Skocz do zawartości
IGNORED

Phast SE Triode i lampy typu NOS

Rekomendowane odpowiedzi

<br />a po co?<br />-przecież wszystko jest w opisie,oraz jest problem nie mam aparatu,nie wiem który zestaw i nie umiem tego zrobić.<br />-publicznie to ja mogę tylko kogoś opierdolić tak dla zasady.<br />-poza tym wkleję system i co mi to da?-co ja jestem fotograf jak rafał735...to forum audiostereo,a nie fotograficzne jest!!!<br />
<br /><br /><br />

Twoja nerwowośc dziwnie wpływa na odbiór Twoich postów.

Cechuje je pewnośc o Twojej nieomylności.

Każda negatywna uwaga zostaje zaraz przez Ciebie napiętnowana.

Pytam: dlaczego? Rzadko zdarzaja sie z Twojej strony merytoryczne uwagi które mogłyby w jakimkolwiek sposób pomóc członkom forum.

Porady typu: przyjdź do nie i posłuchaj sa śmieszne

Starych audiofili u nas nie brakuje. Sam słucham na przyzwoitym sprzęcie od 20 lat i troche w życiu widziałem, a raczej słyszałem.

A więc w imie dobrej współpracy na tym Forum: wpisy TYLKO NA TEMAT i po co tyle agresji

Pozdrawiam

Piotrek

'stary audiofil'

O te kolumny to pytanie do mnie????

a do kogo?

co jesteś już spiący?-faktycznie już po dobranocce....

przyjedz do mnie to Ci tak zagra,że się rozpłaczesz ze wzruszenia))))

Pietrek nie bądź taki wyrywny z tym zapraszaniem bo ... i będzie sepuku

(a Amplifon to dla mnie nie wzmacniacze)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Też nie lubię diabelków-wolę dwudziestoparoletnie diablice.)))

A JEŚLI kolego chodzi o diabełki to życzę CI -abyś posłuchał je w optymalnym zestawieniu-a o tym niestety nie masz pojęcia-dlatego piszesz,że ich

nie lubisz-wiesz już teraz dlaczego piszesz te swoje farmazony?

Diablice lubię,akurat ostatnio te dwie na zdjęciu,Burb Jungr śpiewająca Presleya i Chiara Civello.

O! Zadyma!

Od czego zaczęta? 4 sztukami CAP-3280 :)

wszystko przez to oleum - jednym szkodzi, innym brakuje ...

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

'masza1968'

Czyli w imię dobra wspólnego bierzesz wine na siebie?

Dzieki

A w życiu - to nie ja! Wołodja mnie wkręcił w te kondensatory :)

A wracając do sedna to Ty się pytałeś o te kondy :)

Wszystkie lampy sterujące (6SN7 i 6SL7) mam NOSy CRC RCA w końcówce szare szkła i red base, w pre tez RCA (najmłodsze czerwoniaki z 56r) i te deklasują ruskie lampy i nawet nie ma co dyskutować na ten temat.

Jedynie te prostownicze RCA to u mnie duży krok do tyłu ale te co ja kupiłem to chyba jakaś nowsza produkcja?

VISTO, Ty przypadkiem nie kupiłeś więcej tych prostowniczych?

Ja kupiłem takie:

Kupilem 4 sztuki sa z 1950 roku - gosc jeszcze je ma... :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po dłuższej chwili słuchania - wymiana tych kondensatorów naprawdę wnosi poprawę.

Wolodia ma duze pojecie o tym co robi - jest osluchany ze swoja konstrukcja i moze spokojnie polecic lepsze (niz standardowe) podzespoly i trafnie opisac ich wplyw na dzwiek.

Zreszta nie ma problemu, zeby zamontowal to co sobie kupiec chce...i dostarczy (ja tak mialem z kablem prowadzacym sygnal do zlacz RCA - prosze tutaj sie nie nabijac - to jest gitarowy Sommer XXL - tak jak napisalem w "o sobie" - w kwestii kabli jestem "elektryczny" - a ten jest znakomicie ekranowany).

No ale takie wyjscie odbiera przyjemnosc "pogrzebania" i dostrojenia sprzetu osobiscie - co dla wielu jest sprawa kluczowa... :-) :-) :-)

• 4 tygodnie później...

u mnie będzie phast za około tydzień, więc pośpieszą z opinią

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Dobry news :). Dobrego sprzętu nigdy za wiele... Pisz jak tylko dojedzie.

pre z końcówką(z drobnymi zmianami) myślę że w 2,5 się zmieszczę

No ja sluchalem systemu u Piotrka i powiem, ze jest absolutnie rewelacyjny i jest to jeden z 3 najlepszch sytemow jakie slyszalem, dwa poprzednie byly wielokrotnie drozsze!!!! Phast zmiazdzyl moj wzmacniacz i maca 6900! Tak poprostu wciagnal je nosem!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 4 tygodnie później...

Terror - obiecales opinie - moze cos mi umknelo - ale chyba ostatecznie nie podzieliles sie swoimi spostrzezeniami....

Jestem ciekaw jak sprzet wypadl u Ciebie..?

Ze swojej strony musze przyznac, ze coraz czesciej slucham sojego 2-giego systemu...Phast cos w sobie ma... na pewno smialo konkuruje ze sprzetem z bardzo wysokiej polki (cenowej i jakosciowej) - no to jak to jest u Ciebie..?

Edytowane przez VISTO

tak ma coś w sobie.jeśli chodzi o moje odczucia, to gra pięknie.jestem bardzo zadowolony z zakupu.Ma świetną barwę i nasycenie na średnicy.góra jest szczegółowa i delikatna, bas jest głęboki, trochę poluźniony ale tutaj jak tylko go wygrzeje to pobawię się z lampami, bowiem obecnie gram na lampach seryjnych, zatem wymiana jest zasadna, popracuję też nad dynamiką.generalnie tak z dźwięku jak z wykonania jestem bardzo zadowolony i tylko należy podziękować za wszelką pomoc maszy oraz lord vaderowi.

reasumując nie planuję już przejścia na tranzystor, szkoda moich pieniędzy i czasu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak ma coś w sobie.jeśli chodzi o moje odczucia, to gra pięknie.jestem bardzo zadowolony z zakupu.Ma świetną barwę i nasycenie na średnicy.góra jest szczegółowa i delikatna, bas jest głęboki, trochę poluźniony ale tutaj jak tylko go wygrzeje to pobawię się z lampami, bowiem obecnie gram na lampach seryjnych, zatem wymiana jest zasadna, popracuję też nad dynamiką.generalnie tak z dźwięku jak z wykonania jestem bardzo zadowolony i tylko należy podziękować za wszelką pomoc maszy oraz lord vaderowi.

reasumując nie planuję już przejścia na tranzystor, szkoda moich pieniędzy i czasu

No to najlepsze przed Toba - zmiana lamp przyniesie poprawe... i to jest niewatpliwie plus lampowego sprzetu - mozna dostroic brzmienie do swoich upodoban - w latwy sposob (bez ingerencji w konstrukcje).

SS nie daje takiej mozliwosci...

Jak juz zestawisz lampy - nie zapomnij kupic zapasowy komplet - co prawda zagraja dlugo (na pewno sterujace) ale warto go miec...

Edytowane przez VISTO
  • 3 tygodnie później...

W niedziele sprawdzałem pre Phasta znajomego.

Okazało się ze wymiana ruskich lamp na bodajże Sylwany (ECC88) spowodowała wzrost napięcia na zarżeniu do 7,6V.

Musiałem wstawić w szereg rezystor żeby doprowadzić układ do porządku.

To tak ku przestrodze przy wkładaniu lamp na łapu-capu.

Jak wyciągnąłeś 6N1P i wsadziłeś ECC88 to nic dziwnego. 6N1P absolutnie NIE JEST zamiennikiem ECC88 ani E88CC

McGyver, skąd wydedukowałeś, że chodzi o 6N1P?

U Phasta 6N1P siedzą we wzmacnaczach na EL34, 6L6 i to chyba jedynie w przewzmaczniaczu...

Phast na diabełkach ma 6SN7 i 6SL7...

Edytowane przez whitesnake
  • Pokaż nowe odpowiedzi