Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

A za tego 1080 duzo chcesz??? Bo wlasnie szukam...

Nie sprzedaje! będzie napędzać centralny

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

>>tomaszE

Pomijając wszystko, oczywiście też poluję na Krelle i Thresholdy (no i jeszcze parę innych mocarnych cacek), a kiedyś nawet zastanawiałem się również nad Musical Fidelity A1000 - też mocarny wzmak, ale jakoś "wyrosłem" z integr, no i to zupełnie inna szkoła brzmienia niż Rotel (choć też nie typowa dla Musicala...).

Zawsze można kupić Musicala A370 lub AMS100 :]

MusicalFidelity_Sandy%20by%20AMS100%20Web.jpg

Edytowane przez mol01

Zawsze można kupić Musicala A370 lub AMS100 :]

.

;-) Ha ha ,...można! tylko na mojej prowincji odpada :( nie mamy takiej dostawy energii

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

>>lukag72

Szczerze powiedziawszy, wystarczył by i P270, a te można jeszcze taniej zdobyć... podoba mi się użycie kondów foliowych w Musicalach ;)

Edytowane przez mol01

Co do Krella Ksa, najtaniej no przy odrobinie szczęścia, na jakieś 700 funtów. Co do Thresholda, no tu sytuacja bywa różna Threshold współpracował z wieloma firmami,i nieraz można kupić coś za niewielkie pieniądze,lecz są klocuszki SA1 , S500 to ikony, i ich ceny raczej nie topnieją, oczywiście gdy stan jest perfect.

A wyobrażacie sobie, co by się działo gdyby tak połączyć kontrolę, szybkość i wykop Rotela RB-990BX (rozwijając dalej, Krella) na dole z klarownością, ciepełkiem i namacalnością Musicala P270 (rozwijając dalej, Accuphase) na środku i górze?

Rozwijając dalej, suby tunelowe T+A na dół i Magnaplanary na górę :x

Edytowane przez mol01

Przecież RHB 10 Michi miała być japońską odpowiedzią na produkty Krella, przynajmniej takie były zamierzenia,i raczej poszły w dobrym kierunku. Po drugie ja tam wolałbym chociażby na tym być - http://www.youtube.com/watch?v=1IG9B5T9SuU przynajmniej fajna atmosfera. A ni etak samemu w domu fetysz uprawiać

A wyobrażacie sobie, co by się działo gdyby tak połączyć kontrolę, szybkość i wykop Rotela RB-990BX (rozwijając dalej, Krella) na dole z klarownością, ciepełkiem i namacalnością Musicala P270 (rozwijając dalej, Accuphase) na środku i górze?

Rozwijając dalej, suby tunelowe T+A na dół i Magnaplanary na górę :x

I to wszystko w cenie powiedzmy Pianocrafta,hi,hi. też bym tak chciał

Nie pamiętam ale ten Aktywny, to jest układowo praktycznie to samo co RB990 albo 995 tylko na trochę lepszych elementach.

no a pasywny to tam wiesz sam potencjometr, jego w sumie nie słuchałem, ale nie spodziewał bym sie tutaj czegoś nadzwyczajnego.

pzdr. Łukasz

tka tak oczywiście ze RC :)

co do pre to raczej bym normalne brał niż to pasywne, płacić krocie za alpsa w obudowie to chyba trochę, nie halo xD

http://www.hifido.co.jp/photo/02/051/05120/c.jpg

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

Cena 800€. Jade wieczorem obejzec. Ponoc nie jest w idealnym stanie, ale niedaleko a cena kuszaca.

Tomasz a masz czas any znales rozbierane zdjecia tego pre?

O przeoczylem. Dzieki lukasz, z komorki ciezko sie poruszac po forum.

Tez bym wolal normalne ale to jest tak ze jesli cena odpowiednia to sie bierze co jest. Rha-10 mozna znalesc z czasem. A na razie mam rc990

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Z tego co widze po zdjeciach to brakuje przycisku power we wzmacniaczu, i ponoc potencjometr trzeszczy w pre. Nie za bardzo widze na zdjeciach jak nardzo jest porysowany, jednak 800€ wydaje sie byc uczciwa cena.

Wieczorem bede wiedzial wszystko.

;-)>>>rozbierane ,RHA-10.... RHC-10...RHB-10

Rozbierane tu i tam a potem człowiek sprzedaje swojego biedniutkiego ( przy nich) RCD-06SE i mu wykręcone śrubki wytykają :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Takie szybkie pytanie do "bardziej wtajemniczonych" bo nadal jestem na etapie poszukiwania koncowki mocy

-jak wyglada porownanie 1080 i 1552 poza zmieniona obudowa i moca czy 1080 gra lepiej czy to ta sama konstrukcja co 1582???

Jest jeszcze RHQ-10 - pre gramofonowe mogące pracować jako samodzielne pełnowymiarowe pre:

SG1L0671.JPG

Powiem tak - jeśli ktoś ma dobre źródło, to nie widzę problemu w zastosowaniu RHC-10 nabytego "przy okazji", bo rzeczywiście płacić ciężkie pieniądze za potencjometr i dwa selektory w obudowie od Miśka to lekka przeginka (no chyba, że PCB nadrukowana by była złotem lub srebrem a nie miedziachą...). Pasywka, to najbardziej przejrzyste pre, więc jak mamy naprawdę dobre źródło to nie zdziwił bym się gdy efekt finalny z użyciem RHC pobił by zestaw wyposażony w RHA...

Edytowane przez mol01

Panowie wróciłem .

Pojechałem do gościa, a tam pre, pod nim rhb-10, to stało na granitowym cokole (brzydkie), a do tego podpięty stary ipad (imac).

Po bokach stały dwie 23 letnie kolumny jbl.

Popatrzyłem z niechęcia.

Obejrzałem pre.

Stan, tak między 4+ a 5-.

Jedna ryska i kilka malutkich dziurek jak by po cyrklu.

Wzmak.

Ogólnie ładny.

Ryska jedna na czerwonym drewienku, i jedna diurka (dziurka a raczej mały śład jak po cyrklu).

I ten nieszczęsny włącznik zasilania.

Kiedys mu się popsuł i zablokował go zapałką aby nie odskakiwał.

Pocmokałem...

Włączył tego starego ipada...

usiadłem.

To całkiem co innego niż mam w domu.

Te kolumny wydały z siebie taki dzwięk, że po prostu usiadłem ...

Niestety były już sprzedane a chciałem je wziąć ze sobą.

Szkoda, naprawdę.

Jutro podłączę to u siebie i zobaczę jaka będzie różnica na moich przetwornikach.

ale nadal mi dzwięczy w głowie...

Także mimo małych mankamentów mam swojego miśka :)

Kolumienki; JBL XPL 160

Jakiś czas temu konsultowałem z Wami kierunek zmian mojego systemy serii 02, polegający na zmianie RA-02 na RC/RB-06 i kolumn M2.5 na DM3/7. Ponieważ chcę namacalnie sprawdzać wpływ poszczególnie wymienianych elementów na jakość dźwięku postanowiłem wymieniać je stopniowo po kolei. Zacząłem od dołożenia RB-03 (korzystna cena w porównaniu do RB-06 a jakość dźwięku jak wynika z wcześniejszych opinii na tym samym poziomie). Ku mojemu zaskoczeniu, RA-02 jako pre + RB-03 dało znaczną poprawę w jakości dźwięku. Jest on bardziej obszerny, głębszy, poprawił się bas na niższych poziomach głośności, podniosła się dynamika i równowaga tonalna. Na wyższych poziomach dźwięki się nie zlewają.

Kolejnym krokiem będzie dołożenie RC ale tutaj prosiłbym o poradę i informację, bo z tego co wiem pomiędzy RC-03 a RC-06 jest większa różnica niż pomiędzy RB tych serii. Moje pytanie dotyczy typu potencjometru regulacji głośności w RC-03, jaki to alps ?, zamknięty (niebieski) taki jak w RC-06, czy otwarty taki jak w RA-02 ?

Te kolumny wydały z siebie taki dzwięk, że po prostu usiadłem

A nie mówiłem, że Rotelki lubią grać na dużych "patelniach" zapewniających słyszalność ich zejścia - kup sobie te "trumny" a powinno być jeszcze lepiej:

http://allegro.pl/t-a-criterion-tmr-120-super-stan-top-i3106238700.html

To jak, RB-990BX jest mój?

Edytowane przez mol01

Na razie nie sprzedaję, musze naprawić ten nieszczęsny włącznik w misku.

Może po wakacjach bo te za 2 tyg.

Pre na razie zostanie, ale poszukam aktywnego (pilot).

Co do kolumn, grały cudnie, ale zona jak je zobaczyła od razu powiedziała 'nie'.

Ach te baby;)

Rozbierane tu i tam a potem człowiek sprzedaje swojego biedniutkiego ( przy nich) RCD-06SE i mu wykręcone śrubki wytykają :-)

Sittek, ciężkie jest życie handlarza.

Nie mam na myśli, że Ty nim jesteś.

Ale sam widzisz jaką mają dolę;)

Tak to jest, ludzie kupują używany sprzęt za bezcen a wymagają nowego ze sklepu.

Ale myślę, że zamienie swoje podstawki na ... no właśnie...

Poszukiwania zacznę chyba niedługo.

Pan śrubka jest zadowolony ,że sprzedałeś ...,a Ty?;-)

,Żeby nie było, nie handluje sprzętem , raczej bym się do tego nie nadawał ...,a fotki! dobrze, że są dostępne w sieci ;-)

PS. Moja, prawie cała kolekcja rotelków jest cnotliwa , poza RCD-1072 , powód znasz , RC-1082 otworzyłem z czystej ciekawości ,...uff uczucie było ekstra zobaczyć to na żywca! , a te kondki ...

Także mimo małych mankamentów mam swojego miśka :)

Zrób fotkę i wklei !

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.