Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejeczka dla wszystkich :)

Jak świąteczna to dziękuje i wzajemnie;)

Muzyka i trzaskające palące się drewko.

Wystarczy jakiś stary zjechany winyl i trzaski już mamy;) ale zemnie dowcipas,...wiem wiem, że to nie zastąpi widoku ani klimat spędzonego z żoną przy lampce wina koło palącego się kominka.

skarpetki, ciepłe, bawełniane. Rewelacja do odsłuchów :-)

I tu się z tobą w 100% zgadzam, nawet nie wyobrażałbym sobie bez ;))

Pozdrawiam

Tomasz

Chłopaki łapcie, może któryś z was na święta prezent sobie zrobi :)

http://allegro.pl/rotel-ra-02-komplet-jak-z-fabryki-okazja-i3816994560.html

albo :http://allegro.pl/wzmacniacz-zintegrowany-stereo-rotel-ra-10-i3806433515.html

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ja tak, ale tylko jak bym miał kominek... :)

Kominek mógłby wprowadzać szumy w górnej części pasma, wydatnie redukując pasmo :-)

Skarpetki są transparentne.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Również wszystkim życzę Wesołych Świąt, i takich na literkę R, bardzo, a to bardzo ciężkich prezentów pod choinką.

A Ja Wam życzę ...

wesolych_swiat_889.jpg

... żeby prezenty długo cieszyły, brzuchy były najedzone a nosy czerwone aż do nowego roku... z zimna i nie tylko.

Wesołych !!! :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Kto tam ? Mary.!!!! Jaka Mary ?.. Mary Christmas ;)

Witam i pozdrawiam świątecznie wszystkich rotelowców. Swego czasu miałem napisać o swoich odczuciach sonicznych po zakupie Rotela Ra1070 i cd 1072. Nie napisałem, bo głownie słuchałem, kupowałem płyty i zastanawiałem się, komu opchnąć niepotrzebnie kupione IC ;)

Teraz mam nowy problem;) Z okazji przeżycia pięciu dekad w Polsce dostała mi się kasa, którą nie wiem jak wydać; Nie jest tego wiele ; raptem dwa kilo złotych. Ale jakby dołożyć ?? Tak sobie myślę nad nowymi głośnikami. Co byście poradzili zdesperowanemu z zestawem rotela?? :) A może coś innego ? Np kobiety, whiskey i śpiew ??? Doradźcie coś :)

ps. moje głośniki to stary zestaw AE-wersja podłogowa

Edytowane przez clash

albo :http://allegro.pl/wzmacniacz-zintegrowany-stereo-rotel-ra-10-i3806433515.html

Akurat tym konkretnie wzmacniaczem cieszy się już mój brat :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

tylko Dynki !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Arek przepraszam Cie najmocniej.

Sorki że dopiero teraz sie odzywam. Nie dam rady wziąść od Ciebie RHB gdyż na tą chwile nikt nie kupił moich klocków.

Zostaje narazie z RB 980 bx a preamp na drabince DACTa skonstruował mnie Andrzej Witek.

Różnica między potencjometrem DactA a rotel em RHA 10 to jak niebo a ziemia.

Teraz mam to czego chciałem. Bardzo naturalny precyzyjny dźwięk.

Chce jeszcze porównać potencjometr DACTA z RHC 10 dlatego wyśle do Ciebie Łukasz tą drabinkę

Co prawda dźwięk na DACTa jest laboratoryjny ale precyzja jest na bardzo wysokim poziomie.

Cytuje Witka:

>Testuje Preampa, jest bardzo dobry, cały zestaw stereo nabrał rewelacyjnej precyzji.

>

> To przez potencjometr ?

Tak głównie przez potencjometr i cała konstrukcję, w tym bezpośrednio

wyprowadzone przewody. Niestety nie to ;optymalny potencjometr -

ważniejsze z innego powodu... Na dźwięk bez wpływu, ta sytuacja co

teraz. AW -pozdr.

prowizoryczne zdjęcia telefonem

26612963594106802629.jpg73649043848783134177.jpg

Edytowane przez pawelszuszu

tylko Dynki !

Nie przesadzaj, nei tylko.

Ale w zalożonym budżecie chyba dynaudio będzie idealne.

Różnica między potencjometrem DactA a rotel em RHA 10 to jak niebo a ziemia.

Miałem od rotela rhc-10.

Nie mam bezpośredniego porównania z rha-10 ale mimo, że to pasywka pusta w środku to miałęm wrażenie, że jest bardzo neutralna a przez to idealnie oddawałą to co źródło "miał na myśli" :)

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Nie mam bezpośredniego porównania z rha-10 ale mimo, że to pasywka pusta w środku to miałęm wrażenie, że jest bardzo neutralna a przez to idealnie oddawałą to co źródło "miał na myśli" :)

Zgadzam sie całkowicie.

właśnie podpiołem RHA 10 dla porównania z pasywką na drabince DACTa. Różnice:

- dźwięk na RHA10 jest wzmocniony, na pół gwizdka chuczy buczy. :)

- na aktywce bas poteżniejszy, ale podkolorowany

- troche spłaszczony dźwięk, tak jakby podbity nienaturalnie

- na pasywce dźwiek bardziej naturalny

Zostaje z Pasywką DACTa. Chętnie porównam z Pasywką Rotela RHC,

na drabince precyzja kozak

Zgrany z nas KLUB co? nikt nikomu nie żałuje, każdy z każdym się napije, jeden drugiemu poradzi, a kolega sittek dodatkowo nam jeszcze serwuje rotelowe zakąski ;))

Wszystkiego dobrego i udanych zakupów, jakich tam sobie zamarzymy w nadchodzącym 2014r

Pozdr.

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Znalazłem w Top Hi-Fi & Video Design tak oznaczony system rotela RB-1582 / RC-1580-V2, czy istnieją klocki z końcówką V2?

druga sprawa to przedstawiający obrazek w Top Hi-Fi & Video Design zestaw RB-1582 / RC-1580-V2, czyżby rotel zmienił design RC-1580?;) czy to tylko lenistwo z strony Top Hi-Fi & Video Design??

2766_big.png

A tutaj strona

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=2766&action=detail

Pozdrawiam

Tomasz

Do Siego Roku Chłopaki !!!!!!!!!!!!!!

Życzę wszystkim nowocześniejszego, lepszego, mocniejszego, jeszcze bardziej wydajniejszego prądowo i wymarzonego sprzętu Rotel w nadchodzącym 2014 roku. Oby ceny były niższe a nas było stać na droższe klocki.

@Tomek- w Top Hi-Fi & Video Design wklejane przez nich fotki nie są ich mocną stroną. Już parę razy dawałem im sygnały aby sobie popoprawiali :-)

• Moderatorzy

tomaszE - pojawiają się elementy z DIN i raczej o to chodzi:

http://www.rotel.com/NA/Products/ProductDetails.htm?Id=515&Tab=1&Pic=2

RA 1580 ktoś słuchał ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

tomaszE - pojawiają się elementy z DIN i raczej o to chodzi:

http://www.rotel.com/NA/Products/ProductDetails.htm?Id=515&Tab=1&Pic=2

Również o tym pisałem, że rotel wprowadził RB-1582MKII z gniazdami XLR, ale nie jest to V2.

http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-rotela_44719.html/page__view__findpost__p__3015373

Ktoś kto wydaje już taką sumkę na sprzęt to, raczej nie laik i wie czego chce,choć pewnie zdarzają się przypadki amatorów z wolna sumką, którzy liczą, że dostaną to za co zapłacili? ;(

Nawracając do firmy Top Hi-Fi & Video Design i o dbałość o klienta to co sobie pomyślisz widząc takie ogłoszenie, które to, nijak się ma do rzeczywistości? co za ludziska pracują w tej branży? jakiego kota w worku możesz się spodziewać po zakupie? jeśli sam musisz się domyślić, że oto samo chodziło założycielowi owego ogłoszenia co ja zamierzam kupić.

Porażka!!

RA 1580 ktoś słuchał ?

Nie miałeś na myśli przypadkiem RA-1570?

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

RB1552 mk II oraz RB 1582 mk II otrzymały wejścia XLR i zdrożały po 200 oraz 300 E

Edytowane przez marek-1969

• Moderatorzy

go ogłoszenia co ja zamierzam kupić.

Porażka!!

Nie miałeś na myśli przypadkiem RA-1570?

tak

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

chłopaki, wystawiłem swojego RHA

http://allegro.pl/rotel-rha-10-michi-hi-end-okazja-i3844074126.html

za tyle pójdzie za ile wylicytują.

Powiem Wam szczerzę w tym preampie coś jest, coś fajnego.

Ale gdy usłyszałem preamp pasywny na drabince DACTA, to mimo że nie ma kopa, nie ma tej dynamiki, czaru co Michi,

to tak mi zagrało że moje ucho zbliżyło się do tej naturalności - niepodkolorowanej!

Preamp pasywny na najwyższych komponentach to je to!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.