Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

ale kav-300 do ra-980 ? - jeśli tak - to ten pierwszy niestety lepszy :( - ale ,,, też 3x droższy :P - po prostu nie te półki cenowe i tyle

Edytowane przez szymek20

?

Gandalf jesli masz multimetr to moze sprawdz prady spoczynkowe, tyle jestes w stanie zrobic sam

od pradu spoczynkowego bardzo duzo zalezy jak wzmacniacz bedzie gral na basie

Gandalf jesli masz multimetr to moze sprawdz prady spoczynkowe, tyle jestes w stanie zrobic sam

A może podjechał bym do wałbrzycha i byś go sprawdził?
Gość aqs

(Konto usunięte)

A może podjechał bym do wałbrzycha i byś go sprawdził?

Trzeba by porównać z innym modelem, co do prądu spoczynkowego to ma być 10mv, grzeje się jak słuchasz głośniej, jak się mocno grzeje to masz za wysokie prądy ale w tedy grał by dobrze jak się b.słabo grzeje to mogą być za niskie ale w tedy słychać zniekształcenia. Moim zdaniem albo kondy albo Radmor był lepszy z twoimi głośnikami.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wyświetl postUżytkownik szymek20 dnia 13.11.2015 - 21:06 napisał

po prostu nie te półki cenowe i tyle

i tyle

Rotel RA980BX jest do przygarnięcia

Półki cenowe powiadacie. A Hegel 80 kosztuje ponad 6 koła, a ja i tak wolałbym Rotela. Dlaczego? Pisałem już o tym. I jak porównacie te półki cenowe? Odpowiedź tu jest prosta, ten przekaz dźwiękowy trzeba lubić i nie każdemu jest on pisany. I tyle.

Na basie, a soprany? Ten wzmacniacz ma wysoką górę, jest energiczny i z kolumnami JBL powinien nieźle młócić. Jest walnięty bo nie powinien tak grać, bez energii jak to opisuje Gandalf. Dla mnie jest walnięty i wymaga profesjonalnej diagnostyki.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Spójrzcie jeszcze na wzmacniacze w cenie np. Hegla. Za co płacimy? Za wejścia optical, coaxial, XLR, wbudowane Dack'i wejścia USB iitp. Gdyby nie te gadżety ile te wzmacniacze byłyby warte?

i tyle

Rotel RA980BX jest do przygarnięcia

Pozdro

Na ile wyceniasz możliwość takiej adopcji? Właśnie rozglądam się za RA 980BX, na Allegro stoją dwa egzemplarze, ale wolałbym kupić jakiś pewny egzemplarz, a podejrzewam, że właśnie taki Twój jest :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Na ile wyceniasz możliwość takiej adopcji?

mogę polecić mój egzemplarz jest b.zadbany numer seryjny zaczyna się od 6 poprzedni miałem od 4 jedyna rzecz do której ja się przyczepiłem po kupnie to zaciski głośnikowe, ktoś je dokręcał zębami, reszta bez zastrzeżeń w wolnej chwili porobię zdjęcia i wyślę linka

Co do ceny nie chcę zarabiać więc 1300zł z wysyłką, może być za pobraniem

Ok, czekam więc na zdjęcia. Te z A mają oba nr seryjny od 350, więc są sporo starsze. Ktoś się może orientuje czy RA 980BX używana jako końcówka mocy ma ten sam charakter brzmienia co RB 980BX?

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

proszę fotki dla zainteresowanych http://1drv.ms/1PHnoMR

większość z lampą więc kolory podrasowane

Co tu gadać, wizualnie bez zarzutu.

Cena z wysyłką i za pobraniem, też niczego sobie.

Przynajmniej wiadomo kogo skarcić w razie wtopy :-)

aqs sprawdź jeszcze wejście Phono.

Rzeczywiście pięknie zachowany egzemplarz. Jeszcze powaham się chwilkę i pewnie zaraz się na niego zdecyduję :)

Właśnie też miałem zamiar zapytać o Phono, czy działa poprawnie z wkładkami MC, w sensie, czy wbudowany przedwzmacniacz też w dobrej formie :)

Cena z wysyłką i za pobraniem, też niczego sobie.

Widać sprzęt zyskuje na wartości :)

A pomyśleć, że swojego kupiłem za około 900zł w tym prawie 200zł to była przesyłka z Niemiec.

proszę fotki dla zainteresowanych http://1drv.ms/1PHnoMR

większość z lampą więc kolory podrasowane

dorzuć pare zdjęć wnętrza (widok na tranzystory itp) - przydadzą się :)

?

ok- tak tylko pytałem (i tak nie zamierzałem kupować....) - nie wiedziałem ,że ten sprzęt (model) jest aż tak "chodliwy" .... :) - dobrze ,że udało ci sie sprzedać

?

Witam,

niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem Rotel RC-870bx i Rotel RB-870bx. Sprzęt kupiłem od w stanie sklepowym, żadnych rysek, przetrać. Chciałbym dla własnego spokoju zrobić przegląd, sprawdzić kondensatory i wszystko co potrzeba. Sprzęt jednak swoje lata ma. Co o tym sądzicie? Jestem z Warszawy, może macie kogoś do polecenia?

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

W związku z nabyciem wzmacniacza, o którym wyżej rozmawialiśmy, mam pytanie.

Mianowicie muszę w obecnej konfiguracji pogodzić kino domowe z systemem stereo na jednych frontach. Dotychczas amplituner był podłączony jako przedwzmacniacz do końcówki Rotela i pracował też w stereo. Teraz mam amplituner, wzmacniacz i jedną parę kolumn. Żeby to pogodzić i nie bawić się za każdym razem w przepinanie kabli wymyśliłem, że można zastosować switch audio: http://www.conrad.com/medias/global/ce/3000_3999/3500/3500/3507/350716_LB_00_FB.EPS_1000.jpg

wyjście przedwzmacniacza z Rotela i amplitunera podpiąć pod wejścia w switchu, a wyjście switcha podłączyć do main in Rotela, wtedy mógłbym korzystać z obu źródeł na jednych kolumnach.

Rozumiem, że jest to półśrodek, ale czy takie coś będzie właściwie funkcjonowało? Jak myślicie?

Poniżej zdjęcia środka Rotela. Wzmacniacz w rewelacyjnym stanie, gdybym nie wiedział, nigdy nie dałbym mu 20lat... Kolegę aqs należy pochwalić za profesjonalne podejście do sprzedaży.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/73252f864fbe6a84

http://www.fotosik.pl/zdjecie/d49b87ef3c622691

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Witam,

niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem Rotel RC-870bx i Rotel RB-870bx. Sprzęt kupiłem od w stanie sklepowym, żadnych rysek, przetrać. Chciałbym dla własnego spokoju zrobić przegląd, sprawdzić kondensatory i wszystko co potrzeba. Sprzęt jednak swoje lata ma. Co o tym sądzicie? Jestem z Warszawy, może macie kogoś do polecenia?

Do Audioklanu. Lepiej żeby żaden majsterkowicz nie grzebał.

Jednak wolę sprawdzić, bo z tego co słyszałem to, że gra jeszcze o niczym nie świadczy. Chodzi Ci o audio klan na szkolnej 45 w wawie?

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jednak wolę sprawdzić, bo z tego co słyszałem to, że gra jeszcze o niczym nie świadczy. Chodzi Ci o audio klan na szkolnej 45 w wawie?

Rozsądnie z twojej strony. Tak ten audioklan Marki k/Warszawy.

Profesjonalny serwis, a nie grzebalski z lutownicą.

Wymienią Ci trafo, kondy, płytę główną i będzie jak nowy :-)

Dzięki, a orientujesz się mniej więcej jaka to może być inwestycja? jakiś przedział cenowy? Nie chce nikomu dupy zawracać jeśli to będą nie wiadomo jakie koszta...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.