Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy kraj do emigracji.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wszystkim wiadomo Polska jest pięknym,zasobnym,dobrze zorganizowanym , zamieszkałym przez miłych,inteligentnych i światłych ludzi krajem.Ale gdyby nie daj Borze przyszło ten raj opuścić ( z różnych powodów) to gdzie byście najchętniej wyjechali?Który kraj Waszym zdaniem jest najlepszy do emigracji?

https://www.audiostereo.pl/topic/44926-najlepszy-kraj-do-emigracji/

Każdy w trzecim świecie - tam brakuje lekarzy i jest pole do popisu, a załozyciel tematu może przestałby się nudzic.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Chiny, najlepiej prowincja

Demokracja, wolnosc slowa i wyznania, wysokie płace, 40 godzinny tydzien pracy, gabinety odnowy biologicznej dla pracownikow, 30 dni platnego urlopu w roku no i Igrzyska Olimpijskie.

P.S. Dodatkowa zaleta tego miejsca jest to, ze mozna tam produkowac fajne wzmacniacze lampowe dla Polakow, ktorzy, dodatkowo moga je sobie tuningowac.

Tu by mi się podobało.

(zdjęcia za wyjątkiem ostatniego pochodzą ze strony Adama Ławnika)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4239-100008331 1218278075_thumb.jpg

post-4239-100008332 1218278075_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

negra

Byłem na Lofotach.Jest tam rzeczywiście pięknie ale mieszkać na stałe to bym nie chciał.

Jestem pod urokiem M.Śródziemnego i ogólnie kultury śródziemnomorskiej.Objechałem je dookoła.

Wybieram Toskanię lub Prowansję.

Z tego, że raczej temat nie wynika z głębokich przemyśleń lecz jest tylko jednym z "ogórków" w sezonie.

Mam nadzieje, że nie wziąłeś tego bardzo do siebie.:)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A tak na poważnie to chyba każdy z nas zastanawiał się gdzie ewentualnie mógłby zamieszkać poza Polską.I to jest właśnie miejsce na takie przemyślenia.

wojciech iwaszczukiewicz, 9 Sie 2008, 14:29

>A tak na poważnie to chyba każdy z nas zastanawiał się gdzie ewentualnie mógłby zamieszkać poza

>Polską.I to jest właśnie miejsce na takie przemyślenia.

Nigdy sie nad tym nie zastanawiałem pod katem stałego zamieszkania.

Owszem, na pół roku, maks rok - Zurich.

... czyli:

Ukryta Zawartość

post-9137-100008320 1218285793_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Znajomy, który otarł się o kręgi władzy, wprawdzie tylko związkowej, miał u mnie opinię światowca. Ojciec partyjny, włóczył się z rodziną po świecie po polskich przedstawicielstwach handlowych. Z tego tytułu znajomy znał biegle 3 języki, angielski, francuski, niemiecki i oczywiście rosyjski. Średnią szkołę skończył już w kraju i wtedy zaczął uczyć się równolegle hiszpańskiego i włoskiego, bo jak twierdził nic już nie mógł więcej osiągnąc w tych językach w których był dobry. Czytał bardzo dużo literatury w oryginale.

Podczas jakiejś rozmowy mówiliśmy o książkach, które lubimy. Jedni mówili, że tylko powieśc francuska, inni, że rosyjska, skandynawska, niemiecka, iberoamerykańska, amerykańska czy niemiecka. I ku zaskoczeniu wszystkich znajomek powiedział, że tylko i wyłącznie polska. Agrumentował, że z takiej literatury korzystamy najwięcej i dowiadujemy się o sobie najwięcej, bo w lot chwytamy wszystkie niuanse, co w przypadku obcej literatury bez poważnych studiów jest niemożliwe. Najlepiej nasz ówczesny stan umysłu oddała koleżanka, która powiedziała o nim "O Boże, ale kabotyn".

Wydaje się, że w przypadku tytułowym jedynym lekarstwem może być przeszlajanie się po świecie, ale na razie śnijmy.

> wojciech

Byłem w Prowansji przez tydzień. 35 w cieniu. Non stop.( przełom lipca i sierpnia) Myślę, że warto zamieszkać gdzie indziej. Fakt, że jest tam ładnie.

Może północna Francja? Polska jest też piękna.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Zdecydowanie Nowa Zelandia. Najchętniej zachodnie wybrzeże wyspy południowej. Gdybym miał ooogromne pieniądze to ewentualnie Szwajcaria. Zawsze bliżej Polski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wojciech iwaszczukiewicz, 9 Sie 2008, 09:45

"Ale gdyby nie daj Borze..."

Myślisz, że BOR jest aż tak wszechmocny? W razie czego mamy jeszcze:

CBA, CBŚ, MON, MSW i A, BBN itp. ;)

ja juz od 5 lat wybralem finlandie:)

choc musze przyznac ze przez jakis czas mieszkalem na nowej zelandii, 60km od wellington. i tam chetnie sie przeprowadze:)

tylko ze troche daleko na pierogi...

A nie jest tak, że od geograficznego położenia znacznie ważniejsi są ludzie, wśród których przyszło nam żyć? Nawet na Grenlandii pewnie jest fajnie, jak ma się dobrych kumpli i ze dwie oddane kochanki.

zwolennik łagodności

Wlasnie lenam ! Pomijajac juz te kochanki , zamiast widokowkowych krajobrazow ,wybralbym kraj stabilny politycznie i gospodarczo , rozwiniety ,z solidnymi swiadczeniami socjalnymi i kraj , w ktorym nie musisz byc asem w jakiejs dziedzinie ,by zarobic na utrzymanie i godziwe zycie. Z drugiej strony trzeba sobie zdac sprawe , ze nie ma raju na ziemi. Zawsze jest jakis kompromis. Na Kubie jest tez pieknie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.