Skocz do zawartości
IGNORED

jak nie thiel cs 1,5 - to co?

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

jarro

>Opisujesz dzwiek z Wilsomow na podstawie audioshow

Jesteś w błędzie, ale to nie mój problem.

przy okazji:

>Jestem wlascicielem Avalon Opus Ceramiqe

panowie ktorzy je prezentowali powiedzieli

>zebym sie nie wtracal

Dobrze powiedzieli... A wiesz że dopracowane klony prezentują znacznie lepszy dźwięk? Zgadnij dlaczego. Nie twierdzę że wybór jest zły, tylko zawsze można mieć większą wiedzę i z niej skorzystać.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

jarro, chyba sobie mnie z kimś innym pomyliłeś. Co najmniej kilka osób z forum może potwierdzić ze je słuchałem, znam też klony. Zapewniam Ciebie, że znacznie lepiej od Ciebie znam ich możliwości. Ale jeszcze raz podkreślam - to Twój problem, nie mój. Z resztą Twoja reakcja wystarcza mi za odpowiedź, wymianę uprzejmosci z Tobą uważam za zakończoną.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Panowie po jaka cholere zasmiecamy watek Lukaszowi wojenka Elberoth vs Reszta swiata ? Ma chlop wiele racji co do dzwieku Avalonow czy Wilsonow (nie wazne czy to marketing czy tez nie).

Dodam ze Lucmaster ma pokoj 18 m2 w ktorym nie chcialy sie zmiescic AN J a co dopiero Tannoy (znam obie firmy doskonale i nie umiescilbym wolnostojacych Tannoy w takim pomieszczeniu).

Tannoy Yorkminster kolega slucha w 100 metrowym salonie na dodatek kompletnie nie przystosowanym do sluchania muzyki i dramatu nie ma a fortepien solo to klasa sama dla siebie co nie zmienia faktu ze to nie do konca moja szkola dzwieku.

robix

Milimetr, jezeli AR jest stworzony do WA to zaczynam rozumiec :)

....no chyba ze wszystko zwlaimy na pomieszczenia podczas prezentacji...moze pora pomyslec nad zmianą tak fatalnych warunkow lokalowych podczas as ?

zwolennik łagodności

Luc >>> Znajac Twoja chec poznawania to mysle ze tak zdobedziesz przez to kolejne doswiadczenie a przy okazji moze wlasnie ta Yamaha zagra jak chcesz.

Rozmawialem kiedys z wlascicielem tych kolumn i twierdzil ze graja lepiej od Tannoy Stirling ktore tez mial na stanie.

robix

Elberoth, nie ma tu konta lancaster. Wierzysz w plotki, a nie zapytales swojego kolegi jozwy ? noooo elberoth, nie poznaje takiego braku profesjonalizmu.

PS. Nie przejmuj sie tymi Tannoy, po prostu w temacie gosniki będziesz teraz musial sie postarac wieksza inwencja :)

zwolennik łagodności

Robert - rozumiem, że ty osobiście ich nie słuchałeś? bo to byłaby dla mnie najlepsza rekomendacja... Ale i tak dzięki. Może uda mi się logistycznie to jakoś zorganizować żeby za jednym wyjazdem posłuchać przynajmniej ze dwóch rzeczy. mam dosyc ciekawą propozycję na Confidency 3.

pozdr.

Łukasz

gacek

jarro, chyba sobie mnie z kimś innym pomyliłeś. Co najmniej kilka osób z forum może potwierdzić ze je słuchałem, znam też klony. Zapewniam Ciebie, że znacznie lepiej od Ciebie znam ich możliwości. Ale jeszcze raz podkreślam - to Twój problem, nie mój. Z resztą Twoja reakcja wystarcza mi za odpowiedź, wymianę uprzejmosci z Tobą uważam za zakończoną.

Jezeli u dystrybutora to nie znasz ich mozliwosci.

Ja Ceramiqe kupilem wczesniej o okolo rok niz w polsce pojawil sie dystrybutor ,nie wiem ale chyba z pierwszych partii w produkcji i mam je do tej pory sluchane z rozna elektronika i kablami wiec nie zapewniaj mnie ze znzsz je lepiej.Wiem tez jak ciezko spasowac je z elektronika i kablami.

Chyba ze jestes ich wlascicielem !

Nie chce przekonac kogos co jest lepsze , tylko chce zwrocic uwage na kometencje do wypowiedzi.

A klony zostawie bez komentarza.Jestem z Krakowa.

Tez ta rozmowe uwazam za skonczona.

"Wiem tez jak ciezko spasowac je z elektronika i kablami."

Wlasnie to jest sekret i cala trudnosc z tzw. hi-tech, trzeba to miec samemu i dluga chwile potrenowac, zeby byl efekt, inaczej mozna sobie przesluchac na wystawie lub salunie, pozniej poklepac w klawisze kocopaly i tyle, natomiast stare jare gra zawsze podobnie, pospinane byle jakimi kablami i trzyma swoj poziom, ja jednak wole nowe, a mialem przyjemnosc pare razy posluchac starszych hi-endowych klamotow i potwierdzam graja cudnie.

Rochu, mowisz ze Elberoth broni jak lew Wilsonow bo chce je sprzedac ? No co Ty ? Czytalem ze poprzednie paczki byly genialne. Te z cala pewnoscia sa genialniejsze...jak w reklamach proszkow do prania.

Kiedy czlowiek sobie pomysli jak slabe musialy byc detergenty 10 lat temu...na szczescie mamy nieustajacy postęp :)

Serio ani mi za tym ani po tym. Tannoya akurat sluchalem w dosc udanych kombinacjach uwazam i moge lucowi polecic. Koedzy porownali do 1.5...bylbym zdziwiony gdyby porownanie wypadlo inaczej. Zreszta to sa kolumny ktorych realna konkurencja na sklepowej polce znajduje sie w okolicach 5Kzl. Malo jets obecnie na rynku zestaww bedacych w stanie dac chocby namiastke muzyki a nie tylko dxwiek "lepszy", "bardziej rozdzielczy' itp od "slabszych" w tej hierarchii. Stad tez zapewne to nieustajace audiofilskie gonienie kroliczka. Spelnienia idac ta droga raczej nie ma co oczekiwac....bo czlowiek tak czy inaczej szuka natury. Stad m.in namawiam na porownania bezposrednie. Wowczas nawet jesli sluchacz ma klopot z ocena "na odleglośc" poradzi sobie z wyborem bez problemu.

zwolennik łagodności

Koledzy,

piszecie ogolnie, nie wiadomo kiedy w jakiej konfiguracji, co z czym sluchaliscie i najwazniejsze jaki jest Wasz punkt odniesienia, czyli zestaw domowy na ktorym sluchacie na codzien, dobranoc.

ABs, kolega luc nie pytal o to na czym sluchamy na codzien, nie pytal w jakiej konfiguracji co sie sprawdza. Pisal ze elektroniki nie ma zamiary zmieniac i ze szuka zestawow glosnikowych lepszych od Thiel 1,5 w cenie do 10Kzl.

Jezeli znajdzie cos lepszego za te pieniadze od kolumn wiadomych :) to bede mocno zdziwiony, ale

naprawde nie mam nic przeciwko temu. Zwlaszcza jezeli nie bedzie to tylko kwestia gustu.

Dobranoc.

zwolennik łagodności

gwoli ścisłosci Milimetr kiedy dystrybutorem AR nie był audiofast to były stworzone dla thieli i odkad zaczeli na siłe lansowac thiele to przestałem chodzic do sklepu tego dystrybutora, przed thielami były stworzone dla magnepanów o ile jeszcze pamiętam :-))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

---> cir

do Thieli nie są stworzone, o czym możesz przekonać się u mnie.

Ja nie opieram się na tym co twierdził dowolny z polskich dystrybutorów Audio Research. Opieram się na informacji zasłyszanej gdzieś na zagranicznym forum lub w zagranicznej prasie, że ARC posiada właśnie głośniki WA jako sprzęt nazwijmy to warsztatowy.

Ale fajnie się was czyta ... normalnie jak przekupy na targu :-)

Jak pamięć moja sięga, to byłem już człowiekiem PolAudio, Audio Klanu, Audio Systemu, a teraz podobno Audio Fast. Ciekawe kto będzie następny ? Jeszcze kilku dystrybutorów zostało. Z większych Audio Center, Jasik ... HiFI Club też ma fajne klocki. I Audio Forte. Na najbliższe 10 lat na pewno etykiet nie zabraknie.

Można się nawet dowiedzieć, że się własne kolumny sprzedaje ...

Proponuję niektórym, aby stanowczo mniej pili, bo widać zaplątali się już w kondomie własnej wyobraźni :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Milimetr, 18 Sie 2008, 00:40

>do Thieli nie są stworzone, o czym możesz przekonać się u mnie.

>Ja nie opieram się na tym co twierdził dowolny z polskich dystrybutorów Audio Research. Opieram się

>na informacji zasłyszanej gdzieś na zagranicznym forum lub w zagranicznej prasie, że ARC posiada

>właśnie głośniki WA jako sprzęt nazwijmy to warsztatowy.

Nie jest tajemnicą, że Audio Research wykorzystuje kolumny Wilsona do podczas projektowania swoich urzadzeń. U siebie w fabryce mają model Maxx II oraz System 8. Podobnie robi Wilson Audio, który ma u sibie (tak w domu, jak i w 3 systemach w fabryce) klocki Audio Research. To, że klocki te że sobą dobrze grają, nie powinno być zatem zaskoczeniem.

W dawnych czasach ARC wystawiał się często na wystawach z Magnepanem (który również mieści się w Mineapolis, MS). Wynikało to z faktu, że ARC był pierwszym dystrybutorem Magnepana.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 18 Sie 2008, 00:50

>Ale fajnie się was czyta ... normalnie jak przekupy na targu :-)

>

>Jak pamięć moja sięga, to byłem już człowiekiem PolAudio, Audio Klanu, Audio Systemu, a teraz

>podobno Audio Fast. Ciekawe kto będzie następny ? Jeszcze kilku dystrybutorów zostało. Z większych

>Audio Center, Jasik ... HiFI Club też ma fajne klocki. I Audio Forte. Na najbliższe 10 lat na pewno

>etykiet nie zabraknie.

>

>Można się nawet dowiedzieć, że się własne kolumny sprzedaje ...

>

>Proponuję niektórym, aby stanowczo mniej pili, bo widać zaplątali się już w kondomie własnej

>wyobraźni :-)

Elberoth. Każdy dystrybutor musi na początku kupić demo. To demo jest zwykle w cenie specjalnej. Dystrybutorzy wiedzą, że Elb "lubi" potestować, więc dają do "testowania lub sprzedają w cenie specjalnej. Oczywiście w swoim wątku "nirvana" skutecznie to rozreklamujesz i dalej idzie to do ludzi w dobrej cenie ""demo unit". Potem możesz pisać, że lubisz testować i tak dalej ale nie myśl, że się ktoś na to nabiera.

>Elberoth, 18 Sie 2008, 00:50

>>Można się nawet dowiedzieć, że się własne kolumny sprzedaje ...

Elberoth, Jeżeli te Wilsony będziesz miał dłużej niż rok to mi chyba kaktus na dłoni wyrośnie. :-)

Milimetr

ja nie kwestionuje tego co piszesz tylko mam duży dystans do tego kto kogo aktulanie wspiera i z kim tworzy hiendowa marke

stwierdzenie ze z AR gra Wilson najlepiej nic nie znaczy bo rowniez moze grac najlepiej jeszcze z 10 firmami ale nie przy tym włascicielu,prezesie,zarządzie itd bez końca

SR_71

sugerujesz ze audiofast postanowił cos wreszcie zaczac sprzedawac w Polsce i wziąl Elberotha jak ING Marka Kondrata

SR_71 - nie masz pojęcia o czym piszesz. Co oczywiście nie przeszkadza ci pisać co ci ślina na język przyniesie.

Dużą część gratów którą posiadałem, kupiłem w sytuacji, gdy w Polsce nie było dystrybutora danego produktu. Tak kupiłem odtwarzacz BelCanto, MBL, Placette RVC, Lammy czy rzeczone Avalony, które do tej pory powodują niestrawność u kilku użytkowników (gdyby zamiast 100k zł, kosztowały 10k zł, było by pewnie inaczej). Tak więc jakiekolwiek pisanie o specjalnych cenach u dystrybutorów i robieniu im w zamian reklamy, jest po prostu zwykłą brednią. Można to sprawdzić przeglądając moje posty i porównując daty.

Kolejna twoja brednia to twierdzenie, że "rozreklamowane na forum dalej idzie to do ludzi". Otóż tak się składa, że wszystkie rzeczone produkty sprzedałem w świat:

BelCanto poszedł do Anglii

MBL poszedł do Anglii

Lammy do Portugalii

Avalony do Holandii

Jedynie RVC wylądowało u twonka, który jest moim znajomym, i który złożył mi ofertę jego odkupienia jak tylko je kupiłem (i skorzystałem z niej rok później).

Tak więc kolego SR_71 (czy jak tam się zwałeś zanim zostałeś zbanowany na tym forum w swoim oryginalnym wcieleniu) - PRZESTAŃ WAŚĆ BREDZIĆ JAK POŁAMANY.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.