Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  201 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

W moim były cieńsze 20AWG i opisane jakoś "elektrycznie" tj 600:C oraz "robaczki"

Widocznie przy masowej produkcji pożałowali kilku funciaków a szkoda bo to słychać

W weekend wstawię kilka fotek po modyfikacji

W weekend wstawię kilka fotek po modyfikacji

Czekamy na zdjęcia Creek

PS. Do Creek polecam kable głośnikowe JANTZEN AUDIO np.

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=120

Jak coś jest niepotrzebne i można to wyeliminować z toru to mnie irytuje.

Tak tylko rozważam -chyba ze zmienią napięcie w gniazdku z 240 na 110 V to wtedy można go zostawić.

Ale ten przełącznik nie jest w torze audio. Jeśli namierzysz jakiś spadek napięcia na tym przełączniku, to stawiam flachę :-)

Ale ten przełącznik nie jest w torze audio. Jeśli namierzysz jakiś spadek napięcia na tym przełączniku, to stawiam flachę :-)

witam !

a ja stawiam Jaśka Wędrowniczka-tylko jeden warunek, razem wypijemy :-)

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Panowie chciałbym poprawić dynamikę w moim systemie Creek 4330 i Eposy 15.2. Przy muzyce z gatunku epic (duże orkiestry, chóry) ewidentnie wzmacniaczowi brakuje prądu. Myślę nad końcówką mocy, na którą chciałbym wydać do 1500 zł. To jest lepszy pomysł niż sprzedaż 4330 i zakup innego wzmaka np evo? Nie podpinałem nigdy końcówki mocy do mojego Creeka. Brzmienie 4330 mi bardzo odpowiada, ale niestety słychać, że nie radzi sobie w 100% z tymi kolumnami przy takiej złożonej muzyce. Jeśli końcówka to czego szukać. A43 od Creeka? Może jakieś NADy, AMC? Zacznę pewnie od posłuchania jakiś nowych produktów, żebym mógł je wypożyczyć do domu. Czyli załóżmy, że nowa może kosztować do ok 3000 zł. Dobrze kombinuję?

To jest lepszy pomysł niż sprzedaż 4330 i zakup innego wzmaka np evo?

Posłuchaj Creek Evolution 2 - warto !!!

http://www.audiosystem.com.pl/produkt/106/evolution-2-integrated-amplifier

Witam wszystkich posiadaczy Creeka, posiadam Creeka 5250se słucham głównie strumieniowo - interface Apogee duet 2, macbook pro.

ale mam problem ze wzmacniaczem, zaczął w nim burczeć transformator i to tak głośno że przeszkadza to w słuchaniu muzyki. Czy ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam

ale mam problem ze wzmacniaczem, zaczął w nim burczeć transformator i to tak głośno że przeszkadza to w słuchaniu muzyki.

Prawdopodobnie transformator należy dokręcić. Oddaj wzmacniacz do jakiegoś serwisu audio, tak stwierdzą co mu dolega.

• 3 tygodnie później...

igor, świertna robota, widzę że zadbałeś o jednakową długośc przewodów do każdego kanału.Nie każdy by o tym pomyślał.Rispekt.Pozdrawiam.

Edytowane przez goostaw
  • 2 tygodnie później...

Witam. Szukam przyzwoitego wzmaka z pilotem. Czy Creek 4330 nadaje się do metalu/rocka w pokoju około 20m2? Kolumny Eltax Symphony 6.3. Jak on brzmi? Bo lubię ciepłe brzmienie z nieostrą górą. Czy do gniazda Phono można podłączyć gramofon bezpośrednio, bez użycia przedwzmacniacza gramofonowego? Pytam bo tam to gniazdo jest oznaczone jako Phono/Aux.

Witam. Szukam przyzwoitego wzmaka z pilotem. Czy Creek 4330 nadaje się do metalu/rocka w pokoju około 20m2? Kolumny Eltax Symphony 6.3. Jak on brzmi? Bo lubię ciepłe brzmienie z nieostrą górą. Czy do gniazda Phono można podłączyć gramofon bezpośrednio, bez użycia przedwzmacniacza gramofonowego? Pytam bo tam to gniazdo jest oznaczone jako Phono/Aux.

Poniżej masz krótki test powyższego wzmacniacza:

http://audio.com.pl/pdf/akademia/2001_03_p96.pdf

Powyższy model nie posiada przedwzmacniacza gramofonowego.

Dopisuję się do Klubu - zakupiłem Creeka Evolution trzy tygodnie temu.

Przypadł mi do gustu ten wzmacniacz, choć w porównaniu z moim poprzednim ma kilka wad, których tamten nie miał - nieco zbyt dużo midbassu, a za mało wysokich (jak na mój gust - a wymagam ich dużo). Bardzo podoba mi się za to głębia sceny i świetne różnicowanie utworów.

Wzmacniacz ma już wymienione gniazda głośnikowe - warto iść dalej i wymieniać wewnętrzne okablowanie lub dokonywać innych przeróbek?

To w jakim celu napisano na nim Phono?

Przedwzmacniacz gramofonowy do tego modelu można dokupić.

za mało wysokich (jak na mój gust - a wymagam ich dużo

Spróbuj kabli Jantzena:

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=120

lub

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=35

Wzmacniacz ma już wymienione gniazda głośnikowe - warto iść dalej i wymieniać wewnętrzne okablowanie lub dokonywać innych przeróbek?

Ja też wymieniałem gniazda i kable (Jantzen solid core), ale tylko na odcinku początkowym (wewnątrz), prowadzącym od gniazd do płytki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.