Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie ostatnimi czasami M1 wcale nie chodzą, bo ich nie widać na rynku SH.

Jeśli masz idealny stan i wersję NG ,to chętnych znajdziesz wielu, nawet za 4500 może pójdzie.

To aktualnie deficytowy klocek chyba jest :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Jak ktos wybral Caspiana M1NG to raczej zrobil to swiadomie. Moim zdaniem mozna isc wyzej, tylko trzeba troche dolozyc aby bylo lepiej (a nie inaczej).

----------------------------------------------------

Wpraszam sie do klubu z nowym nabytkiem K2 :)

Roksan napedza u mnie ATC SCM11-bardzo udane polaczenie. Dopiero sie z nim poznaje ale zdecydowanie najlepszy wzmak jaki goscil u mnie,rozlozyl wszelkie nady,audiolaby,,musciale,arcamy na lopatki szybciutko.Bardzo przyjemna barwa,mocny ale bez nachalnego "patrz jak glosno spiewam". Wszystko ladnie trzyma pod kontrola,nie wychyla sie,nie wyrywa do przodu,gra tak jak bez niepotrzebnej agresji.

Jedyne co moge mu zarzucic to jakis dyskomfort z pilotem z przyciskami volume,dziwnie to dziala i nie lapie zawsze jak trzeba,na szybkiego wyczytalem na what hi fi forum ze nei tylko ja skarze sie na to...

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Oj uwierz, że te piloty są dobre. Inne droższe konstrukcje mają zdecydowanie gorsze rozwiązania min. Krell s300i.

Gratuluje wyboru Roksana.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Czuje sie oszukany poniewaz moj pilot to model rmx-111 i to nie jest ten ktorego widac na wiekszosci zdjec czyli z ekranem lcd. Sprawdzilem oferte w sklepie internetowym przez ktory zamawialem swojego K2 i niestety nie mam tam zadnej wzmianki lub zdjecia pilota ktory zalaczaja do zestawu ale wydaje mi sie ze to nie jest wlasciwy model pilota do tego wzmaka. Negatywnie zaskoczyl mnie tez fakt jak latwo rysuja sie ten polyskujacy frontowy panel po zdjeciu folii,jakiekolwiek dotkniecie zostawia trwale ryski....

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

hydrogen_

Czuje sie oszukany poniewaz moj pilot to model rmx-111 i to nie jest ten ktorego widac na wiekszosci zdjec czyli z ekranem lcd. Sprawdzilem oferte w sklepie internetowym przez ktory zamawialem swojego K2 i niestety nie mam tam zadnej wzmianki lub zdjecia pilota ktory zalaczaja do zestawu ale wydaje mi sie ze to nie jest wlasciwy model pilota do tego wzmaka. Negatywnie zaskoczyl mnie tez fakt jak latwo rysuja sie ten polyskujacy frontowy panel po zdjeciu folii,jakiekolwiek dotkniecie zostawia trwale ryski....

Ja do caspiana mam taki sam pilot,nie wyglada moze zbyt efektownie ale dziala bez zarzutu.Tamte lcd juz chyba zostaly tylko na zdjecjach w necie.Co do rys zostajacych n pilocie to fakt,zreszta w ampli yamahy jest podobnie.Coz trzeba sie przyzwyczaic.W tych cenach ciezko o leprzy wzmak niz Twoj k2 i to chyba najwzniejsze.Pozdr.

• 2 tygodnie później...

Było brać jak chciałem sprzedać:P

EMiL teraz szalenie żałuję ale na tamtą chwilę nie byłem przy kasie więc troszkę się spóźniłem.

Wciąż jednak liczę na Twoja ofertę ;D

squad05 - będę Ci bardzo wdzięczny ;)

• 2 tygodnie później...

W Klubie Posiadaczy Zacnych Głośników ATC też same pozytywy o Caspianie

napisane przez Rolo Tomassi:

"kilka słów na temat połączenia Atc 11 z Caspianem

-Bas jest fantastyczny, nisko schodzący, potężny, punktowy, genialnie kontrolowany

-Średnica to czysta poezja myślę że w tej cenie to mistrzostwo świata !

-Wokale rewelacyjne i urokliwe aż ciary przechodzą, na dobrze zrealizowanych płytach wokalista jest na wyciągnięcie ręki

-Wysokie tony trochę za mgiełką

-Scena szeroka a zarazem dość płytka z bardzo dobrą lokalizacją instrumentów

Ostatnio do zestawu dokupiłem listwę zasilającą TAP6 i po podłączeniu góra zrobiła się bardziej przejrzysta, ale nie kłująca w uszy

Zestaw jest bardzo muzykalny, wciągający i niemęczący można słuchać całymi dniami.

Kolumny są prądożerne więc tym zestawem murów nie zburzymy ale z pewnością możemy rozkoszować się muzyką i na nowo odkrywać swoje płyty

Ja słucham na godz 9 czasami 10 jest głośno i szczegółowo, ale musisz sam porównać z Focusami, bo to tylko moje subiektywne wrażenia"

Panowie bo to jest dobry sprzęt !!!!!

• 2 tygodnie później...

Sam przez chwilę zastanawiałem się czy go nie brać. Na zagranicznych forach same superlatywy, duża moc i świetny analogowy dźwięk. Swoje lata ma ale jak przycisnąć sprzedawcę to pewnie opuści z ceny.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Porównywał ktoś brzmienie Roksana Caspiana M1 z M1 New Generation ?

Wiem tylko tyle, że ten pierwszy ma 70W, a drugi 85W na kanał.

Czy słychać różnicę i czy tylko M1 NG ma wyłącznik z przodu obudowy ?

miałem oba wzmacniacze ka1 mk3 oraz k2 nówkę, która po wielu godz.słuchania została u mnie. K2 jest bardziej precyzyjna instrumenty dłużej wybrzmiewają bas wydawał mi się twardszy i lepiej kontrolowany dlatego została K2 u mnie teraz gra z końcówką K2 power w bi-amp z dali ikon 5mk2

To gość, który zamienił M1NG na ECI5 (w jego komentarzach).

To Ty FIRMA wyjąłeś Caspiego z szafy ?

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

przewidzenie jakies

whiter

to ja firma wyjalem z szafy caspiana

bo zona wycierala kurze

ale juz go nie schowalem do szafy

bo w ogole go nie chowalem

ponownie zablysnij inteligentym pytaniem

pzdr

Cytat forumowicza o nicku FIRMA z klubu ATC:

"hehe caspian w szafie nie na sprzedaż- f160 w ogloszeniu- chcesz kupic? bedziesz trzeci w kolejce:)"

i nie pij tyle, i w ogóle czasem trochę ogłady albo chociaż kubek melisy spróbuj :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.