Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem, grzebałem i konkretnego info nie znalazłem więc proszę się nie wkurzać, że piszę tu. Jak objawia się w CD Caspianie MK 1, że wyświetlacz jest już do wymiany? Chodzi mi o to, że jak część świeci trochę ciemniej to oznacza uszkodzony wyświetlacz czy jest szansa, że taśma mogła się wysunąć? Wydaje mi się, że wyświetlacz albo świeci albo nie, ewentualnie ktoryś z segmentów może być martwy. Facet, który naprawia sprzęt RTV mówi, że może to też być uszkodzenie-ciemniejsza jedna część.

Wyświetlacz jest wypalony, taśma nie ma nic do tego. Wymiana jest b.droga

Ps. Pojawił się caspian M1 NG w ogłoszeniach audiostereo. Z tą ceną jednakże nie wróżę szybkiej sprzedaży.

Ps. Pojawił się caspian M1 NG w ogłoszeniach audiostereo. Z tą ceną jednakże nie wróżę szybkiej sprzedaży.

hmmmm 4650 - nowy klocek...

prosto ze sklepu w PL kosztował 8k wiec nie wiem czy to taka wysoka cena, ja bym raczej powiedział, że to normalna cena

- ani okazja ani jakieś szczególne przegięcie

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

towar jest warty tyle ile w stanie jest zapłacić kupujący ;)

M1 NG w PL nie można było kupić więc to dodatkowy argument do wyższej ceny, którą rzeczywistość zweryfikuje ;)

----------------------------------------------------

Napisano dziś, 22:44

Wyświetl postUżytkownik defol dnia 21.10.2011 - 21:17 napisał

Szukałem, grzebałem i konkretnego info nie znalazłem więc proszę się nie wkurzać, że piszę tu. Jak objawia się w CD Caspianie MK 1, że wyświetlacz jest już do wymiany? Chodzi mi o to, że jak część świeci trochę ciemniej to oznacza uszkodzony wyświetlacz czy jest szansa, że taśma mogła się wysunąć? Wydaje mi się, że wyświetlacz albo świeci albo nie, ewentualnie ktoryś z segmentów może być martwy. Facet, który naprawia sprzęt RTV mówi, że może to też być uszkodzenie-ciemniejsza jedna część.

Ok, dzięki. Słyszałem że koszt wymiany to majątek. A jak z pracą lasera w tym modelu? Czy pracuje on bezszelestnie/cicho? Słyszałem, że podobno jak słychać takie "cykanie" z lasera podczas odtwarzania jak się zbliży ucho w pobliże wyświetlacza to też laser się kończy.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

hmmmm 4650 - nowy klocek...

prosto ze sklepu w PL kosztował 8k wiec nie wiem czy to taka wysoka cena, ja bym raczej powiedział, że to normalna cena

- ani okazja ani jakieś szczególne przegięcie

A gdzie kolega wyczytał o tym polskim sklepie ?

A cena, fakt wysoka, może nawet zarobkowa.

Gadałem z gościem, który za taką nówkę w sklepie w UK zapłacił w maju czy czerwcu ciut poniżej 4000pln.

Tam, jak wyprzedają, to wyprzedają, aż miło :)

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Panowie z innej beczki, wylicytowałem m1 na ebay, ale szukam tanszej przesyłki niż ta Parcelforce, może macie jakieś typy i doświadczenia w tym zakresie, czytaj namiar na dobrą firmę, pozdrawiam.

Ja kilka razy wysylalem http://www.interlinkdirect.co.uk/ Ceny mieli dobre. W pl DPD dowozi. Sprawdz rowniez na tych stronach: http://www.parcelmonkey.co.uk/ , http://www.parcel2go.com/ , http://www.interparcel.com/quote/ - tez czasami mozna trafic dobre ceny. Sprawdzone firmy.

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Panowie z innej beczki, wylicytowałem m1 na ebay, ale szukam tanszej przesyłki niż ta Parcelforce, może macie jakieś typy i doświadczenia w tym zakresie, czytaj namiar na dobrą firmę, pozdrawiam.

Polecam ci http://www.maxkurier.pl/ ja od nich zawsze biore usluge i nigdy nie zawiedli

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Zdradź sekret, który rocznik i za ile wylicytowałeś wzmacniacz.

Zwykła wersja, czy NG ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Polecam ci http://www.maxkurier.pl/ ja od nich zawsze biore usluge i nigdy nie zawiedli

Wielkie dzięki, dałem agolowi namiary na dwie firmy podobno dobre, generalnie jestem dogadany na 30 funtów za przesyłkę z Parcelforce, ale on chyba coś tam źle sprawdził, przynajmniej o ile ja znam angielski. Czekam teraz na rozwój wypadków, żeby mi powiedział co i jak z kosztem wysyłki.

Zdradź sekret, który rocznik i za ile wylicytowałeś wzmacniacz.

Zwykła wersja, czy NG ?

Kupiłem cd m1 za 360 funtów, wersja przed faceliftingiem (jakoś dziwnie), ale to m1, więc data produkcji to chyba 2004. Kolor srebrny, będzie pasował do mojego mkI, o ile do mnie dojdzie:)

Gość nagle zapomniał, że ustalił koszt dostawy na 30 funtów i chcę zebym sam zamawiał kuriera, cwaniaczek. No zobaczymy co będzie

Edytowane przez ZbojMadej

Czy ktoś z klubowiczów ma monobloki M series 1? Na papierze świetne cyfry dot niskich impedancji

nie znam nikogo, kto mialby monobloki M1...

moje marzenie póki co ;-)))

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

A cena, fakt wysoka, może nawet zarobkowa.

Gadałem z gościem, który za taką nówkę w sklepie w UK zapłacił w maju czy czerwcu ciut poniżej 4000pln.

Tam, jak wyprzedają, to wyprzedają, aż miło :)

Święta racja. Kurs funta w maju to 4,4zł, w październiku 5,1zł + prowizja banku + koszt transportu do Polski.

Pozdrawiam

Święta racja. Kurs funta w maju to 4,4zł, w październiku 5,1zł + prowizja banku + koszt transportu do Polski.

Pozdrawiam

Tamten zapłacił na początku czerwca w UK 860 funtów x 4,4pln według ówczesnego kursu = 3800pln

Biorąc pod uwagę JEGO cenę 860 i kurs funta z 01.10 = 5,08 - wtedy zapłaciłby w przeliczeniu na pln 4370.

Chociaż być może Pan zapłacił w UK dużo więcej.

Edytowane przez whiter1

Panowie z całym szacunkiem ale co wam do tego kto ile zapłacił ??

Wzmacniacz jest wystawiony za konkretną kwotę i albo ktoś się zdecyduje albo nie.

Jak sprzedający nie sprzeda to za jakiś czas pomyśli o obniżeniu ceny - jak to mówią jego cyrk jego małpy.

Zawsze można złożyć propozycje sprzedającemu, a może się zgodzi.

@SNM nie widzę powodu abyś tłumaczył się dlaczego za tyle wystawiłeś sprzęt w wątku klubowym. Lepiej by było najpierw się przywitać.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Sorry, mała pomyłka.

Kurs z 01.10 to 5,08 pln x 860 = 4370 pln

Mea culpa :(

Stwierdziłem tylko luźnym komentarzem (i nie tylko ja), że cena 4650 raczej nie jest okazją

- inaczej pierwszy bym chciał go kupić :)

Ale być może Pan zapłacił w UK w październiku sporo więcej, nie wiem i nic mi do tego tak naprawdę.

pozdrawiam

Edytowane przez whiter1

P

brac nie gadac:)- wartro nawet 5tys zaplacic jak sprzet nowy

pozdr

Wziąłbym, ale od Ciebie, jak sprzedawales taki sam M1 NG za 3000PLN, gdybym w odpowiednim momencie ogłoszenie zobaczył :(

Ale podobno historia lubi się powtarzać, mam nadzieję :)

Ale podobno historia lubi się powtarzać, mam nadzieję :)

Niestety w tym przypadku długo możesz czekać na taką powtórkę...

Ceny caspianów M1 NG i tak są niskie biorąc pod uwagę ich pierwotną cenę 7.5k - 8k. Na wyprzedażach w UK już się skończyły.

Zdaję sobie z tego sprawę.

Jednak nie mam noża na gardle, a jeżeli się nie trafi - trudno, przeżyję.

Poza tym niekoniecznie muszę mieć NG, chętnie przytulę również zwykłą 70W wersję M1.

I powiem szczerze, że nie pogardzę też atrakcyjnym, używanym zestawem Kandy K2 na początek przygody z Roksanem :)

Edytowane przez whiter1

Witam, osobiście mam Caspiana M-1 NG, wczesniej rozpoczynajac zabawe z Mk1 po dlugich testach M-1 70W i musze powiedziec, ze wersja NG jest warta świeczki. Dźwięk jest bardziej dynamiczny, rozdzielczosc rowniez slyszalna juz bezposrednio przy pierwszym odsluchu. Dlatego moim zdaniem warto rozważyć szanse zakupu już droższej lecz nowszej i lepszej wersji. Nie porównywałem go bezpośrednio z M-2, lecz znając polityke Roksana w M-1 NG już są zawarte pewne rozwiązania z tej wlasnie wersji, co moze powodować znikome różnice w odsłuchu między nimi.

caspian z dynaudio daje duzo slodyczy czy to cicho czy glosno sie slucha- moze to efekt postepujacego wygrzewania sprzetu lub malzowin usznych ;d

dzwiek landrynkowy wielu pewnie taki podpasuje....

landrynkowe "pierdolnięcie" że tak powiem :)

kusi mnie żeby to przetestować http://www.hegel.com/hd2.htm

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

landrynkowe "pierdolnięcie" że tak powiem :)

kusi mnie żeby to przetestować http://www.hegel.com/hd2.htm

Wiesz, że ten DAC zupełnie nie przystaje jakością do reszty Twojego zestawu?

BTW ta zabawka jest zasilana z USB, nie można gorzej...

a usb ma mocno poszarpane napięcie?

wiem że jakością odstaje ale ponoć bardzo skubaniec jest muzykalny , tymczasowo pewnie dałby radę

ukręca łeb innym dac-om w tej klasie cenowej :)

http://www.lydogbilde.no/test/handfaste-bevis bardzo ciekawe porównanie jittera , jak widać w rdacu wcale nie jest tak różowo a to asynchroniczne okrzyczane ustrojstwo na usb, hd2 całkiem dobrze wypada w pomiarach,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.