Skocz do zawartości
IGNORED

Posiadacze Kolumn Tonsil Siesta

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzę temat o Siestach, bo niedawno sam się do nich przymierzałem. Co mnie jednak w wypowiedziach niektórych posiadaczy tych głośników zastanawia, czy nawet przeszkadza, to uważanie, że są one szczytem techniki. Absolutnie nie zaprzeczam, że jest to produkt dobry, choć nie słyszałem ich. Chcialem kupić w ciemno, pytałem o opinie, a gdy kupiłem coś zupełnie innego (Castle Avon), Vitold Man dokonał w tamtym wątku bardzo pouczającego wpisu: "Błąd! Jeszcze dojrzejesz do dobrego dźwięku i kupisz nowe Siesty". Przypuszczam, że nie słyszał Castle, bo nie raczył odpowiedzieć dalej na pytania, w czym Siesty przewyższają te głośniki. Po co to opowiadam? Ano po to, by jednak zaapelować o rzeczowość wypowiedzi. W tym wątku też pojawiły się wypowiedzi, że Siesty to byl dla kogoś przeskok o 3-4 klasy, etc. ale to nic nie daje, to pustosłowie. Dlatego prosilbym, aby ludzie którzy porównywali siesty z innymi zestawami podizelili się wrażeniami. W przeciwnym razie ten wątek stworzy klub wzajemnej adoracji i nic na forum nie wniesie.

Powrót po dłuższej przerwie...

JA porownywalem z dobrze ocenianymi, juz nie produkowanym Tannoyami M3. Jak dla mnie lekkie wskazanie na Siesty za "przejrzystosc dzwieku" przestrzen, detalicznosc ale tak jak pisalem wczesniej, bas siest do mnei nie przemawia. I to mnie martwi :)

I find your lack of faith disturbing...

ArOn, chyba niestety takich 'rzeczowych' jak ten Jazz'a wpisów nigdy nie uda się chyba uniknąć... Zresztą sam autor wątku, też nic rzeczowego o Siestach nie napisał, więc chyba sam wyznaczył jego poziom.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 1 miesiąc później...

Jazz:-), 15 Kwi 2009, 10:20

>No i co perreleleowski gigant głośnikowy padł - nie będzie juz polackiego hajendu.

chciałbym wymagać od ciebie choć ciut szacunku ale w twoim opisie tylko udowadniasz że jesteś prostakiem bez elementarnego wykształcenia,gdybyś przeczytał choć jedna książkę historyczną nie przyszło by ci do głowy pisać takich rzeczy o Polakach,podaj adres to cie odwiedzę i wbije ci do głowy czego cie szkoła i rodzice nie nauczyli!!!

moderator może najwyższy czas usunąć gościa z forum

Pablo-rock, 15 Kwi 2009, 10:53

>Jazz:-), 15 Kwi 2009, 10:20

>

>>No i co perreleleowski gigant głośnikowy padł - nie będzie juz polackiego hajendu.

>

>chciałbym wymagać od ciebie choć ciut szacunku ale w twoim opisie tylko udowadniasz że jesteś

>prostakiem bez elementarnego wykształcenia,gdybyś przeczytał choć jedna książkę historyczną nie

>przyszło by ci do głowy pisać takich rzeczy o Polakach,podaj adres to cie odwiedzę i wbije ci do

>głowy czego cie szkoła i rodzice nie nauczyli!!!

>

>moderator może najwyższy czas usunąć gościa z forum

a co to ma wspolnego z tematem wątku?

Jazz:-), 15 Kwi 2009, 10:20

>No i co perreleleowski gigant głośnikowy padł - nie będzie juz polackiego hajendu.

ciekawe czy wiesz że w twoich wlmach jest tubka od altusów...

Fajnie ktoś tu napisał,że sprzęt w postaci Tonsil Siesta nie jest stworzony dla wymagających melomanów. Jesli komus odpowiada to bardzo dobrze. Ale jeśli ktoś chce się po delektować dźwiękiem a nie tylko posłuchać to radziłbym się zastanowić przed zakupem.

A posiadaczom co pozostało.......pewnie poza sprzętem nic.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

papier wszystko przyjmie

siesty to swietny wyrob, jesli nie, to np. takie AE Aevo One to całkiem dno, bo i porównywałem bezpośrednio je ze sobą.... a na forum skolei są wychwalane w swej cenie oczywiście..

siutek

Wychodzi na to, że jednak Siesty są idealnym (może nawet trochę na wyrost) rozwiązaniem dla takiego "melomana" jak TY...

chyba zapomniałeś zmienić sygnaturki w "o mnie" - niemożliwe żeby taki "ałdiofil" słuchał muzy na takich słabiutkich kolumnach.

>Jazz:-(, 19 Lut 2009, 13:51

>Siesta sat nie ma żadnych szans w zestawieniu z niewiele droższymi uszerami s520.

A konkretnie co znaczy to "niewiele"? Dwa razy?

Jestem Europejczykiem.

RADUL- widzę,że językowe zapędy kierują cię w stronę ukochanego miasta Kononowicza. Ucałuj go ode mnie w co chcesz. A co do moich kolumienek. Jest to model przejściowy-wymuszony sytuacją. Gdybyś był lekko bystry bys to wyczytał. Ale mnie to nie dziwi i cie rozumiem.

Poprzednio posiadałem rewelacyjne Omega Avance 503. Produkty Tonsila w żadnym modelu nawet nie otarły się o ich jakość. A 503 były modelem tylko budżetowym. Więc nie wyszukuj cudów po wpisach, nie mając argumentów i nie dowalaj się do byle czego bo malutki jesteś z tymi swoimi wpisikami. Ot taki malutki i znikający..... jak tonsilki z rynku.

>A konkretnie co znaczy to "niewiele"? Dwa razy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najniższe sklepowe ceny, jakie udało mi się znaleźć - niewielka różnica to ponad 1000zł (699 do 1700)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Poprzednio posiadałem rewelacyjne Omega Avance 503. Produkty Tonsila w żadnym modelu nawet nie >otarły się o ich jakość. A 503 były modelem tylko budżetowym.

Przecież Avance Omega 503 to w porównaniu z Siestami syfiaste paździochy - no siutek, jeżeli te pudła są dla Ciebie punktem odniesienia, to gratuluję...

To jest właśnie myślenie małorolnych chłopków.

Tonsil jak jest tani to jest zaledwie przeciętny ale gówniana podróbka Scan Speaka pod podrabianą nazwą Usher (nie Uher) ponad dwa i pół razy droższa, jest już znacznie lepsza od Tonsila za „niewiele” większą cenę.

Przy porównaniu z AE Aegis One, Tonsile Siesty leja miód na uszy. Mało co tak kaleczy słuch jak Aegisy (zresztą i cena i pochodzenie nie przystaje nawet trochę do legendarnych kolumn AE pod nazwę, których się podszywają). Przy sjeście, to się ich słuchać nie da długo.

PS. Avance Omega mają być uwazane za takie wybitne i niemal hi-endowe??? LOL To chińskie pilśniaki za 34,98 USD w hurcie przepakowywane na starej farmie robiącej za główną siedzibę firmy Avance... One nawet zalatują oborą :)))

RADUL, 20 Kwi 2009, 21:20

RADUL - nie zawiodłem się na tobie. Produkty Tonsila są dla ciebie szczytem marzeń. Lepszy sprzęt jest dla ciebie bezużyteczny, gdyż więcej i tak nie usłyszysz. Ot taka granica możliwości percepcji prostego umysłu. Kupił kosę 50 lat temu i cały czas z uporem maniaka twierdzi że to nadal szczyt postępu rolnictwa.

No bo o czym może wystawiać opinie??? O dudniących Paradigmach??? Paradigmach serii Monitor to akurat im mniejsza kolumna była tym znośniej grała. Większe dudniły bardziej od mniejszych, więc dla lekko głuchawych fanów techno było jak znalazł, nawet jak już pierdziały z przesterowania to nie przeszkadzało :)))

I jeszcze napiszcie coś od siebie o Tonsilach. Potencjalnych chętnych na ich zakup z pewnością szybko odstraszycie. Bo od razu każdy chętny skojarzy to z wami-prostakami. Brawo. To się nazywa dobra robota dla konkurencji.

No i generalnie przy waszym poziomie wypowiedzi te Tonsile są naprawdę cudowne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.