Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o jakość fotek to Fuji rzecz jasna. Obsługa itd to raczej Olympus.

BTW kiedyś miałem fuji f31, miło wspominam, kompakt legenda.

Ps. Nie plastik, bo to sporej części magnez.

mikson,

myślę, że zarówno M1NG, jak i M2 sfotografowany Olympusem XZ1 (też nie plastik) wyglądałby równie pięknie (jeśli nie piękniej) jak z Fuji X10. Warto poczytać opinie użytkowników, których zadowolonych jest sporo więcej niż z X10, no i cenka niższa.

Bo czego się nie robi, żeby uwiecznić Roksan Caspian M2 dla siebie, przed sprzedażą, prawda? ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam klubowiczów!

Z wielką przyjemnością dołączam do klubu z Caspinem M2

Wielkie dzięki Anxion że nakierowałeś mnie na Atc scm 11

i oczywiście podziękowania dla Emila bo całkiem nieźle nakręcił mnie na Caspiana :)

Też jestem ciekaw jak gra Caspian z ATC.Nawet myślałem żeby kupić M2 do swoich 19.Może kiedyś trafi się okazja.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Witam klubowiczów!

Z wielką przyjemnością dołączam do klubu z Caspinem M2

Wielkie dzięki Anxion że nakierowałeś mnie na Atc scm 11

i oczywiście podziękowania dla Emila bo całkiem nieźle nakręcił mnie na Caspiana :)

Nie ma sprawy Mate , bedziesz zadowolony z atc naprawde swietne paczki.

Gratulacje dobrego wyboru :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Nie chcę się odgrażać Kolegom. ale w przyszłym tygodniu do Roksana Caspian M2 przyłączę zacne głośniki PMC Twenty 21: http://www.pmc-speakers.com/products/consumer/twenty/twenty21

Edytowane przez Violet

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Nie chcę się odgrażać Kolegom. ale w przyszłym tygodniu do Roksana Caspian M2 przyłączę zacne głośniki PMC Twenty 21: http://www.pmc-speakers.com/products/consumer/twenty/twenty21

Tego połączenia to bym chętnie posłuchał.

Sam przez jakiś czas myślałem o tych PMC, ale dostępność do odsłuchu, no i cena mnie ograniczyły.

Pisz, co usłyszysz, tylko szczerze ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Witam, dołączam do klubu z Roksanem M1, zastąpił NADa C352 z przedwzmacniaczem lampowym Feliks Audio. Muszę przyznać, że super się go słucha, bardzo przyjemny, szlachetny, nie natarczywy, ale szczegółowy. Mimo to głównie na basie odstawił poprzednie zestawienie. Ogólnie, o dziwo nie ma przepaści (nie chcę robić za profanata), jeśli chodzi o całokształt, ale jest wyraźna poprawa. Tym bardziej szacunek dla poprzedniej, budżetowej konfiguracji.

To tak wstępnie po zaledwie wieczorze słuchania.

W następnej kolejności do wymiany pójdzie DAC, jakieś sugestie w granicy 3-4k (mogą być używki, głównie USB, ew dodatkowo coax, zastąpi RDACa z dodatkowym zasilaniem)? Chcę zebrać sobie listę i wybrać do Gdańska za jakiś czas, może uda się czegoś posłuchać.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez lux666

Dzięki, zainteresuję się nim. Zaczynam dostrzegać coraz więcej różnic i coraz bardziej mi się podoba. Obejrzałęm też film, rewelacyjna separacja dźwięków i lokalizacja. Góra wydaje być się ciutkę wycofana, może byćto wina mojej sieciówki Zelum Power AC, temperowałem nią zapędy NADa w wyższej górze.

Jak już tak wszedłem w zasilanie, jakieś propozycje?

Jest recenzja zestawu Roksan Kandy K2 AMP+CD w HiFichoice.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Cóż można powiedzieć, przy całej sympatii dla roksanów kandy - tego typu "recenzje" sprawiają wrażenie pisanych tylko i wyłącznie po to, żeby dystrybutor-reklamodawca mógł się nimi pochwalić....

kerikawon,

dzięki.

Jak się czyta takie testy (wcale ni ujmując temu wzmacniaczowi), to się ma nieodparte wrażenie, że dystrybutorzy nie tylko wypożyczają za darmo i dają "spore" upusty recenzentom, ale ze płacą za każde słowo.

mczaj, za szybki byłeś, bo jak pisałem posta to się wciąłeś z identycznymi spostrzeżeniami ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.