Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabelek do 20zł za metr?

michciusek

Rekomendowane odpowiedzi

oo widze ze ciekawy temacik :) no ja przyznam sie Wam ze za dobrych kolumn nie mam i sa na zwykłym tanim kablu... gdzie można dostac taka tania taśmę o jakiej mówicie?

chyba ze lepszym rozwiązaniem dla laika byl by ten ProCab LS25? dodam ze nie chcial bym wydąć więcej niz jakieś 40zl za 7-8m

Muzyka taka jak widac w „o mnie” hmm kabelek może delikatnie obcinac gore bo czasem lubi cos zapiszczesc/zaświszczeć – ale to przy mocnym wokalu lub przy sporej ilości wysokich. W sumie nie wieze ze kabel wniesie słyszalne zmiany ale kupil bym chodź by dla wygladu ;)

ja mam na codzien audionove moonwalk. ls25 kiedys porzyczył mi przyjaciel. róznic znaczących nie słyszałem, a audionowa kosztuje ok 9 razy więcej. nauczony tym doswiadczeniem-kupiłem procaba ls25 do..auta:) i po roznych poprawkach jestem wreszcie zadowolony z jakisci brzmienia w 4 kółkach.

Nie zdziwilbym sie, gdyby taka Audionova kupowala druty u tego samego dostawcy, po czym konfekcjonowala we wlasnym zakresie, dokladajac oplot kabla, wlasne logo, pudelko i sprzedajac z narzutem 900-1000% :)

Tez mialem Audionova Moonwalka - faktycznie nie ma istotnych roznic z LS25. To podobnej klasy miedz w sensie brzmieniowym.

Pozdrawiam,

Lete

karbidoczaszka, 31 Lip 2008, 21:12

>zyzio, 31 Lip 2008, 19:08

>

>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i po kłopocie :)

>

>Masz ten kabelek? Czy wtyki rzeczywiscie sa takie jak na zdjeciu (wygladaja na Neutrik Profi)? Jesli

>tak to kupilbym go dla samych wtyków.

Te wtyki WYGLĄDAJĄ jak Neutrik Profi, ale nimi nie są, choć mają identyczną konstrukcję. Są to kopie Neutrika firmowane przez ProCab. Jakość bardzo dobra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

akurat tych wtykow sie McGyver czepie ( mimo ze IC gra naprawde fajnie) - w jednym mi sie czesto luzuje co nie ma miejsca przy innych kabelkach.

tak czy siak licze na pomoc kabelka na dol ( mam bi-wiring) bo LS25 zostaje na gorze - DNM Reson, Real Cable, ten Jantzen czy moze znow...ProCab tyle ze 40tka?

MI się sprawdził w systmie z procabami Interkonekt Tara Labs prism 200a, polecam też Sommera the spirit. Więcej o kablach w opiniach.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

kopaczmopa, 2 Sie 2008, 00:26

>akurat tych wtykow sie McGyver czepie ( mimo ze IC gra naprawde fajnie) - w jednym mi sie czesto

>luzuje co nie ma miejsca przy innych kabelkach.

>

>tak czy siak licze na pomoc kabelka na dol ( mam bi-wiring) bo LS25 zostaje na gorze - DNM Reson,

>Real Cable, ten Jantzen czy moze znow...ProCab tyle ze 40tka?

Z tego co się orientuję to na górę lepiej dać LS15 a na dół 40tke. Jednak mogę się mylić ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Sam nie wiem. Ja ich nie słuchałem. Podałem te zrobione z litego przewodnika. Jeden taśmowy do podłączenia kolumien w izolacji PCW. Drugi to dwa druty w PP, ten może grać lepiej bo super czysta miedź, ale będzie sztywny, bo to kabel przeznaczony do wnętrza kolumien.

Jedno wiem, co by producent kabli nie kombinował z linką to itak słabo gra,chyba że każda żyłka ma własną izolację. podobno stykanie się drucików w lince powoduje przepływ prądu pomiędzy drucikami i to degraduje średnicę. A gdy miedź trochę skoroduje to jest jeszcze gorzej. Stąd właśnie plecionka ze krętki sieciowej gra lepiej niż tanie linki. Niestety skrętki są robione z marnej miedzi. Taśmowe kable grają nieco lepiej niż te ze skrętki i to słychać.

Ja zaś sam zrobiłem kabel z taśmy miedzianej z Polinka, co widać na zdjęciu i jest bardzo OK.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

hifimaniak na allegro ma tanie kable Jantzena, tasme sprzedaje po 3,5!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

michciusek, 28 Sie 2008, 22:17

>Kable zakupiłem (Qed original) ale jeszcze nie doszły. Jak dojdą to napiszę coś o nich...>>

Miałem kiedyś QEDa na chwilę,chyba X-Tube400 czy coś takiego.Siadło mi dosłownie wszystko,lepszy już ProCab.Z tanich kabelków przyzwoicie było z Tara Labs Prism Nexa,VdH D352 Hybrid (znacznie lepszy od droższego "brata" z serii hybrid).Do taśmy się przymierzałem ale trafiłem na japońskie PCOCC i tak już zostało:)

l'enfant sauvage

QED + Rotel + Audiowave to nie najlepszy pomysł. Mam głośnikowe (na szczęście leżą już w szufladzie) i nie polecam. Kupiłem kierując się entuzjastycznymi recenzjami w prasie ...niestety. Ale cóż człowiek uczy się na błędach!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.