Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

najbardziej mi sie podoba logo na koszyku hehe

yeah man!

A najlepsze jest to, że taka 'tematyczna' hi-fi ulica w Wietnamie, a dokładnie w Sajgonie istnieje. I choć nie widziałem takich obrazków, to Maci, Accu i inne hiendy sprzedaje się praktycznie z poziomu trotuaru. I ceny jakby lepsze.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Meridian Prime Headphone Amplifier and Prime Power Supply

350x700px-LL-2d6affd2_meridianprimehpanps.jpeg

meridian-prime-board.jpg

Cena $2000 - dużo, jak za taką niewielką płytkę. Do tego zasilacz kolejne $1250.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No i znowu trzeba będzie wymieniać kable ;) Show must go on ...

7cis.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Meridian Prime Headphone Amplifier and Prime Power Supply

Kiedyś z nudów złożyłem sobie podobnego Meridiana, ale kosztował 150usd :-))

i gra nawet przyjemnie...

Nowa Sasha Series II. Interesujące wideo, zawiera krótką historię modelu Watt / Puppy.

To wyższy czy niższy model od Alexi? Design typowy dla Wisona. Można to polubić lub nie. Dla mnie odpada. No i tweeter jedwabny. Miły, delikatny ale jednak mniej rozdzielczy niż Beryl lub Diament. A TAD, Focal czy Magico pokazały, że Beryl może być łagodny i przyjemny jak jedwab a jednocześnie bardziej rozdzielczy i szybszy.

Sasha jest poniżej Alexi.

Swoją drogą w obecnej sytuacji nie bardzo widzę przyszłość Alexi, która przy prawie identycznym rozmiarze obudowy jest niemalże 70% droższa od nowej Sashy ($48 500 vs $29 900) i tak na prawdę nie oferuję nic więcej poza trochę większą powierzchnią wooferów (2x8" vs 1x8"+1x10") i regulowanym modułem wysokotonowym.

Coś dla Hi-End, edycja limitowana, złoto na 5 mm miedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Sasha jest poniżej Alexi.

Swoją drogą w obecnej sytuacji nie bardzo widzę przyszłość Alexi, która przy prawie identycznym rozmiarze obudowy jest niemalże 70% droższa od nowej Sashy ($48 500 vs $29 900) i tak na prawdę nie oferuję nic więcej poza trochę większą powierzchnią wooferów (2x8" vs 1x8"+1x10") i regulowanym modułem wysokotonowym.

Słuszna uwaga. Wielokrotnie powtarzałem, że trudno jest znaleźć uzasadnienie dla ceny Alexii w samym koszcie materiałów i robocizny, a cena tych kolumn bardziej wydaje się wynikać z konstrukcji cennika i dostępnych modeli.

Z drugiej strony, biorąc pod uwagę doskonałe recenzje Alexii na całym świecie, może to tym bardziej podnieść sprzedaż nowej Sashy 2, bo wiele osób faktycznie pomyśli, że to wyjątkowa okazja. A jacyś chętni na Alexie i tak się zawsze znajdą ... stratni W Wilsonie na pewno nie będą ;)

Wychodzą 2 nowe Aurendery. Tym razem o połowę mniejsze i tylko z wyjściem USB. Jeden ma 1TB a drugi 6TB. Najlepsza byłaby wersja 1TB bo i tak lepiej byłoby używać zew.dysku NAS. Tyle, że jak do tej pory soft Aurendera słabo współpracuje z dyskami NAS. Jednakże widać po wersji 1TB, że musi on pracować z NAS-ami bo po co komu 1TB. Dlatego może soft będzie poprawiony pod kątem współpracy z NAS-ami. Te nowe Aurendery powinny być znacznie tańsze i to może być ciekawa opcja.

Nie jest wykluczone, że pozbawione innych wyjść i zbędnych rzeczy mogą one brzmieć lepiej niż W20.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Byłoby dziwne, gdyby topowy produkt miał dawać gorsze brzmienie, niż te stojące niżej w szeregu firmy. To raczej próba dotarcia do szerszego grona odbiorców.

Konto w trakcie usuwania

Byłby dziwne ale....od dawna wiadomo, że przy transportach cyfrowych czy to CD czy plików czym wiecej jest napchane różnych zbędnych rzeczy w środku tym gorzej to gra bo te róźne elektroniczne podzespoły wpływają na siebie negatywnie. W W20 jest wszystko w tym mnogość róźnych wyjść i elektronika do obsługi tych wyjść. A gdy gra się po USB to okazje się to zbędne. Te nowe mniejsze Aurendery będą pozbawione tych zbędnych rzeczy co może a nawet powinno wpłynąć pozytywnie na ich brzmienie i na cenę. Pewności nie ma jak to będzie ale są na to duże szanse, że zagra lepiej lub nie gorzej niź W20.

Wątpię że to dobrze zagra. Dwa dyski: ssd i HDD na takiej małej powierzchni??? Toć to na kilometr zalatuje zakłóceniami

Edytowane przez Azorsky

Dlatego ideałem byłby czysty Pure Transport, z najlepszym zasilaniem i bez dysków do magazynowania plików.

Witam,

czyli lada dzień Amare Musica Diamond audiophile music server będą trzy wersje

1.tylko streamer czyta nas samba (bez konieczność upnp)wyjścia:

Coaxial: 16-24bit / 44.1k / 48k / 88.2k / 96k / 176.4k / 192k

AES/EBU: 16-24bit / 44.1k / 48k / 88.2k / 96k / 176.4k / 192k

USB: 16-32bit / 44.1k / 48k / 88.2k / 96k / 176.4k / 192k / 352.8k / 384k

DSD×64(2.8224MHz)/ DSD×128(5.6448MHz)

2. j.W z dyskiem 2 tb

3. 2x 3tb i zewnętrznym zasilaniem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No wreszcie! Wiem o temacie od pól roku ale nie czułem się upoważniony do informowania. Teraz zrobili to autorzy i dobrze.

A możliwa jest opcja bez dysków ale z zew.zasilaniem? I co to znaczy, że czyta jako Samba? Obecne moje NASy będą ok? Ideałem jest jak najlepszy czysty transport plików pobierający je z dysku NAS. Dobrze żeby ten transport miał jak najlepsze zasilanie, najlepiej zewnętrzne.

I kiedy realnie będzie sprzęt? Miał być zaraz po Audio Show. Mamy praktycznie styczeń 2014 i sprzętu nadal nie ma!

Edytowane przez sly30

co to znaczy, że czyta jako Samba?

czyli wystarczy najprostszy nas(lub kopmputer z windowsem,linuxem mac) nie potrzeba upnp ,renderowanie odbywa sie po stronie serwera

sterowanie :

1.pilot bardzo wygodne praktycznie jak obsługa CD nie potrzebna wiedza informatyka :)

2.mac

3. pc , laptop z windows xp ,7,8 etc

4. linux

4.ipad ,iphon

5, windows mobile

6,android ,tablet telefon etc

I kiedy realnie będzie sprzęt? Miał być zaraz po Audio Show. Mamy praktycznie styczeń 2014 i sprzętu nadal nie ma!

czekamy na obudowy :)

niestety wszystko jest robione w Polsce

A możliwa jest opcja bez dysków ale z zew.zasilaniem?

oczywiście to samo z kolorem może być nawet różowy :)

Obecne moje NASy będą ok?

99,99999 % nas będzie działać :)

nawet ten najprostszy za 200 zł

Edytowane przez Marcin-utopia
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

oczywiście to samo z kolorem może być nawet różowy :)

Moje gratulacje.

Już teraz wygląda na prawdę imponująco (jak dla mnie dużo lepiej niż Aurender).

Jeśli jeszcze zagra tak jak wygląda...

No i oczywiście ważna będzie też cena na rynku gotowego produktu i dodatkowych elementów wyposażenia.

A macie również zdjęcia tyłu z wyjściami ?

Moje gratulacje.

Już teraz wygląda na prawdę imponująco (jak dla mnie dużo lepiej niż Aurender).

Jeśli jeszcze zagra tak jak wygląda...

No i oczywiście ważna będzie też cena na rynku gotowego produktu i dodatkowych elementów wyposażenia.

A macie również zdjęcia tyłu z wyjściami ?

Jutro podeślę :-)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

jakie zakresy cenowe?

Hmm 12-14k

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ważny bedzie soft do obsługi.

Im prostrzy tym lepszy.

Bez niepotrzebnych bajerów , których i tak nikt nigdy nie używa.

Pytanie czy będzie można wybrać również kolor wyświetlacza ( teraz to już w takich urządzeniach powinien być to standard ).

To szczerze kibicuję temu projektowi!! Ważny bedzie soft do obsługi. Linn ma świetne programy np Chorus DS.

Niestety nie idziemy drogą Lumina i lina soft bedzie inny, na dziś po mimo, że mam ipada air, ipad mini, nexus 7, używamy pilota tak jak bym grał z CD takie bylo założenie

Im prostrzy tym lepszy.

Bez niepotrzebnych bajerów , których i tak nikt nigdy nie używa.

Pytanie czy będzie można wybrać również kolor wyświetlacza ( teraz to już w takich urządzeniach powinien być to standard ).

Jako że uzywamy tego co najlepsze tzn Oled kolor na dziś będzie jeden na żywo wygląda dużo lepiej

:-)

Niestety nie idziemy drogą Lumina i lina soft bedzie inny, na dziś po mimo, że mam ipada air, ipad mini, nexus 7, używamy pilota tak jak bym grał z CD takie bylo założenie

Słuszne założenie i Linn też tak ma.Jest pilot i ma wiele funkcji. A dodatkowo ipad i tak musi być.

• Pokaż nowe odpowiedzi