Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezebox - wymiana doświadczeń itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mają konkurencji to i nie mają motywacji do wprowadzania zmian. Nawet żadnych plotek o ew. przyszłej generacji nie słyszałem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnie SB Touch.

Czy jest słyszalna różnica w brzmieniu między drogimi a tanimi zasilaczami liniowymi ? A co za tym idzie, czy jest sens wydawania 500-600 zł

jeśli podobny efekt można uzyskać za 100 zł ? [ testował ktoś, są słyszalne różnice? ]

Drogie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z góry dziękuję za jakąkolwiek informacje,

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To fakt. Niewiele slyszales.:)

Masz coś konkretnego do powiedzenia czy tylko tak sobie trollujesz beztrosko?

Kolejne dziecko Neostrady, Boże...

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość partick

(Konto usunięte)

Dzieki za informację.

Dzisiaj wypróbuję.

z tego co pamiętam, to u mnie się wieszało i wywaliłem - ale być może, była to wina niezbyt szybkiego procesora w smartfonie.

Nie mają konkurencji to i nie mają motywacji do wprowadzania zmian. Nawet żadnych plotek o ew. przyszłej generacji nie słyszałem.

dokładnie tak i to od lat. jak popatrzymy na historię Squeezeboksa:

http://wiki.slimdevices.com/index.php/Hardware_comparison

http://en.wikipedia.org/wiki/Squeezebox_%28network_music_player%29

to widać wyraźnie, że od Classica w 2005 do Touch w 2010, zmienili wyświetlacz na kolorowy i dotykowy oraz dodali USB.

najwidoczniej eksperymenty z Transporterem i Receiverem (Duet) pokazały im, że nie ma co się napinać, tylko dostarczyć funkcjonalną mydelniczkę za te 299$.

bo w sumie jaka konkurencja, Olive O2M jest fajne, ale to nie ta półka cenowa - jest trzy razy droższe.

A Sonos dobry jest najwyżej do nagłośnienia windy. :)

Zresztą i tak droższy od SB.

z tego co pamiętam, to u mnie się wieszało i wywaliłem - ale być może, była to wina niezbyt szybkiego procesora w smartfonie.

dokładnie tak i to od lat. jak popatrzymy na historię Squeezeboksa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to widać wyraźnie, że od Classica w 2005 do Touch w 2010, zmienili wyświetlacz na kolorowy i dotykowy oraz dodali USB.

najwidoczniej eksperymenty z Transporterem i Receiverem (Duet) pokazały im, że nie ma co się napinać, tylko dostarczyć funkcjonalną mydelniczkę za te 299$.

bo w sumie jaka konkurencja, Olive O2M jest fajne, ale to nie ta półka cenowa - jest trzy razy droższe.

no wlasnie a tutaj jest jeszcze tyle do zrobienia, przeciez jesli wezmiemy sobie na cel sluchanie strumieniowe to taki squezebox obecnie lezy... oczywiscie deezer dziala, ale gdzie reszta (a jest juz tego kilka w tym i darmowe obecnie)? gdzie mozliwosc instalowania aplikacji? (bo jak inaczej dostosowywac sprzet do coraz szybszych zmian w strumieniach jesli nie mozna instalowac aplikacji a jedynie czekac na poprawke formware w ktorym moze cos dodadza moze nic? w ogole system operacyjny z prawdziwego zdarzenia by sie przydal...

ale wlasnie za malo sie dzieje w tym segmencie, oczywiscie to dowodzi temu ze jednak w wiekszosci ludzie wola pozyskac pliki jak strumienie jak na razie, moze jak hameryka zrobi tzw system policyjny celem ochrony praw autorskich i zlikwiduje dozwolony uzytek to cos sie ruszy... a tak nie ma po co rozwijac urzadzen bo za male zainteresowanie, wszyscy kopiuja pliki na takie urzadzenia zamiast sluchac z sieci...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Witaj Aresius .

Nie mam pojęcia jak grają tańsze propozycje , sam posiadam Tomanka i wiem , ze go juz nie oddam :)

Naprawdę działa ten czysciejszy prąd . Mam także Tomankowy zasilacz do M2tech Young .

Zmiany są we wszystkich aspektach dźwięku wyczuwalne są od razu , a bedzie jeszcze lepiej jak się wygrzeje.

Miłego dnia.

Maciej

Gość partick

(Konto usunięte)

no wlasnie a tutaj jest jeszcze tyle do zrobienia, przeciez jesli wezmiemy sobie na cel sluchanie strumieniowe to taki squezebox obecnie lezy... oczywiscie deezer dziala, ale gdzie reszta (a jest juz tego kilka w tym i darmowe obecnie)? gdzie mozliwosc instalowania aplikacji? (bo jak inaczej dostosowywac sprzet do coraz szybszych zmian w strumieniach jesli nie mozna instalowac aplikacji a jedynie czekac na poprawke formware w ktorym moze cos dodadza moze nic? w ogole system operacyjny z prawdziwego zdarzenia by sie przydal...

no ale jaki masz problem, zrób jeżeli ci nie wystarcza taki np. SHOUTcast. Squeezebox jest tylko platformą, a co ludzie wymyślą będzie dla wszystkich.

bo jak inaczej dostosowywac sprzet do coraz szybszych zmian w strumieniach jesli nie mozna instalowac aplikacji a jedynie czekac na poprawke formware w ktorym moze cos dodadza moze nic? w ogole system operacyjny z prawdziwego zdarzenia by sie przydal...

Od tego jest właśnie komputer... Jak ktoś chce mieć system operacyjny na odtwarzaczu to niech sobie złoży peceta i podłączy pod daca. Takie właśnie rozbudowywanie bez końca sprawia, że proste funkcjonalne urządzenia zaczynają być wrogiem użytkowników. Oczywiście jak ktoś ma zacięcie informatyczne, to sobie wszystko skonfiguruje i będzie cacy. Jednak większość użytkowników woli korzystać z prostych działających rozwiązan, nie wymagających specjalnych umiejętnośći. Squeezeboxy i tak są bardzo rozbudowane, jest masa opcji, wtyczek, ustawień, że i w tym na początku można się pogubić. Jak ktoś chce kombajn, to za kilka stówek kupi laptopa/netbooka, lub stacjonarnego kompa i będzie miał dosłownie wszystko co sobie tam zainstaluje... no właśnie prawie szystko. Ja przesiadłem się squeezeboxa, żeby uwolnić się od włączonego kompa. Teraz taki SB miałby być kolejnym komputerem w domu? Nie, dziękuję ;)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Od tego jest właśnie komputer... Jak ktoś chce mieć system operacyjny na odtwarzaczu to niech sobie złoży peceta i podłączy pod daca. Takie właśnie rozbudowywanie bez końca sprawia, że proste funkcjonalne urządzenia zaczynają być wrogiem użytkowników. Oczywiście jak ktoś ma zacięcie informatyczne, to sobie wszystko skonfiguruje i będzie cacy. Jednak większość użytkowników woli korzystać z prostych działających rozwiązan, nie wymagających specjalnych umiejętnośći. Squeezeboxy i tak są bardzo rozbudowane, jest masa opcji, wtyczek, ustawień, że i w tym na początku można się pogubić. Jak ktoś chce kombajn, to za kilka stówek kupi laptopa/netbooka, lub stacjonarnego kompa i będzie miał dosłownie wszystko co sobie tam zainstaluje... no właśnie prawie szystko. Ja przesiadłem się squeezeboxa, żeby uwolnić się od włączonego kompa. Teraz taki SB miałby być kolejnym komputerem w domu? Nie, dziękuję ;)

zle to rozumiesz, squezebox jak przystalo na urzadzenie sieciowe ma system operacyjny ale jest to twor ktory sobie logitech wymyslil, ale caly problem polega na tym ze ten system jest ograniczony i zamkniety, to tak jak porownac standardowe starsze telefony z wbudowanym systemem do telefonow z androidem, czy windows mobile, i wcale nie potrzeba komputera tylko trzeba napisac standardowy system operacyjny ktory bedzie mial dowolnej konfiguracji poprzez wgrywanie oprogramowania, ogolnie to jest podstawa dobrego i przyszlosciowego odtwarzacza sieciowego audio-video, bo zapewni nie tylko obsluge przyszlych formatow ale i przyszlych serwisow i rozwiazan sieciowych, to jest podstawa tylko nie wiem dlaczego tak kuleja odtwarzacze sieciowe wciaz, telefon z androidem ma wieksze mocliwosci strumieniowe obecnie od terazniejszych odtwarzaczy a to tylko dzieki systemowi operacyjnemu otwartym i z mozliwoscia konfigurowania przez uzytkownika...

ps. a czy czasami na androidzie nie dalo by sie zrobic odtwarzacza sieciowego lekko go modyfikujac? chyba ze google nie zezwala na to?

Edytowane przez antymalkontent

zle to rozumiesz, squezebox jak przystalo na urzadzenie sieciowe ma system operacyjny ale jest to twor ktory sobie logitech wymyslil, ale caly problem polega na tym ze ten system jest ograniczony i zamkniety, to tak jak porownac standardowe starsze telefony z wbudowanym systemem do telefonow z androidem, czy windows mobile, i wcale nie potrzeba komputera tylko trzeba napisac standardowy system operacyjny ktory bedzie mial dowolnej konfiguracji poprzez wgrywanie oprogramowania, ogolnie to jest podstawa dobrego i przyszlosciowego odtwarzacza sieciowego audio-video, bo zapewni nie tylko obsluge przyszlych formatow ale i przyszlych serwisow i rozwiazan sieciowych, to jest podstawa tylko nie wiem dlaczego tak kuleja odtwarzacze sieciowe wciaz, telefon z androidem ma wieksze mocliwosci strumieniowe obecnie od terazniejszych odtwarzaczy a to tylko dzieki systemowi operacyjnemu otwartym i z mozliwoscia konfigurowania przez uzytkownika...

ps. a czy czasami na androidzie nie dalo by sie zrobic odtwarzacza sieciowego lekko go modyfikujac? chyba ze google nie zezwala na to?

bzdury wypisujesz

tam siedzi linux odpowiednio przygotowany i można konsolą się zalogować i odblokować pewne funkcje, nie robiłem tego jeszcze ale na sieci są opisy jak to zrobić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Gość partick

(Konto usunięte)

Przepraszam, a jakie ma to znaczenia czy udostępnia czy też nie?

Ważny jest fakt że SB to taki sam komputer jak inne.

że komputer, to oczywiście.

ale sam się zdziwiłeś, że Linux może być zamknięty.

BTW. przeglądarka obrazków działa?

Edytowane przez partick

Panowie, Jaki wtyk do zasilacza Squeezebox Touch. 5/2,5 czy 5/2,2? Mam takie do wyboru przy zakupie zasilacza stabilizowanego, a spotkałem się z rozbieznymi opiniami.

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Ukryta Zawartość

Już robią odtwarzacze na Androidzie.

Ukryta Zawartość

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Ukryta Zawartość

Już robią odtwarzacze na Androidzie.

i ta wiadomosc mnie cieszy bo to moze byc wlasnie poczatek odtwarzaczy strumieniowych z prawdziwego zdarzenia, jesli wszyscy pojda w ten system zamiast w swoje to powinno sie udac stworzyc odtwarzacz strumieniowy w pwlni dostosowany do dzisiejszych czasow i gotowy na przyjecie nowych serwisow strumieniowych i formatow audio-video

wiec moj squezebox nie bedzie wymienialny na zadny marantze yamahy czy ca a dopiero jak powstanie dopracowany odtwarzacz na androidzie...

a gdy dostaniemy dobry odtwarzacz to od plikow i strumieni nnie ma odwrotu... juz nigdy

Ukryta Zawartość

Nie napisałem swojego posta w kontekscie takim, że SB to nie jest komp. Chodziło mi tylko o to, że to jest urządzenie które ma wykonywać określone zadanie/polecenie wydane przez użytkownika. Przecietnego użytkownika nie interesuje jak to dziala tylko czy działa. Jeśli do takiego urządzenia dodamy możliwość nieskończonych modyfikacji (która software'owo istnieje) to zaczną się pojawiać problemy takie jakie nękają zwykłych użytkowników PC-tów. A to jakas niekompatybilna wtyczka, a to cos tam się z czymś gryzie itp... To, że w SB siedzi jakis system operacyjny to jest pewne. Nie wiem jak to jest ze SBT, bo sam mam Classica, ale opcji wtyczek jest multum. Jak ktoś zna się trochę na programowaniu, to sam może sobie jakąś wtyczkę napisać. Ale nie wymagajmy niewiadomo ile. Ktoś napisał, że SB to komputer. Niby tak ale to jednak nie jest pecet z windą czy linuksem na pokładzie gdzie sobie sam wszystko instalujesz jak chcesz. Idąc tym tokiem rozumowania to nawet byle jaki router jest takim komputerkiem. PC - to personal computer czyli komputer osobisty. Nazwa ta nie odnosi się do wszystkich komputerów. BTW karta sim w telefonie to tez jest taki mały komputer, mikroprocesor ale PC-tem chyba nikt jej nie nazwie...

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

logitech sb to jest komputer dla ciekawości ma procesor i pamięć, dodatkowo ma linuksa , i można instalować programy można się na niego logować też konsolą

:) a to że jest mały to tylko myli ludzi bo są przekonani że komputer musi być duży i mieć klawiaturę nie nie musi :) większość komórek obecnych to też komputery tak samo jak ipady ,, to są zminiaturyzowane platformy z procesorami pamięcią i systemem operacyjnym , często interfejsami sieciowymi i ekranami dotykowaymi i to wystarczy aby taka platforma była komputerem :)

dla ciekawości to też jest komputer

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

nie roztrzasajcie tego w ten sposob bo i nasy i telefony i tv i dvd konsole nowoczesne pralki wszystko mozna nazwac komputerem bo w kazdym z tych segmentow praktycznie sa urzadzenia zbudowane nqa zasadzie komputera, zwroccie uwage ze komputer to tylko okreslona konstrukcja urzadzenia i nic wiecej,

wielu ludzi nie rozumie podstawowego problemu komputera - SYSTEM OPERACYJNY NADAJE ZNACZENIE TEMU KOMPUTEROWI !!! i tak instalujac windowsa mamy dowolna mozliwosc dostosowania komputera do swoich potrzeb a instalujac wbudowany w kostke system operacyjny (jak w starych telefonach) ZADNA!!! a zeby wyprodukowac w pelni kompatybilny odtwarzacz sieciowy z mozliwosci obslugi terazniejszych formatow serwisow i przyszlych muzimy zastosowac system operacyjny ktory umozliwia samodzielnie intalowanie funkcji i oprogramowania przez uzytkownika jak i samodzielne napisanie przez srednio ogarnietego programisty takiego ulepszenia

wszystko co musicie wiedziec zeby ogarnac temat i zauwazyc dlaczego squezebox jest rozwiazaniem zlym mimo ze jest to odtwarzacz sieciowy (tak jak i najstarsza nokia byla telefonem)

logitech sb to jest komputer dla ciekawości ma procesor i pamięć, dodatkowo ma linuksa , i można instalować programy można się na niego logować też konsolą

:) a to że jest mały to tylko myli ludzi bo są przekonani że komputer musi być duży i mieć klawiaturę nie nie musi :) większość komórek obecnych to też komputery tak samo jak ipady ,, to są zminiaturyzowane platformy z procesorami pamięcią i systemem operacyjnym , często interfejsami sieciowymi i ekranami dotykowaymi i to wystarczy aby taka platforma była komputerem :)

dla ciekawości to też jest komputer

Ukryta Zawartość

Mikson zgoda. Jestem elektronikim więc wiem o czym piszesz. Ja do różnych urządzeń podpinałem się po rs232, między innymi do routerów. Ale po raz kolejny wytłumaczę o co chodzi. Ram, procesor masz praktycznie w każdym urządzeniu. Często ten ram jest zaszyty bezpośrednio w samym procesorze. Nie chodziło mi o to, że SB to nie komputer tylko o to, że SB to nie jest PECET. Widziałem już różne cuda uruchamiane na urządzeniach zupełnie do tego nie przeznaczonych, bo komuś się uwidziało i tak zrobił. Linuks na pokładzie SB nie znaczy od razu ze to jest taki przeciętny pecet. Sam napisałeś o logowaniu z konsoli - nie dla każdego taka zabawa, a ja pisałem to z punktu widzenia przeciętnego zjadacza chleba, bo wiem ze nie każdy musi być elektronikiem.

Antymalkontent, nie przesadzaj z tą niekompatybilnością SB z ówczesnymi metodami strumieniowania. Słucham na SBC praktycznie kazdego dnia radia internetowego i wszystko działa tak jak trzeba. Fakt, że są to tylko stacje "nadające" w mp3, ale zdarzało się też ze w innych formatach. Mp3 to jest najpopularniejszy kodek do transmisji strumieniowej audio. Jak się inne kodeki upowszechnią to i pewnie wyjdzie poprawka firmware, nie dramatyzujmy. Sam chętnie posłuchałbym radyjka "nadającego" lossless, np we flacu ale stacji radiowych nadających bezstratnie praktycznie nie ma. Uważam, że gdyby ludziom oddać możliwość wgrywania, instalowania aplikacji w ich ręce to fotum logitecha byloby zalane problemami technicznymi, bo zawsze komuś tam coś by mogło nie działać.

Ukryta Zawartość

Mikson zgoda. Jestem elektronikim więc wiem o czym piszesz. Ja do różnych urządzeń podpinałem się po rs232, między innymi do routerów. Ale po raz kolejny wytłumaczę o co chodzi. Ram, procesor masz praktycznie w każdym urządzeniu. Często ten ram jest zaszyty bezpośrednio w samym procesorze. Nie chodziło mi o to, że SB to nie komputer tylko o to, że SB to nie jest PECET. Widziałem już różne cuda uruchamiane na urządzeniach zupełnie do tego nie przeznaczonych, bo komuś się uwidziało i tak zrobił. Linuks na pokładzie SB nie znaczy od razu ze to jest taki przeciętny pecet. Sam napisałeś o logowaniu z konsoli - nie dla każdego taka zabawa, a ja pisałem to z punktu widzenia przeciętnego zjadacza chleba, bo wiem ze nie każdy musi być elektronikiem.

Antymalkontent, nie przesadzaj z tą niekompatybilnością SB z ówczesnymi metodami strumieniowania. Słucham na SBC praktycznie kazdego dnia radia internetowego i wszystko działa tak jak trzeba. Fakt, że są to tylko stacje "nadające" w mp3, ale zdarzało się też ze w innych formatach. Mp3 to jest najpopularniejszy kodek do transmisji strumieniowej audio. Jak się inne kodeki upowszechnią to i pewnie wyjdzie poprawka firmware, nie dramatyzujmy. Sam chętnie posłuchałbym radyjka "nadającego" lossless, np we flacu ale stacji radiowych nadających bezstratnie praktycznie nie ma. Uważam, że gdyby ludziom oddać możliwość wgrywania, instalowania aplikacji w ich ręce to fotum logitecha byloby zalane problemami technicznymi, bo zawsze komuś tam coś by mogło nie działać.

radia to tak nie ma problemu, ale np chcac posluchac spotify juz jest...

albo o ilez latwijsze by bylo zycie milosnika muzyki gdyby mogl odtworzyc chocby tak popularny serwer jak grooveshark czy 8track, a co do tego pierwszego to sami tworcy SBT sie przyznali ze maja problemy chociaz by chcieli, niestety w strumieniach sbt kuleje, ale radio odbiera dobrze

bo jest kolejna sprawa strumienie sa nowe i ludzie nawet nie wiedza jakie maja mozliwosci a co poniektorzy nie wiedza nawet takiej podstawowej sprawy ze dzieki odtwarzaczu strumieniowemu mozna by bylo w ogole wyeliminowac odtwarzanie z plikow bo mozna to zrobic ze strumienia, szkoda ze sbt tylko na przykladzie deezera moze zaprezentowac ich czastke

Edytowane przez antymalkontent

pc a sb to dwa różne tematy chyb to jest zrozumiałe ale jedno ich łączy są komputerami :)

, ogólnie definicja komputera jasno określa że jest to urządzenie które posiada procesor pamięć i interfejs plus soft który można wgrywać lub modyfikować czyli może służyć do pewnych obliczeń podajesz dane otrzymujesz wynik - to jest komputer

tak więc komputery proste czy bardziej rozbudowane mamy w samochodach telefonach telewizorach amplitunerach kina domowego czy pralkach nowoczesnych ,czy na naszych biurkach w postaci laptopów ale wtedy są to już osobiste :) ,

zgadzam się że soft określa możliwości wykorzystania komputera z tym się zgodzę dlatego często takie komputery nazywamy osobistymi bo mają winde z wordem lub osx z imovie itunsem etc ale jeżeli na takim kompie jak na fotce zainstalujesz linuxa z open officem będziesz miał porty usb , podepniesz go pod tv to wtedy stanie się komputerem domowym czy osobistym do określonych zadań równie dobrze można wgrać mu linucha podpiąć kamerę i kazać nagrywać system monitoringu, bo jest to komputer ,,

pc jest to określona architektura pewien standard komputera do powszechnego używania i w tej definicji nie znajdzie się oczywiście sb co jest zrozumiałe , choć sam widziałem też różne małe mieszczące się w dłoni komputerki z niezłą mocą obliczeniową która pozwala na uzyskanie wystarczającej wydajności do dekodowania plików hd , i tak naprawdę tylko w tej chwili interfejsy i soft ograniczają czy nakierunkowują możliwości takiego komputera bo spora część takich kompów nawet na armach ma wystarczająco mocy obliczeniowej pewnie do większości zadań jakie są wykonywane na pc,, tak więc tej chwili wysyp takich komputerów przesuwa też granice rynku pc który był na sztywno określony przez pewne ograniczenia technologii do tej pory,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

radia to tak nie ma problemu, ale np chcac posluchac spotify juz jest...

albo o ilez latwijsze by bylo zycie milosnika muzyki gdyby mogl odtworzyc chocby tak popularny serwer jak grooveshark czy 8track, a co do tego pierwszego to sami tworcy SBT sie przyznali ze maja problemy chociaz by chcieli, niestety w strumieniach sbt kuleje, ale radio odbiera dobrze

bo jest kolejna sprawa strumienie sa nowe i ludzie nawet nie wiedza jakie maja mozliwosci a co poniektorzy nie wiedza nawet takiej podstawowej sprawy ze dzieki odtwarzaczu strumieniowemu mozna by bylo w ogole wyeliminowac odtwarzanie z plikow bo mozna to zrobic ze strumienia, szkoda ze sbt tylko na przykladzie deezera moze zaprezentowac ich czastke

Sorki, że tak przy świętach ale nie mam już siły na te bzdury, które wypisujesz - Antymalkontencie - nie sprawdzisz i od razu chlapiesz idiotyzmy na forum tonem Wielkiego Znawcy.

Tak dla Twojej informacji Spotify już ponad rok jest wspierane przez Squeezeboxa

tu masz info:

Ukryta Zawartość

a tu dowód, że działa:

Problem z dostepnością Spotify w Polsce (oficjalną dostępnością) to nie kwestia oprogramowania (możliwości) Squeezeboxa tylko polityki samej platformy Spotify.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi