Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  228 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z małym upgrade systemu sprzedaje swoją końcowkę mocy A32.

Jak ktoś chętny to zapraszam.

https://www.olx.pl/d/oferta/primare-a32-inakustik-xlr-CID99-IDYwvsI.html?bs=olx_pro_listing

• 2 miesiące później...
  • 2 miesiące później...

Witam miłośników marki Primare .  Z marka Primare byłem związany od wielu wielu lat , przez ten długoletni związek udało mi się być dumnym 😉 posiadaczem wielu części Primare. Kilkakrotnie odwiedzałem siedzibę Primare i udało mi się poznać ludzi stojącymi za ta wyjątkowa marka 😃. Teraz po tych wielu latach z Primare + Sonus , nadchodzi czas rozstania i pójście w zupełnie innym kierunku który bardziej mi odpowiada. Żegnam się więc z klubem Primare i ta marka 🥺, a wszystkim milosnikom tej swietniej marki zycze duzo zadowolenia ze sprzetu.

16 godzin temu, marcusSE napisał:

Żegnam się więc z klubem Primare

W takim razie powodzenia na dalszej drodze audiofilskiego życia. 😁

Wiesz, że nie musisz mieć Primare, żeby być w klubie? Możesz zostać i nadal służyć radą innym użytkownikom. 😉

Co teraz zamiast Primare?

Dzień bez muzyki dniem straconym.

W dniu 5.07.2024 o 11:14, staropolanka2000 napisał:

takim razie powodzenia na dalszej drodze audiofilskiego życia. 😁

Wiesz, że nie musisz mieć Primare, żeby być w klubie? Możesz zostać i nadal służyć radą innym użytkownikom. 😉

Co teraz zamiast Primare?

Jescze zostal mi zestaw Primare z solonu 😃, zestaw z sypialni trafil juz do nowego domu . Do klubu zagladac bende , sentyment do marki pozostanie. Co do kontynuacji przygody z hifi plany byly rozne ( pojawil sie Hegel w planie bo kiedys juz goscil u mnie ) a to co sie stalo wywrocilo u mnie wszystko do gory nogami. Zona od dawien dawna namawiala mnie na danie szansy marce ktora szydza audiofile 😉. Osobiscie ja sam bylem uprzedzony do marki i powtarzalem co inni ( tylko wyglada itp , choc tak naprawde prawdziwego ich sprzetu nie sluchalem )  Wiec na moje nieszczescie albo , szczescie 😉 bylismy w salonie i uslyszalem jak gra Bang Olufsen Beolab 50 🤯 poprostu szok , podobno 90 to podroz na inna planete . Ceny no coz 😳, wiec juz postanowione bedzie  system multiroom zbudowany z Bang Olufsen. Sercem systemu maja byc Beolab 28. 

Do lazienki glosnik juz kupiony 🤣 

IMG_1420.jpeg

2 godziny temu, marcusSE napisał:

Do lazienki glosnik juz kupiony

Widzę, że mamy podobnego pierdolca, wszędzie musi grać muzyka. Chociaż do łazienki jeszcze nie doszedłem. Na razie mam duży głośnik bluetooth w garażu, drugi system stereo też mam, tyle że nie w sypialni, a w biurze. 😂

Bang Olufsena znam tylko z car audio, więc muszę wierzyć na słowo, że gra. Najważniejsze, żeby Tobie pasowało. 😉

Powodzenia i pozdrawiam.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Bang Olufsena znam tylko z car audio

Bang Olufsena w aucie nigdy nie slyszalem musi byc ciekawie, ja z car audio tylko B&W 😃, ale to nie miejsce na takie rozmowy 😉. To zdecydowanie bardziej tu pasuje .

IMG_1442.jpeg

• 1 miesiąc później...

Panowie, pytanie do was - jaki układ optyczny/laser siedzi w odtwarzaczu BD 32, gdzie i w jakiej cenie można go nabyć i gdzie można z czystym sumieniem zlecić wymianę?

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

• 1 miesiąc później...

Witam szanownych;) mam pytanko jestem zainteresowany zakupem primare pre 30. Czy ten przedwzmacniacz ma opcję bypass ? Chodzi mi o podłączenie amplituneru kina domowego, bym mógł podzielić stereo i kino. 

54 minuty temu, Patryk89_896 napisał:

Witam szanownych;) mam pytanko jestem zainteresowany zakupem primare pre 30. Czy ten przedwzmacniacz ma opcję bypass ? Chodzi mi o podłączenie amplituneru kina domowego, bym mógł podzielić stereo i kino. 

Pomyłka pre 32

• 2 miesiące później...

Hej
Zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza Primare I32. Widziałem używki dostępne z  MM30 oczywiście droższe niż bez tego modułu. Z tego co czytałem tu na forum to moduł Streamera nie jest najlepszy bardziej  chodzi mi o opcję wejść cyfrowych. Myślicie że warto dopłacić do tych wejść czy lepiej kupić streamer zewnętrzny?

Pozdrawiam

3 godziny temu, danieldb napisał:

Myślicie że warto dopłacić do tych wejść czy lepiej kupić streamer zewnętrzny?

Wszystko zależy oczywiście od tego, jaki to będzie streamer.

• 4 miesiące później...
1 godzinę temu, wulisu napisał:

Jako świeżo upieczony posiadacz i35 chciałem dołączyć do klubu. U mnie gra z Vienna acoustic Haydn i gra to wspaniale ! 

PXL_20250410_055311380_min.thumb.jpg.42638b48d3d3c0577a8ca61e705a6ee5.jpg

Gratuluje , to super wzmacniacz , mam I35 Prisma z MA Platinum 100 3G i jest wyśmienicie.

W dniu 11.04.2025 o 21:18, wulisu napisał:

Jako świeżo upieczony posiadacz i35 chciałem dołączyć do klubu. U mnie gra z Vienna acoustic Haydn i gra to wspaniale ! 

PXL_20250410_055311380_min.thumb.jpg.42638b48d3d3c0577a8ca61e705a6ee5.jpg

Gratulacje 👍 

Jaki wcześniej miałeś wzmacniacz? 

Czy coś  innego słuchaleś  przed zakupem ?

Mam CD Primare 35 Prisma i  myślę o I35 do pary 😉

12 godzin temu, bogus18 napisał:

Gratulacje 👍 

Ja miałem przed Primare Atoll IN200 Signature i Haiku Sol 2 , primare dla mnie dużo lepsze w mojej konfiguracji.

4 minuty temu, grzesinek32 napisał:

Ja miałem przed Primare Atoll IN200 Signature i Haiku Sol 2 , primare dla mnie dużo lepsze w mojej konfiguracji.

Dziękuję za odpowiedź , mam Haiku Audio Sol ll Se i lampę Unison Research Triode 25 ale jak zmieniłeś na Primare I35 to chyba wypozycze posłuchać u siebie. 

7 minut temu, bogus18 napisał:

Dziękuję za odpowiedź , mam Haiku Audio Sol ll Se i lampę Unison Research Triode 25 ale jak zmieniłeś na Primare I35 to chyba wypozycze posłuchać u siebie. 

No bez odsłuchu się nie obędzie , każdy ma różne preferencje i wymagania.

W dniu 11.04.2025 o 22:04, grzesinek32 napisał:

Gratuluje , to super wzmacniacz , mam I35 Prisma z MA Platinum 100 3G i jest wyśmienicie.

z MA mialem tylko gold dawno temu. Ja na razie nie zmieniam kolumn z tych jestem zadowolny. Najpierw przez kilka miesięcy będę się osłuchiwał z tym co mam. Na spokojnie na zmianę kolumn też kiedyś przyjdzie czas. Pewnie w okresie letnim przejdę się do kilku sklepów z na odsłuchy. 

14 godzin temu, bogus18 napisał:

Gratulacje 👍 

Hej wcześniej u mnie grała Aura VA 80SE X przez 5 lat i właśnie ją wymieniłem na i35. U mnie w każdym aspekcie poprawa dźwięku. Nie będę pisał czego słuchałem kiedyś albo co miałem bo to nie ma sensu. Ważna jest też reszta toru a to co miałem kiedyś grało z innymi kolumnami i resztą, więc nic specjalnie to ci nie pomoże. 

Edytowane przez wulisu

I 35 w której wersji ? Srebrne ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.