Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za zaangażowanie w mój problem.......ale nadal nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie :):):):)

To może inaczej. Załóżmy,że posiadacie RB-990 BX (w przyszłości będzie druga).

Jakie pre wybieracie do tych końcówek w pierwszej kolejności ? Poproszę o 3 typy.....

1......?

2.......?

3.......?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Edytowane przez wilkijakies

To może inaczej. Załóżmy,że posiadacie RB-990 BX (w przyszłości będzie druga).

Jakie pre wybieracie do tych końcówek w pierwszej kolejności ? Poproszę o 3 typy.....

1......?

2.......?

3.......?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Panowie, to bardzo proste.....

BR 5 to stan przejściowy, .........bo akurat takie posiadam. Nie przywiązuję do nich wagi. Pójdą i tak na odstrzał.

Mam RB-990 BX, chciałem do tego RC-995 BX ale trudno go zdobyć więc pomyślałem, że RC-980 bx nie będzie wiele odstawał.....

To chyba niezbyt skomplikowane ?

A jeśli RC-980 BX nie będzie odpowiedni, to co Waszym zdaniem (oprócz RC-995 bx -który jest ciężko zdobyć :):):):) ) będzie odpowiednie ?

W jednym poście piszesz że poszukujesz tylko RC a w drugim że będzie druga końcówka, zagadnienie i poszukiwania za RC-990/995 do RB-990 ma sen i jest dla mnie jasne, ale dlaczego chcesz kupić drugą końcówkę ? , wydaje mi się że albo nie znasz możliwości RB-990 , albo wogule jej nie posiadasz

P.S. tomaszE ma referencyjny sprzęt i już pewnie nie pamięta zalet budżetówki :-)

Dziękuje, ale muszę cię rozczarować , mam również w domu trochę sprzętu z niższej półki ( jak to ładnie nazwałeś budżetówki ) oraz dzieci maja dwa wzmacniacze Rotela RA-920AX i RA-940BX ;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Na jakiej podstawie zarzucasz mi kolego kłamstwo ?

Nie zarzucam Ci kłamstwo , bardzo dziwnie podchodzisz do tematu , dlatego takie a nie inne było moje spostrzeżenie.

Jeśli mogę cos doradzić, to odpuść sobie poszukiwania za drugą końcówką , nie ta pora i potrzeba , życzę Ci wytrwałości i polecam poszukiwania zawęzić do modeli RC-995 lub 990

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

@wilkijakies

Cierpliwości, upoluj w dobrej cenie RC-995 lub RC-990. Jak ci się nie spodoba to mogę odkupić (w stanie b.d.). :-))

Serio.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

polecam poszukiwania zawęzić do modeli RC-995 lub 990

Rozumiem.Dzięki za odpowiedź.

Druga końcówka by móc zastosować bi-amping. I uprzedzę malkontentów. Nie do BR 5. Do kolumn, które w przyszłości dopasuję do całego systemu. Pozdrawiam.

@wilkijakies - nie ma co się stresować.

Po prostu tomaszE przekopał sporo tych końcówek i musisz mu uwierzyć, że podłączenie drugiej końcówki w bi-amp nie będzie miało takiego efektu, jaki byś chciał mieć. Przede wszystkim sprzedaj RC-03, znajdź RC-990/995 i wymień kolumny.

Albo poszukaj RB-1095 z 1 Kilowatem :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Albo poszukaj RB-1095 z 1 Kilowatem :-)

Jesteś pewien że chodzi Ci o RB-1095 ?

tak na marginesie to RB-1080 już na trafie ma ponad 1kW, nie wspominając jaką mocą dysponuje RB-1090 ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Jesteś pewien że chodzi Ci o RB-1095 ?

tak na marginesie to RB-1080 już na trafie ma ponad 1kW, nie wspominając jaką mocą dysponuje RB-1090 ;-)

Oczywiście chodziło mi o RMB-1095, który ma 5x200Watt, bo RB-1095 to chyba nie było.....

No i oto mamy nowość w Rotelu

Integra A-14

post-8490-0-72591200-1472337591_thumb.jpg

post-8490-0-19351600-1472337606_thumb.jpg

post-8490-0-31356200-1472337623_thumb.png

Serwer sieciowy T-14

post-8490-0-51568400-1472337891_thumb.jpg

post-8490-0-40158900-1472337905_thumb.jpg

post-8490-0-06304600-1472337914_thumb.png

Edytowane przez sittek

tak na marginesie to RB-1080 już na trafie ma ponad 1kW,

tak z ciekawośći z jakiego źródła to pisano? - bo z tego co ja wiem ,że ma 900va zasilacz, moc przy 8ohm to 2x234w

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=2977

lub instrukcja techniczna

file:///C:/Users/t/Downloads/Nowy%20folder/rotel_rb-1080.pdf

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

rb 991

instrukcja techniczna RB-991

file:///C:/PROGRAM%20TOMEK/moje%20Tomek/pobrane%20pdf/ROTEL%20rb991.pdf

"022 T-1037W02 POWER TRANSFORMER"

Pozdrawiam

Tomasz

Panowie, tak z ciekawości zapytam tych co maja wzmacniacze Rotel z opcją " tone bypass'. Jak gracie z włączonym czy wyłączonym " bypass tone ". Słyszycie różnice, jeżeli tak to jakie ?

Bo jak , przyznam sie całkowicie, że słucham i słucham i słucham i duzo nie słyszę ;)

Różnica jak dla mnie jest diametralna.

W którym modelu są takie różnice? wież że w takim przypadku wystawiasz złą opinie dla danego modelu ?

Pozdrawiam

Tomasz

Różnica jak dla mnie jest diametralna.

Znaczy, co słyszysz więcej i lepiej lub mniej i gorzej?

W moim RA-12, nie czuje większych różnic.

Edytowane przez robiz

W którym modelu są takie różnice? wież że w takim przypadku wystawiasz złą opinie dla danego modelu ?

Biorąc pod uwagę pozycję tone bypass oraz ustawieniem na maxa : treble i bass? Bo o to mi chodzi.

No chyba, że porównujesz tone bypass i wyzerowanie ustawień to tak, różnica jest niedostrzegalna.

Biorąc pod uwagę pozycję tone bypass oraz ustawieniem na maxa : treble i bass? Bo o to mi chodzi.

No chyba, że porównujesz tone bypass i wyzerowanie ustawień to tak, różnica jest niedostrzegalna.

No to, z moim słuchem nie jest tak źle, jak myślałem.

Edytowane przez robiz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.