Skocz do zawartości
IGNORED

Napęd w KAV300 CD - da się naprawić?

sfinki

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety napęd mi najpierw przez jeden dzień stukał przy otwieraniu i zamykaniu - a następnego w ogóle odmówił współpracy. Silniczek chodzi, szuflada prawie nie drgnie. Zablokowana. Dokręciłem jakąś śrubkę i się odblokowało, ale dalej mechanizm nie działa.

Znacie może kogoś w Warszawie, kto byłby w stanie spojrzeć na to i coś doradzić? Fajnie ten Krell gra i szkoda by go było...

widziałem, ze kiedyś Piotrek608 to cudo naprawiał też były kłopoty z mechaniką..wydaje mi sie,że najlepiej z nim sie zkontaktuj niestety jest z Wrocławia.Szkoda takiego zacnego klocka.

Jedyną osobą, którą mogę z czystym sumieniem polecic do wszelkich napraw Krella jest Lech Kałuża -

Lech Kałuża

Milanówek,

ul. Podwiejska 21,

tel. 022 7583432

Mam nadzieję, że to nic poważnego, bo napęd do tego modelu nie jest już produkowany.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, dzięki, dryndnę do niego w poniedziałek, żeby dziś nie przeszkadzać w weekendowym odpoczynku :).

Mam mieszane uczucia - wiem, że ten Krell to staroć i może już pora na coś innego, ale z drugiej strony szkoda mi go spisywać na straty... A to "coś innego" to już raczej będzie DAC plus jakiś NAS, więc zupełnie inne klimaty :(.

Pan Lech mechaniki się nie boi i mówi, że to pryszcz. Przy okazji pokazał mi kółeczka od dvd z supermarketu i takie hajendowe. Zgadnijcie, które się łamią po naciśnięciu paznokciem?

Dziękuję serdecznie za pomoc!

tez mialem 300 CD i uwazam ze jest awaryjny, bo VRDS to niestety kiepski i awaryjny napęd o wiele słabszy niz często krytykowany Sanyo stosowany w 250 CD.Teac jest głośny i bardzo kapryśny.Czesto jak padnie to nadaje sie do piachu,czasem udaje sie go cudem naprawic i własnie polecam owego Pana w Wawie.

Wcale nie cudem, a bez problemu! Co do awaryjności trudno mi powiedzieć - osiem lat eksploatacji to dużo, czy mało? U mnie to gra 5 godzin dziennie... I pięknie gra.

Pan Lech Kałuża bez wątpienia jest godny polecenia. Nie miał żadnych problemów z doprowadzeniem napędu do stanu fabrycznego. Mechanika to prawie od ręki, dłużej zajęła wymiana lasera (przy okazji zrobiłem:) ).

Swoją drogą - nie sądzicie, że być może dobrze byłoby utworzyć na forum zakładkę "polecane serwisy" ? Z możliwością głosowania, żeby jakoś wykluczyć autoreklamę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.