Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

za spokojna seria w stosunku do starszych 9xx

Zgadza się.

za spokojna seria w stosunku do starszych 9xx,Ra -12 faktycznie ciepłe kluchy,może by Kefy się nadały ?

Kefy możesz odsłuchać, weź też pod uwagę Focale.

Chyba więcej buczący;)

He He.

Słuchałem 980-tki z Kef Q 300 ale na górze było za ostro. Z Ra-12 może być dobrze.

Mimo iż mówią o Q 300, że są dupowate to warto odsłuchać tej nowej serii. Dawno przestałem wierzyć w opinię internetowe. Trzeba odsłuchać samemu.

imo iż mówią o Q 300, że są dupowate to warto odsłuchać tej nowej serii. Dawno przestałem wierzyć w opinię internetowe. Trzeba odsłuchać samemu.

Co prawda to prawda,też powoli przestaje wierzyć...

Łokmen Saba

Wycieczka po chińskiej fabryce Rotela w Zhuhai:

http://www.digitalaudioreview.net/2015/03/rotel-electronics-a-zhuhai-factory-tour/

post-17176-0-47582200-1427658868_thumb.png

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam.

Mam pytanie. Czy kupić 960BX z pre gramofonowym, czy może 970BX i dokupić pre gramofonowy ( Max do 300 zł)

Czy te wzmacniacze bardzo się różnią?

Do tej pory miałem 931 mkII i byłem bardzo zadowolony.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Ja bym kupił 960BX i dokupił dodatkowo przedwzmacniacz. Pre we wzmacniaczach ogólnie nie są wysokiej klasy. Dokup pre za te 300 stówki i z 960-tką będzie gitara. Gra subtelnie jeśli tak mogę się wyrazić.

Jeżeli takie pytanie już padło to przepraszam. Potrzebuję pilota uniwersalnego który obsłuży pre Rotela RC-990BX oraz inne sprzęty stereo. Rotel jest najważniejszy, bo z dwóch, tanich pilotów uniwersalnych nabytych w marketach żaden nie obsługuje Rotela, nawet w trybie wyszukiwania. Pilot nie ma być jakiś wypasiony, najlepiej jak najtańszy, chodzi mi o regulację głośności w pre + obsługę innych klocków. Ważne żeby tylko na 100% działał z Rotelem :] Jestem też ciekaw czy jest jakaś możliwość zmiany szybkości wzmocnienia na takim pilocie. W oryginalnym do RC-990, gała leciała w górę dość szybko co uniemożliwiało precyzyjne nastawienie poziomu głośności. Choć wydaje mi się że to jest chyba zależne od ustawień silniczka na potencjometrze w samym pre, a nie od ustawień samego pilota. No ale pomyślałem że warto zapytać.

Możecie polecić jakieś sprawdzony model takiego pilota ?

I love the sound of crashing guitars

Możecie polecić jakieś sprawdzony model takiego pilota ?

Już chyba raz pisałem gdzieś.

Smart IR Pilot na Samsung Galaxy Tab i jest bardzo fajnie. Ino tablet/smartfon musi mieć port IR oczywiście.

Program jest np tutaj:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy

Ja mam jakąś darmową wersję, trochę okrojoną (nie mogę w pełni edytować kształtów przycisków).

Wszystkie moje klocki Rotela obsługuje.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ok, dzięki za propozycje. Z tą aplikacją na smartfona to niezły pomysł, zawsze to jakiś dodatkowy plus z wykorzystania telefonu albo tableta ;)

Edytowane przez Micke 13

I love the sound of crashing guitars

Zielony:

słabo to widzę,dźwięk jak ze starego rozklekotanego gramofonu,sprzężenia zwrotne,czasami może Ci się samoistnie lodówka wyłączyć,nie polecam

Łokmen Saba

Mam pytanie do szanownego grona. Otóż, czy Rotel Ra980bx zgra mi się kolumnami Dynaudio DM 2/7 ?

To już zależy od Twoich preferencji. Generalnie nie będzie problemu z napędzeniem.

Hej, zakup używanego ROTELa RA 840 w wersji bez AX, BX ma sens waszym zdaniem? Potencjometry w nim trochę trzeszczą po pokręceniu/roszruszaniu. Alternatywą są modele RA-921 lub RA-930AX. Są za wyższą cenę, ale w lepszym stanie. Tutaj wszystko wydaje się technicznie ok.

Który byście brali?

Edytowane przez czarodziejnocy

Hej, zakup używanego ROTELa RA 840 w wersji bez AX, BX ma sens waszym zdaniem? Potencjometry w nim trochę trzeszczą po pokręceniu/roszruszaniu. Alternatywą są modele RA-921 lub RA-930AX. Są za wyższą cenę, ale w lepszym stanie. Tutaj wszystko wydaje się technicznie ok.

Który byście brali?

Idź wyżej. Np 870 albo 980.

Nie znam jamo a rotel z złym zestawieniu może nie być miły, stąd pózniejsze opinie, że kłuje w uszy.

Ra-930 za ok 300 powinna być ok.

Ra-980 jest dobrym wzmakiem, ale chyba aż za dobrym do tych kolumn.

Wspomniane ra840 gra muzykalnie.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Zielony:

słabo to widzę,dźwięk jak ze starego rozklekotanego gramofonu,sprzężenia zwrotne,czasami może Ci się samoistnie lodówka wyłączyć,nie polecam

HeHe nie mogę.

Nie, proszę tylko nie to.Ten Rotel to najgorszy model jaki wypuścili. Tego jazgotu nawet z zatyczkami w uszach nie da się słuchać. Po włączeniu Hendrixa nawet na ciepłych kolumnach ciął górą jak brzytwa. Bx3 i BX4 mogą robić w zimie za kaloryfery. Bierz za 6 stów tego Rotela 970BX od kerryNS. Ma 60w na kanał i podłogówki spokojnie napędzi. I nawet się nie zastanawiaj to dobra cena.

Tylko z dala od 971 i 971 MK2. Obydwa miałem i obydwa sprzedałem tak szybko jak je kupiłem. I niech nikt mi nie mówi o kolumnach bo tego dźwięku niczym poprawić się nie da.

No chyba że ktoś lubi sado-maso. To przepraszam.

Przesadzasz ;) Bardzo dobry wzmak. Oczywiście, przy odpowiednim doborze reszty systemu mogą pojawić się żyletki, ale wcale nie muszą.

Gorące 840, to też coś dziwnego. Owszem ciepłe, ale żeby gorące?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.