie później...

mda

Jeżeli brzmienie creek 4330 jest urzekające to kup końcówkę mocy. Co do brzmienia Evo 2 pisałem wcześniej w kilku wątkach, dużo jest też artykułów w prasie audio. W każdym razie jak na nowy wzmacniacz w swojej cenie jest poza konkurencją, deklasuje rywali.

polecisz jakąś niedrogą końcówkę, czego szukać najlepiej kwota hmm 1000? Budżet bardzo słabiutki mam. Myślałem też nad łączeniem dwóch 4330...

z tego co póki co czytałem i dowiadywałem się o Evo to jak już Creek to polecali ludzie tylko Destiny. Jak porównasz grę Evo do 4330? Na jakich kolumnach odsłuchiwałeś? Na końcówkę miałbym max 1200. Myślałem o A43 Creeka albo A53, ale jeszcze nie słuchałem. Brzmienie 4330 jak najbardziej mi odpowiada a wręcz mnie urzekło, brak mi jedynie mocy no i może troszkę basu przy filmowej, dlatego szukam końcówki.

Destiny gra lepiej od Evo 2, ale i kosztuje sporo więcej, w swojej cenie Evo 2 nie ma konkurencji. Słuchałem Destiny i stwierdziłem, że nie warto dopłacać do Destiny.

mda

polecisz jakąś niedrogą końcówkę, czego szukać najlepiej kwota hmm 1000? Budżet bardzo słabiutki mam. Myślałem też nad łączeniem dwóch 4330...

Na rynku wtórnym końcówek mocy Creek jest jak na lekarstwo, praktycznie nie występują. Innego producenta nie wiem do końca co by można polecić, może Arcam lub Naim.

http://allegro.pl/naim-nap90-seria-olive-i3009208222.html

Edytowane przez mdavis
  • 2 tygodnie później...

Zapisuję się do klubu ze wzmacniaczem CREEK EVO 2. Jakie jest wpisowe?

Wpisowe - zadowolenie z brzmienia wzmacniacza i pozostałych komponentów systemu :-)

PS. Witamy w klubie

Zaczynam dopiero budowę nowego systemu, którego EVO będzie fundamentem. Na razie gra mi to z TDL RTL3, które robią co mogą, ale starość ma swoje prawa.

Myślałem o używce, ale dealer dał mi bardzo dobrą cenę, dużo niższą niż w Internecie więc dałem się skusić na nówkę.

Jest tylko jedno ale... mianowicie Wejście Phono. Na zdjęciach było takowe opisane , więc byłem przekonany że jest -a tu zonk.... Trzeba dokupić płytkę, ale z tego co się orientowałem za cenę takiego modułu kupię całkiem dobre Phono zewnętrzne, więc mija się to z celem.

Mam phono boxa Pro-jecta pierwszej generacji, ale nie jestem z niego zadowolony. Dźwięk jakiś chudy, brak dynamiki- korzystałem z wejść phono w budżetowych wzmakach typu Arcam, MF E1, czy Sansui i grało lepiej. Na pewno następne generacje są już lepsze, ale uraz został :-)

Tak na gorąco napiszę, że tryb aktywny (+3db) jest (dla mnie) lepszy od pasywnego. Średnica, głębia, drive - jest tego więcej i lepiej.

Pzdr!

Witam gratuluję zakupu i jeśli mogę coś doradzić to

przełącz na +9 będzie (moim zdaniem) lepiej. Chociaż na pasywnym też nie jest źle. Szczególnie rozdzielczość jest lepsza. Każdy kto ma ten wzmacniacz, wybierze coś dla siebie. Jest to fajne bo brzmienie po jakimś czasie się nudzi i zaczyna się szukanie a to kabel, a to CD. To w tym wzmaku jest dobre bo możesz coś przynajmniej na jakiś czas, zmienić.

pozdrawiam

Czy ktoś słuchał już Evolution 50A? Zapowiada się ciekawy piecyk.

W Polsce dopiero będzie dostępny - szczegóły Audiosystem

Na stronie CREEK - jest parę informacji:

http://www.creekaudio.com/integrated-amplifiers/evolution-50a/

W/g Q21

"2013-02-21: Premiera Creek Evolution 50A w salonie Q21Już od dzisiaj dostępny jest najnowszy zbalansowany wzmacniacz stereofoniczny Creek Evolution 50A. Serdecznie zapraszamy na odsłuchy."

Dostępność: Na magazynie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.