Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Dulon, tak jak napisałem wcześniej:

"Paint otwarty, u góry Menu Obraz, wybierasz Rozciągnij/Pochyl, pokaże ci się okno, w sekcji Rozciągnij wpisz mniejsze wartości procentowe...."

Niestety, musisz patrzeć ile obraz po zmianie wielkości ma pixeli, bo paint podaje tylko wartości procentowe (jak to Microsoft)....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No nie bójcie się Panowie tego xnwiew ;-)

Proponuję bo użyteczny i prosty, i co do piksela można ustawiać np.899x899 - idealne na Forum :-)

(nie reklamuję go w żadnym wypadku, nie znam twórcy programu ani firmy itd:-))),

mało zajmuje , szybko się instaluje i za free :-)

dulon, program darmowy IrfanView ma opcję "zmień rozmiar obrazka". Działasz na pixelach albo wymiarach. Bardzo prosty w obsłudze. Przy okazji najlepsza przeglądarka obrazków jaką znam.

Wojtek

Wojtek

Reaper, 23 Maj 2010, 16:04

Gdybys zyl w tamtych czasach to bys wiedzial co III na UKF dzien w dzien katowala.

To jest holenderska zenska grupa PUSSYCUT i tyt. SMILE

...a to moje pozostalosci .... jeszcze mam orginalny stolik i sruby... pozostale elementy jak tuner,korektor,wzmacniacz,adapter i cos jeszcze nie pomne...."wyparowaly"

Jest to orginalna wersja amerykanska przystosowana na rynek europejski kupiona chwile po wejsciu na rynek.Deck gral nie wiecej jak 20 godz. i od tego czasu stoi sobie i czeka jak wiele zabawek tego typu, na co?....nie wiem....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-27098-100003396 1274636158_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcie może nie dotyczy bezpośrednio magnetofonów, ale...

Sprawdzam procedurę zmniejszania i wstawiania fotek a zdjęcie przedstawia tereny zalewowe Odry w okolicy Zielonej Góry. Woda jeszcze na normalnym poziomie, chociaż wczoraj nie udało mi się rowerem dotrzeć do wału, teren już zbyt podmoknięty.

Pozdrawiam

Wojtek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek

Filwoj - piękne ujęcie i zdjęcie - ładnie robi ten aparat, tylko po co iso 640 w słońcu?:-)

W takich warunkach spokojnie iso 50 lub 100, a fotka zyska na jakości (jeszcze :-))

Oj przybędzie do mnie przybędzie.........:-)

Moje to marzenie..............:-)

Oby był cały jak należy oby oby....:-)

Oby oby oby......;-)

Jak co (odpukać) - wspomożecie ?

amator51, 23 Maj 2010, 17:39

>Reaper, 23 Maj 2010, 16:04

>

>

> Gdybys zyl w tamtych czasach to bys wiedzial co III na UKF dzien w dzien katowala.

> To jest holenderska zenska grupa PUSSYCUT i tyt. SMILE

Tak sie skłąda, że żyłem juz w tamtych czasach i doskonale pamietam jak takie kawalki leciały w radiu, z którego nagrywało się na szpulowca ZK...

Tyle, ze ja siedze w innej muzyce, a ze od czasu do czasu lubie odskoczyc od metalu i posluchac czegos z dawnych lat to inna sprawa. Stad tez zapytalem o wykonawce tego kawalka bo zwyczajnie wylecial mi z glowy.

Dzieki.

musiko, masz rację ISO za wysokie, ale używałem jak widać filtra połówkowego i trochę przyciemniał. Ale chyba i tak nie jest zbyt szumiące.

Wojtek

Wojtek

Reaper, 23 Maj 2010, 20:49

Nie mowilem tego zlosliwie!!! Taaak.. to byly fajne czasy...te ZK, kaseciaki itp. nigdy nie mialem...nagrywalem na szpulowcu wiekszym anizeli ten, ktory przedstawilem na zdjeciach tez w pionie stojacy tylko mial jedna wade...110V no i adapter i plyty, ktore mam do dzisiaj.

Moja muzyka tez jest inna anizeli ta powyzej chociaz... nie bede ukrywal, ze tego rodzaju tez posiadam ze wzgledu na druga polowe i gosci...nijak zyc bez pop`u ( dobrego) w celu ukojenia nerwow.

Dobrego

amator51

To zdjęcie wyszło bardzo dobrze, ISO 640 to pryszcz, jakby zrobił przy 3200, choć D90 przy takiej pogodzie zrobiłby prawie czyste, to by były dopiero jaja :)

>>amator51

Tzn, deck jest przez Ciebie nie używany? Szkoda, marnuje się :) Masz do niego w takim razie pewnie oryginalne pudło i resztę?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Fotka przy tym iso prezentuje się doskonale, sorry to taki mój pedantyzm fotograficzny :-)

...ale jak Byś chciał kiedyś powiększyć bardziej, bo np. fajne ujęcie jakiejś fotki będzie to może cu nie cu wyjść:-)

A podzielę się moja radością (obym nie zapeszył) - przywitam za jakiś czas w moje ramiona ;-)

N4520 :-)))

neomammut, 23 Maj 2010, 21:14

Niestety nie..tyle lat? Tego byl caly stos, przywiezlismy z kolega w dwoch kombi.No tak stoi sobie...i moze sobie postoi... nie wiem, zobacze...Nie, to jest wszystko co widac - przystawke dbx - dokupilem wtedy osobno, nie nalezala do kpl. Calosc to byl adapter z ramieniem tangencjalnym, wzmacniacz,tuner,korektor,reverb,deck chyba jeszcze kaseciak? i stolik.Wszystko to bylo srubowane za panele do stolika ( mam) chyba 1.50 m wysokosci.Nagralem wtedy pare plyt, posluchalem od czasu do czasu i czesc podarowalem starszej corce, a to jest to co stoi jak wiele innych sprzetow gdzies tam opakowane szczelnie folia i czeka...chyba na lepsze czasy!

musiko, 23 Maj 2010, 21:22

>A podzielę się moja radością (obym nie zapeszył) - przywitam za jakiś czas w moje ramiona ;-)

>N4520 :-)))

No to gratuluję!

Znam tę radość od czasu, gdy zrealizowałem swoje "małe" marzenie, czyli N4522.

Mam serwisówki i trochę doświadczenia z tym olbrzymem, więc w razie czego pisz śmiało.

Forecast88 - bardzo dziękuję !:-)Już nie mogę się doczekać, na pewno poproszę Cię o pomoc,

bo na pewno (jakby wszystko było z nim ok) poddałbym go konserwacji, by nastały dla niego teraz najlepsze czasy w jego żywocie :-)

Trochę będzie do czyszczenia przodzik -czym?

To ten,

proszę spójrzcie profesjonalnym okiem ...:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może nie powinienem ,ale wspomnę . Temat jak najbardziej w temacie . Beąa tam podłączone szpulaki.

Szczęśliwym trafem będę posiadaczem miksera..

Nareszcie będzie spokój z kablami .

Pozdrowienia dla postrzelonych.

• Pokaż nowe odpowiedzi