Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  10 członków

Dynaco Klub
IGNORED

Klub miłosników Dynaco i pokrewnych

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że klubu miłośników Dynaco jeszcze nie było, a to błąd. Pora to nadrobić. Proponuję taki klub z rozciągnięciem na podobne konstrukcje, wręcz bliźniacze: Pilot, Heatkit, Eico, David Bogen.. wszystkich tych które z założenia były skierowane na rynek budżetowy a osiągnęły status konstrukcji kultowych.

Zapraszam wszystkich którzy są zainteresowani, mają swoje doświadczenia ze sprzętem z tamtych lat, tych którzy wiedzą co piszczy w trawie i nie tylko:) Forumowicze, przybywajcie. Znajdzie się nas garstka?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 5 miesięcy później...

dziś słuchałam zintegrowanego Dynaco

hmm... jak dla mnie dźwięk lekko "zamglony", może za bardzo "miły" dla ucha, "miłośnikiem" jak na razie jeszcze nie jestem... może się kiedyś to zmieni...

może jeszcze będę się miała okazję kiedyś na tym lepiej poznać gagacku... :-)

>dziś słuchałam zintegrowanego Dynaco

>hmm... jak dla mnie dźwięk lekko "zamglony", może za bardzo "miły" dla ucha, "miłośnikiem" jak na

>razie jeszcze nie jestem... może się kiedyś to zmieni...

>może jeszcze będę się miała okazję kiedyś na tym lepiej poznać gagacku... :-)

no i miałeś rację gagacku!

Twoje Dziecko Dynaco z kolumnami Yamaha NS-690 brzmi no... zdecydowanie lepiej, dźwięk jest bardziej wyrazisty, nawet aż za bardzo, trochę "cięło" mnie po uszach.... OJEJ! pewnie znowu napisałam coś nie tak...!

ale żałuję bardzo, że nie było mnie przedwczoraj u mahlera, gdzie Twoje Dynaco z jego konkretnie kolumnami podobno powaliło wszystkich uczestników spotkania... słyszałam już kilka opinii na ten temat... i każdy opowiadający był pod wielkim wrażeniem (na "tak" rzecz jasna!)

... a co będzie z moim radyjkiem...? :P

• 1 miesiąc później...

No widzisz Wodzu - Już jestem z pytaniem.

Mogę włożyć kilka obrazków w temacie dla ubarwienia wątku?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 9 miesięcy później...

Z uwagi na ograniczoną dostępność oryginałów zainteresowałem się kitami Dynaco. Znalazłem takie:

http://www.triodeelectronics.com/diy35kit.html

http://www.dynakitparts.com/store/product.aspx?id=285

Czy ktoś miał z nimi do czynienia? Nie wiem czy warto sobie głowę zawracać.

A_men, wg mnie nie warto. Znam te firmy jak i ludzi którzy je prowadzą. Proponuję poszukać oryginału.

Jurek, do czego Ty proponujesz używać tego preampa? To jakieś nieporozumienie, np. w SCA35 to ja doradzałbym wręcz ten wewnętrzny ominąć.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek

Masz rację- w CSA35 jest słaby preamp.

Do ST35 warto podpiąć fabryczny (wzorowany na nim)PAS2/3.

Teoretycznie nie ma porzeby wpinania pre do Dynaco (ma czułość ok. 1 V).

Ale wg moich doświadczeń podpięcie pre tu robi dużo dobrego.

• 3 lata później...

Odswiezam.

Zakupilem oryginalne Dynaco ST35. Z tego co zdazylem sie dowiedziec to jest to bardzo fajny wzmacniaczyk. Na pewno jednak bedzie wymagal przegladu, szczegolnie, ze jeden kanal gra nieco ciszej. Mam nadzieje, ze to nie kwestia transformatora wyjsciowego.

Jakies sugestie na co zwrocic szczegolnie uwage? Na razie znalazlem cos takiego:

http://www.tronola.com/html/ps_mods_for_st-35.html

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

• 1 rok później...

Troce trwalo doprowadzenie Dynaco do swietnosci, ale dzieki koledze NETROL z tego forum (bardzo dziekuje i polecam) koncowka gra i to jak! Niestety zwykla pasywka w roli pre zagrala slyszalnie gorzej niz preamp aktywny Accupase co wyszlo podczas odslucu u kolegi McGyvera.

post-26446-0-11761000-1423152514_thumb.jpg

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.