Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwanie wzmaka

radark

Rekomendowane odpowiedzi

witam, poszukuję mocnego wzmaka, o dużej dynamice i wydajności prądowej do napędzenia jbl e90 w okolicach 3 tys. moje typy to:

1.roksan kandy

2.advance acoustic map 305

3.arcam diva a70

4.C.E.C. AMP3300R

5,creek evo integra

6.baltlab epoca

7.atoll 100

8.nad c372 (mam możliwość kupienia dużo taniej niż w sklepie)

zamierzam ich posłuchać ale ciekaw jestem waszych opinii czy niektórych na wstępie nie skreślić, zależy mi na potężnym masywnym basie, perlistych, dźwięcznych ale nie syczących wysokich i klarownej, otwartej średnicy, szukam urządzenia w miarę uniwersalnego od klasyki do metalu, czy waszym zdaniem któryś z w/w jest w stanie zaproponować optymalne brzmienie a może macie jeszcze jakieś swoje typy, z góry dzięki za opinie

https://www.audiostereo.pl/topic/44005-poszukiwanie-wzmaka/

Ja NAD-em 372, napędzam jeszcze większe smoki JBL-a niż e90, z 30 cm basowcami i NAD daje radę, choć nie powiem, ze nie mam chrapki na jakieś mono bloki ;) Ale generalnie trzeba przyznać, że NAD 372, to wyjątkowo wydajny piec o przyjemnym brzmieniu, który utemperuje E90-tki z ich krzykliwego i agresywnego jak diabli charakteru.

Co do tych wzmaków co wymieniłeś to nie poradzę bo nie słuchałem, ale mogę polecić to co mam, Sony 830es. mam takie coś podpięte pod jbl e 80 i kolumienki nie dają rady. Myślę że i twoje e 90 by se nie poradziły, ale przecież na maksa nie trzeba robić, a zapas mocy nie zaszkodzi. Nie wiem skąd jesteś bo jak z okolic Leszna to chętnie bym z tym soniaczem do ciebie wleciał, tym bardziej że o e 90 też myślałem,lecz padło na słabsze.

"Zależy mi na potężnym masywnym basie, perlistych, dźwięcznych ale nie syczących wysokich i klarownej, otwartej średnicy" Hmmmm, szczerze mówiąc e90-tki są zaprzeczeniem powyższych założeń... Więc będzie cieżko ze wzmakiem, który z E90 da takie brzmienie. A widzę, że NAD-a już masz. Wyższy model gra równiej, czyli będzie mniej syczenia, lepsza scena i średnica, więcej powietrza w dzwięku i mniejsze zmęczenie odsłuchem. Bass bedzie miał moc wgniatającą w fotel, ale jego barwa się dużo nie zmieni. Nie będzie potężnego, głębokiego zejścia. Po prostu JBL-e e90 grają estradowym dzwiękiem. Podpinałem kiedyś e80 do NAD-a 372, dzwięk był przyjemny, kipił energią, bas jak skała (zwarty, bardzo mocny, ale dla mnie dalej bez zejścia w najniższe rejestry, czyli potężne walnięcie, ale na mid-basie). Więc generalnie, z NAD-em 372 i e90 to chyba nie będzie Twój pożądany dzwięk, chociaż sam jestem bardzo ciekaw co lepszego wybierzesz do e90-tek :) Reasumując, e90 to ciężki orzech do zgryzienia, jeśli chcemy wyciągnąć z nich potężny masywny bass, preliste wysokie i otwartą średnicę...

>Co to znaczy, że e80-tki nie dają rady? :>

Pisząc że nie dają rady mam na myśli że po zrobieniu na ok.60% możliwości wzmacniacza głośniczki mają ochotę polecieć dalej aniżeli dochodzi z nich dźwięk, poza tym jest cała masa zniekształceń.

wczoraj słuchałem w sklepie advance acoustic i roksan kandy, kilka słów o brzmieniu

-aa-duża przestrzeń, szczegółowy dźwięk, ciepły jak dla mnie trochę za ciepły, dobre wykończenia dźwięków, srednica i góra są ok może trochę za ciepłe, bas lekko wycofany, miękki, niestety trochę brakuje wykopu, ten wzmak potwierdza francuską szkołę brzmienia tzn nastawienie na wysokie i średnie z trochę po macoszemu potraktowanym basem,

-kandy-cóż ten wzmak ma niezbyt przychylne opinie na forum więc nastawiałem się z góry na nie no i pozytywnie się rozczarowałem to jest całkiem niezły klocek, gra ostro, wyraziście w całym paśmie, dźwięk rozjaśniony, świetny, mocny twardy z wykopem bas, czuć moc i dużo prądu, mógłby być odrobine bardziej szczegółowy, pod tym względem aa był lepszy

poszukiwania kontynuuję, dziś baltlab i atoll w środę kandy zmierzy się z caspianem z second handu

zastrzegam, że są to tylko moje subiektywne odczucia wiadomo że każdy sprzęt gra inaczej w zależności od zestawienia.

>>radark

jeżeli podobał Ci się kandy, to posłuchaj Caspiana.To duży krok do przodu. Na pewno nie zabraknie szczegółów , dynamiki i basu(dobrego). Jest to wzmacniacz stojący półkę wyżej od wcześniej wymienionych, moim skromnym zdaniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.