Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  229 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

Seria 20 kosztuje około 1000 Euro za element

Seria 30 kosztuje około 2000 Euro za element

Różnica w dźwięku jest znaczna według mojej oceny. Jeśli za 4000 Euro ma być już nirvana to czemu nie? Pożyjemy zobaczymy. Choć jak zwykle punkt widzenia (słyszenia) będzie zależał od punktu siedzenia.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

lesio, 3 Maj 2009, 18:24

>Spotkal sie ktos z was w serii 21 z wylacznikiem zamiast pod spodem urzadzenia to nad gniazdem

>sieciowym z tylu obudowy?

witam,

tak ja mam wyłącznik nad gniazdkiem sieciowym z tyłu obudowy ... CD21

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

unique, 22 Sie 2009, 15:07

Na allegro jest teraz czarny D30.2, namawiać nie zamierzam, ale może warto się zastanowić, w sumie to starszy, ale też wyższy model.

pozdrawiam,

PS. I żeby nie było niejasności nie mam nic wspólnego ze sprzedającym:)

witam

Szczerze polecam głęboką refleksję czy nie warto jednak nabyć D30.2.

Najlepiej posłuchać, ale wtedy to na bank nie będzie już wątpliwości:)

Dwa lata temu kiedy sam szukałem CD21 dostałem propozycję zakupu D30.2 i nie żałuję. Tym bardziej, że cenowo jest podobnie.

Zaraz potem trzeba jednak było zaopatrzyć się w A30.1 żeby dać solidne wzmocnienie odtwarzaczowi.

Nie żałuję jednak bo słuchanie muzyki na serii 30 to już coś...

unique

A dlaczego wolałbyś CD 21? Toz to przecież co najmniej klasa niżej. Znam oba te odtawrzacze i wiem co mówię. A klasie cedeków 10-12 tzs D.30.3 jest trudnz do pibicia. Ja zamieniłem go dopiero na BAT-a VK D5 SE.

I wcale nie koniecznie trzeba lączyc go ze wzmacniaczem z serii 30. Ja grałem na Musicalu A 3.2 i Krellu 300i.

Pozdrawiam Stempur

Niestety nie, ale znalazłem na ebayu sam przedwzmacniacz i trochę się zdziwiłem że primare zrobiło coś takiego i wygrzebałem zdjęcie kompletu. I widząc cenę PRE raczej wątpię żebym miał kasę na komplet:)

AAA, link do aukcji, jakby jednak ktoś chciał się skusić:)

http://cgi.ebay.de/For-sale-PRIMARE-dual-mono-preamp-TOP-zustand_W0QQitemZ180399019165QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item2a009e949d&_trksid=p3286.c0.m14

• 2 tygodnie później...

gelar, 28 Sie 2009, 20:27

>Czy ktoś wie jak to gra?

Nie wiem jak to gra, ale to chyba jedne z pierwszych modeli primare. Kiedyś, gdzieś czytałem historie firmy i było coś o tym, że spółkę założyło jakieś 20lat temu dwóch kolesi i zaczynali od produkcji sprzętu hi-end. Pod koniec lat 90tych jeden odszedł przyszedł drugi i od tej pory zaczęli produkcję bardziej budżetowych sprzętów... Także te klocuszki to pewnie stara produkcja ;)

ps. to d30.2 jest już moje, w tym tygodniu odbieram ;)

>zyzio

>>Za 3 kzł D 30.2 to super zakup

Też tak myślę ;) Niestety z tego powodu pofornirowane skrzynki muszą poczekać na przetworniki, żeby stać się kolumnami ;)

>grzegorzlepek

;)) Witaj w klubie ;))

Mój d30.2 od kilku dni gra i trąbi... W porównaniu z d20 zdecydowanie lepsza przestrzeń, lokalizacja, kontrola basu (który chyba jest najsłabszą stroną d20, choć jego 'ciepełko' jest niezwykle miłe), ekspozycja wokali to po prostu sama przyjemność z obcowania ze śpiewem. Ale pastelowa i miła uchu filozofia dzwięku typowa dla primare - jak już ktoś polubi markę to może kupowac kolejne wydania sprzętu w ciemno.

Cóż... d20 będzie szukał nowego własciciela, a ja zbieram już na amp z serii 30-tek ;))

ganzz, lepiej zbieraj na inny wzmacniacz niż "30" primare. Ćwiczyłam obie serie i powoeim tak: w "20" lepszy cd, w "30" zdecydowanie odtwarzacz. Wzmacniacz "30" gra zimno, bez emocji, z dystansem. Fenomenalną ma za to przestrzeń.

Łączyłem CD D.30.2 z Musicalem Fidelity A 3.2 a później z Krellem KAV 300I. I grało bardzo fajnie.

Pozdrawiam Stempur

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.