Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam ciężki dylemat gram na K2 w szafie od ponad pół leży praktycznie nowa końcówka K2 kolumny dali ikon 5mk2 wykorzystanie końcówki w bi-amp poprawiło brzmienie, ale nie na tyle żeby sprzęt był ciągle pod prądem dlatego zotała schowana na lepsze, czy caspian zagra lepiej niż koncówka K2 plus Amp

Swoją drogą jestem ciekaw jak gra Oxygen w stosunku do caspiana m2, wygląda jak zabawka:)

spróbuj tak

-setup (przytrzymaj 2s)

-teraz wciskasz learn

-teraz wciskasz i trzymasz klawisz który chcesz zaprogramować na RMX-106

-teraz z pilota z którego chcesz przenieść funkcję -wciskasz klawisz

i ponownie kolejne klawisze programujesz trzymasz kolejny klawisz na rmx-106 i z drugiego pilota podajesz.

na koniec klawisz exit.

spróbuj tak

Jakiś czas temu kupiłem pilota uniwersalnego Genius 600

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16621&ctNode=144

wygląda tak jak byłby z tej samej fabryki co rmx-106 identyczny, tylko podświetlenie jest na niebiesko, wykonanie tych obu pilotów jest identyczne, tylko wiadomo Genius nie jest oryginalnie zaprogramowany na roksana ale w zasadzie to nie problem, w tych pilotach można na wyświetlaczu zmienić opisy klawiszy (każdy klawisz ma kilka nazw które mogą być wyświetlane i my sobie ustawiamy która nazwa ma być widoczna), można zmieniać, kolejność klawiszy, można zaprogramować funkcję macro (za pomocą tej funkcji przypisujemy kilka poleceń które wykonane są za pomocą wciśnięcia jednego klawisza) Jak ktoś jest chętny na instrukcję w pdf to proszę na priv podać adres emaila , instrukcja oczywiście w języku polskim.

Edytowane przez tiktak

Panowie mam ciężki dylemat gram na K2 w szafie od ponad pół leży praktycznie nowa końcówka K2 kolumny dali ikon 5mk2 wykorzystanie końcówki w bi-amp poprawiło brzmienie, ale nie na tyle żeby sprzęt był ciągle pod prądem dlatego zotała schowana na lepsze, czy caspian zagra lepiej niż koncówka K2 plus Amp

Swoją drogą jestem ciekaw jak gra Oxygen w stosunku do caspiana m2, wygląda jak zabawka:)

Jesli to będzie Caspian M2 to tak ,zagra lepiej

:)

Seria Caspian jest bardzo udana.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

najwyższa z tego co pamiętam to PLATINUM. Chciałem kiedyś kupić, ale nigdzie nie była dostepna do odsłuchów i na forum nikt nie miał do czynienia z tym sprzętem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Z platinum ciezka sprawa. Sam szukalem jakis czas i odpuscilem.

Ale trafil sie w koncu i zaryzykowalem. Wzmak pierwsza klasa. Szkoda ze ostatnio brak czasu na sluchanie muzyki a mysle ze wzmak moze by na lata.

pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Powiedz cos więcej i daj fotkę jak to w realu wygląda.

Witam

Fotki juz wrzucalem ale jak bede w domu to podesle jeszcze raz. Wzmak prezentuje sie bdb. Bardzo duzy i bardzo ciezki:-)

Brzmienie zrownowazone, gora czysta i bardziej szczegolowa od M1. Wzmak wyrzuca z siebie ogromna ilosc detali i jest przy tym muzykalny. Gra u mnie z elementami poprzedniego systemu i jest super. Mozna by poszukac jeszcze lepszych kolumn i cd i mozna mowic ze ma sie maly hi-end:-)

U mnie pewnie zagosci na dluzej. Musze go potestowac z innymi kolumnami i cd. Czuje ze to bedzie wzmak na kilka ladnych lat. W koncu zrobie sobie przystanek:-)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

No to widzę, że super zachwytu nie ma. Ja przechodząc z Caspiana NG na Krella S300i czy Hegla h100 odniosłem wrażenie, że te wzmacniacze to inna liga (wyższa). Podobało mi się wszystko, ale gdy podłączyłem Passa X250 to dopiero dowiedziałem się co to prawdziwe brzmienie. Do pięt nie dorastają te wzmacniacze razem wzięte. NIe miałem okazji słuchac Platinum, ale jak będzie okazja i czas to chętnie to uczynię.

Moze slabo napisalem ohy i achy ale ten wzmak potrafi dobrze grac:-) Gdyby byl slaby to zostala by moja leema a tak poszla dalej a znowu leema wg niektorych jest lepsza od hegla 300 ...

Jest to najlepsze granie jakie do tej pory mialem. Sa pewnie sporo lepsze jak i gorsze wzmaki. W okolicach 15k mysle ze to bedzie jeden z najlepszych kierunkow. Ale wiadomo co kto lubi no i oczywiscie trzeba samemu posluchac.

Różnie ludzie podchodzą do sprzętu, nie wszyscy lubią ochy i achy, dużo zależy od reszty toru, akustyki. Od caspiana bardziej rozdzielcza gore ma nawet tańszy Cyrus, co z tego jak ten ma barwę, basisko i rozmach.znam też takich którzy wolaa caspiana od s300i, poza tym Pass swoje kosztuje a mogłoby się okazać ze dostaje becki od platinuuma albo i na odwrot

Fotki ponizej,

Sam wzmacniacz nie gra. Trzeba zlozyc caly zestaw zeby cieszyl ucho a to juz nie jest takie proste:)

post-11813-0-35635000-1369157341_thumb.jpg

post-11813-0-78124600-1369157349_thumb.jpg

Piękny zestaw - gratuluje. Jesteś może z pomorskiego?

To rozumiem, że roksan zakupiony w UK - zapewne taniej niż u nas. Ile masz m2? Ja kiedyś miałem velodyne 12q i to był kawał dziadza, ale jak miałem grandy to już basu nie brakowało - trochę zabawy jest z ustawianiem.

Tak ten maly sub to T5. Jest juz ze mna dlugi czas i nie mam zamiaru go zmieniac. Gra swietnie w stereo. Kiedy potrzeba to pomaga kiedy nie siedzi cicho:-) Czasami wydaje mi sie ze nie gra ale jak go wylaczysz to czegos brakuje w przekazie.

Mialem velo cht15 kawal suba ale ten maly t5 jest lepszy do muzyki.

Pokoj to ok 18m2 . Docelowo bedzie podobnie - jakies 20m2.

Roksana kupilem oczywiscie w Uk. Bylo tylko troszke taniej niz w Pl poniewaz platinum jest bardzo malo a praktycznie wogole w ogloszeniach dlatego trzyma cene. Nizsze modele mozna kupic sporo taniej niz w kraju.

pozdr

Panowie, podglądam wasze posty i mam pytanie. Posiadam Roksan Kandy k2, Audiolab 8200cd i kolumny Elac 67.2 (te mniejsze). Brzmienie jest zadowalające. Sprzęt gra w salonie 20 qm. Kolumny oddalone są od tylnej ściany około 35 cm. Jednak z czasem znalazłem parę rzeczy, do których mogę się przyczepić. Brzmienie przyjemne, analityczne, delikatne i pastelowe, średnica w sam raz, bas średni na wysokim poziomie, przestrzeń na dobry z plusem (pewnie chodzi o akustykę pomieszczenia). Wysokie cykają jeśli potrzeba, jednak nie ma tej góry zbyt dużo - być może to wina Audiolaba 8200cd lub kolumn. Czego mi brak, to najniższych częstotliwości i i więcej góry. Sprzęt pięknie gra średnicą, brzmienie kulturalne, jednak niezbyt dynamiczne, brak pewnego wypełnienia. Okablowanie nie jest z najwyższej półki: głośnikowe VdH CS-122 i interkonekt jakieś Neotechy NA -012095. Zmiana okablowania chyba niewiele zmieni. Co powinienem wymienić w moim systemie?

Jednym z pomysłów jest dokupić subwoofer. Czy jestem w stanie połączyć z Roksan Kandy K2 bez szkody dla brzmienia. Innym rozwiązaniem jest zmienić kolumny. Moze podstawkowce i do tego subwoofer. Proszę o pomoc dla malkontenta.

Ja poczułem co to dynamika dopiero po zakupie passa x250. Prędzej nie wiedziałem co znaczy ten wyraz. Warto pobawić sie przewodami głośnikowymi oraz IC.

... Warto pobawić sie przewodami głośnikowymi oraz IC.

Też tak uważam. Przy Caspianie zmiany dało się zauważyć zwłaszcza na górze pasma i basie

----------------------------------------------------

Okablowanie nie jest z najwyższej półki: głośnikowe VdH CS-122

Na twoim miejscu spróbowałbym poszukać synergii za pomocą Stereovox'a Firefly.

Może to być "lek na całe zło" :)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Kable chorda beda bezpiecznym rozwiazaniem. Mialem epic twin a teraz signature i jest ok. Degradacji dzwieku nie ma:-)

Stereovox dawal u mnie wiecej detali i zycia na gorze ale dla mnie czasami bylo tego za duzo.

pozdr

Panowie, podglądam wasze posty i mam pytanie. Posiadam Roksan Kandy k2, Audiolab 8200cd i kolumny Elac 67.2 (te mniejsze). Brzmienie jest zadowalające. Sprzęt gra w salonie 20 qm. Kolumny oddalone są od tylnej ściany około 35 cm. Jednak z czasem znalazłem parę rzeczy, do których mogę się przyczepić. Brzmienie przyjemne, analityczne, delikatne i pastelowe, średnica w sam raz, bas średni na wysokim poziomie, przestrzeń na dobry z plusem (pewnie chodzi o akustykę pomieszczenia). Wysokie cykają jeśli potrzeba, jednak nie ma tej góry zbyt dużo - być może to wina Audiolaba 8200cd lub kolumn. Czego mi brak, to najniższych częstotliwości i i więcej góry. Sprzęt pięknie gra średnicą, brzmienie kulturalne, jednak niezbyt dynamiczne, brak pewnego wypełnienia. Okablowanie nie jest z najwyższej półki: głośnikowe VdH CS-122 i interkonekt jakieś Neotechy NA -012095. Zmiana okablowania chyba niewiele zmieni. Co powinienem wymienić w moim systemie?

Jednym z pomysłów jest dokupić subwoofer. Czy jestem w stanie połączyć z Roksan Kandy K2 bez szkody dla brzmienia. Innym rozwiązaniem jest zmienić kolumny. Moze podstawkowce i do tego subwoofer. Proszę o pomoc dla malkontenta.

Wymien kolumny lub kup 2 suby które nadają sie do muzyki ,nie muszą być velodyne czy rel

:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.