Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wiesz co jest duużo gorsze niż ten twój lizak!?

FAŁSZYWOŚĆ!

Z jednej str się dyskutuje, wymienia info z np. Elbem, udając sympatię i koleżeństwo, a z drugiej, stawia się plusy temu, który wymienia z nim(Elbem) ciosy.

Świat dawno przestał być różowy, ale to dwulicowość jest paskudna i rzygać się chce!!!

Maciek do kogo te uwagi , do mnie ?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A jak ktoś znowu przywoła Q5 to

A to wtedy w Polsce lub Europie nie było do tamtych Magico odpowiedniej elektroniki.Inny dystrybutor też nie miał?

Ja jeszcze żyję,nie ma potrzeby mnie już wspominać :).

Magico kupiłbym już dawno,gdyby robili podłogówkę do 20m2.

V2 to były dla mnie znakomite głośniki,ale trochę za duże,więc czekałem cierpliwie,aż się doczekałem S1.Te okazały się kolumnami sporo lepszymi,mniej wymagającymi co do elektroniki,a przede wszystkim zmieszczą się zarówno w 15m2 jak i 25m2 nie będą miały żadnych problemów.

Decyzja prawie zapadła,ale na horyzoncie jeszcze tylko jedne głośniki w domu do odsłuchania i będzie wszystko jasne.

Muszę potwierdzić opinie Elba.

Nie było do nich elektroniki,bo to były trochę inne kolumny :).

Podejrzewam z dużą dozą prawdopodobieństwa,że teraz na przykład połączenie Dartzeela z S5 czy S1 to byłoby cholernie dobre granie.

Czyli są łatwiejsze do napędzenia?Dzięki Stefan:) Edytowane przez jamówię

A to wtedy w Polsce lub Europie nie było do Magico odpowiedniej elektroniki a teraz jest?

Nie dziwię się już Elberothowi, że się irytuje.....

Audiofast nie miał czym napędzić trudnych Q5 i przez to ludziom się nie podobały, więc nawet nie zawracali sobie głowy, żeby odsłuchiwać z czym innym.

Już? Dotarło trochę? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

były wielkie zapowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie dziwię się już Elberothowi, że się irytuje.....

Audiofast nie miał czym napędzić trudnych Q5 i przez to ludziom się nie podobały, więc nawet nie zawracali sobie głowy, żeby odsłuchiwać z czym innym.

Edytowałem swój wpis,dlatego nie mogło być inaczej,Zapytam Ciebie tu:to nikt w Polsce nie miał odpowiedniej elektroniki żeby to sprawdzić?Ja po prostu nie daję wiary takim opowieściom. A pan Orszański jak brał Magico w dystrybucję to też nie wiedział z czym to gra?Wziął na warsztat paczki za 400 kzł detal nie wiedząc,że nie ma ich czym napędzić?Przy negocjacji kontraktu nie doczytał?a potem zrezygnował z dystrybucji?Ile Ty masz lat?
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek,

Tak ogólnie, wrazenia po dzisiejszych wymianach.

O.K. no problem ;)

Myślę, że kol. Elberoth jest już pełnoletni i nie obraża się o byle co jak dziecko.

Poza tym nie zauważyłem aby ktoś kogoś personalnie atakował a dyskusja jest o czymś a nie o kimś.

Jednomyślność to tylko w PZPR była a i to nie jest naukowo dowiedzione ;)

pozdrawiam

jarek,

Nie chodziło mi o jednomyślność, nie chodziło o ataki personalne.

Wydaje mi się, że dosyć jasno napisałem.Przykro mi, ale prościej już nie umiem, a na pisanie na AS mam już coraz mniejszą ochotę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek,

Nie chodziło mi o jednomyślność, nie chodziło o ataki personalne.

Wydaje mi się, że dosyć jasno napisałem.Przykro mi, ale prościej już nie umiem, a na pisanie na AS mam już coraz mniejszą ochotę.

Maciek.

Ja ciebie lubię bo fajny gość z ciebie i miałem nawet przyjemność poznać ciebie osobiście co jeszcze to potwierdziło.

Niestety z większością osób tutaj grasujących nie chciał bym tego zrobić (choć są tacy , których chętnie przy okazji chciałbym bliżej poznać).

Dlatego rozumiem co masz na myśli pisząc takie sfrustrowane teksty.

Ale świat nie kończy się na AS i na tym czy udowodniłeś innym ,że akurat twoje kolumny / sprzęt jest najlepszy (przynajmniej na dzielni ).

Za oknem "pikna" pogoda (przynajmniej w 3-city) a na południu leje deszcz.

Chociaż raz północ górą !!!

Kot harcuje w ogrodzie a narzeczona "harcuje" w tropikach .

Tak więc japa się cieszy a muzyka spływa po mnie i jest git (chociaż mam kolumny z 2 albo i 3 ligi).

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku ;)

Edytowane przez jarek&ania

A to wtedy w Polsce lub Europie nie było do tamtych Magico odpowiedniej elektroniki.Inny dystrybutor też nie miał?

A co ma Europa do Polski ? Skoro były w Polsce, nikt po Europie nie jeździł. Jak Audiofast je sprowadził, to nikt tych kolumn jeszcze nie znał, a takie rzeczy jak co z czym gra niestety wychodzą dopiero 'w praniu'.

Jeżeli uważasz że historia jest zmyślona, to zadaj sobie choćby minimalny trud i poszukaj wpisów na zagranicznych forach o Q5 i poczytaj z czym to gra a z czym nie. Burmester, Soulution, Boulder, Rowland, MBL, D'Agostino, Spectral, Gryphon, Vitus, Mark Levinson itd. darTZeela, Ayre i lampy tam nie uświadczysz.

Zapytam Ciebie tu:to nikt w Polsce nie miał odpowiedniej elektroniki żeby to sprawdzić?

Te kolumny są tak ciężkie (ważą chyba ze 200kg - sztuka), że nie było ich nawet na demo jak wozić. Każdy przyjeżdżał najpierw do dystrybutora, słuchał, nie grało (bo nie mogło) i nie chciał już taszczyć tych bydlaków do domu.

Szczęśliwie (dla dystrybutora) znalazł się człowiek z Irlandii, który posłuchał ich w UK (z odpowiednią elektroniką), spodobały mu się i je kupił - już bez odsłuchów w PL. I tak się skończyła ich historia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Oj nie ważne. Firm które robią dobre kolumny jest wiele i jak komuś pasuje Magico to fajnie i niech ma radochę z muzyki.

Jak ktoś woli MBL czy Wilsony albo Focale to też super.

A pan Orszański jak brał Magico w dystrybucję to też nie wiedział z czym to gra? Wziął na warsztat paczki za 400 kzł detal nie wiedząc,że nie ma ich czym napędzić?

Z czasem pewnie to do niego dotarło. Niestety jak producent wypuszcza nowy model, to nie pisze w broszurze - uwaga, wymagany reaktor nuklearny do napędzenia kolumny. Każdy producent pisze o każdym w swoim nowym sprzęcie w samych superlatywach i oczekuje że każdy dystrybutor będzie miał przynajmniej jedną parę na demo. W szczególności, jeżeli ma to być tak przełomowy produkt jak pierwszy model serii Q.

Przy negocjacji kontraktu nie doczytał?

Naprawdę myślisz że tego typu informacje są w umowie dystrybucyjnej ? I co jak wychodzi nowy model to aneks robią ? Ty naprawdę chyba z choinki się urwałeś.

Piega Master Line Source

p1675152288-2.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Z czasem pewnie to do niego dotarło. Niestety jak producent wypuszcza nowy model, to nie pisze w broszurze - uwaga, wymagany reaktor nuklearny do napędzenia kolumny. Każdy producent pisze o każdym w swoim nowym sprzęcie w samych superlatywach i oczekuje że każdy dystrybutor będzie miał przynajmniej jedną parę na demo. W szczególności, jeżeli ma to być tak przełomowy produkt jak pierwszy model serii Q.

Naprawdę myślisz że tego typu informacje są w umowie dystrybucyjnej ? I co jak wychodzi nowy model to aneks robią ? Ty naprawdę chyba z choinki się urwałeś.

Piega Master Line Source

p1675152288-2.jpg

Gdybym nie zatrudniał ponad 60 osób to może i bym się urwał. Gdybym przy podpisywaniu dealu na produkt wart 400 kzł nie sprawdził takich" niuansów"to teraz ja i moi pracownicy stalibyśmy w kolejce po łaskę do pana Kosiniaka-Kamysza, no ale skoro w naszej Ojczyźnie są tacy kowboje to albo ja się nie znam na prowadzeniu biznesu albo ktoś snuje opowieści z mchu i paproci.

LOL

Gość

(Konto usunięte)

Jak rozumiem, skoro teraz AudioSystem ma (?) w dystrybucji wzmacniacze o wielkiej mocy i wydajności prądowej, to kolumny Magico - szczególnie Q5 - będą się sprzedawać/sprzedają się na pniu.

Ile Ty masz lat?

Dwanaście. Tzn. niecałe... kończę za tydzień.

Jak rozumiem, skoro teraz AudioSystem ma (?) w dystrybucji wzmacniacze o wielkiej mocy i wydajności prądowej, to kolumny Magico - szczególnie Q5 - będą się sprzedawać/sprzedają się na pniu.

Wzmacniacze mają dobre, wystarczy wejść na ich stronę.

A Magico Q5 nie będą i tak się sprzedawać, z resztą nikt ich tu nie broni, ani Elberoth ani ja, a wręcz przeciwnie - ja uważam je za nieudany produkt, ze względu na trudności w napędzeniu. Poza tym podaj mi jakikolwiek model kolumny, która kosztuje 300k i sprzedaje się na pniu :) Co do Q3, Q1, S5 i S1 jestem przekonany, że znajdą wielu nabywców.

To niepotwierdzone info, ale może w tym roku. Muszą wypełnić lukę między Q3 a Q7 czymś przyjaźniejszym dla reszty toru i portfela. Q5 by się sprzedawało nieźle gdyby były łatwe jak Q7, które grają nieźle nawet z kilkunastowatowymi lampami. Z resztą wystarczy spojrzeć na specyfikację i wszystko jasne.

Sly, masz dobre pomieszczenie, fajny tor pasujący do Magico.. weź Q3 albo S5 na kilka dni do siebie i sprawdź. Ot tak, z czystej audiofilskiej ciekawości.

Gość

(Konto usunięte)

@LUKASIK :

Nie zrozumiałeś mnie.

1. Swoim wpisem poddawałem w wątpliwość to, że firma audiofast zrezygnować miała z dystrybucji Magico, bo - jakoby - prezentowała potencjalnym klientom te kolumny ze wzmacniaczami zbyt małej mocy/wydajności prądowej i usłyszany dźwięk był, zdaniem tych klientów, słaby. Myślę, że to absurd.

2. Wiem jakie wzmacniacze ma w ofercie firma AudioSystem.

3. Wybacz, ale to, co Ty, Elb i inni "uważacie" interesuje mnie w kategoriach poznawczych, a nie opiniotwórczych. Opinię wyrabiam sobie sam.

4. Nie podam ci przykładu kolumny za 300 tys. zł, która sprzedaje się na pniu, bo takiej nie ma. To nie ja nakręcam forum wpisami o sprzęcie w absurdalnych cenach i nie ja kreuję audiofilską rzeczywistość.

5. "Zresztą" piszemy razem.

6. :)

Myśle o tym choć wolałbym Rockporty,

Rozmawiałem dziś z HiFi Clubem. Ale nie wiadomo kiedy Aviory

u nich będą. Gdyby Avior zagrał tak jak lubię to może ....Altair.

W Monachium grały bardzo dobrze.

"Zresztą" piszemy razem.

Oczywiście, masz rację.

Co do punktu 1. - Nie znam powodów i są to jedynie moje przypuszczenia - zrezygnowali, BO się nie sprzedawały, BO nie mieli odpowiednio mocnych / wydajnych wzmacniaczy w ofercie, które napędziłyby bezsensownie trudne Q5. I o ile ARS, Ayre czy Dartzeel i wszystkie inne klocki z Audiofastu to świetny sprzęt, to po prostu nie komponował się on z Magico Q5. Inne modele być może również nie były na tyle dobre, żeby osiągnąć sukces.

Tyle.

Nie chcę drążyć już tego tematu i znowu wywoływać burzy, jak miało to miejsce kilka tygodni temu.

Kto słuchał, ten wie.

Rozmawiałem dziś z HiFi Clubem

Właśnie wszedłem na ich stronę.... muzyka w menu ta sama już od ładnych paru lat. Fajnie :)

Rockporty są zawsze chwalone przez osoby, którym podobało się Magico, więc pewnie są bardzo dobre. Ja niestety nie miałem przyjemności posłuchania. Ich wygląd trochę mnie odstrasza.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

LOL

p1675152288-2.jpg

LOL

Dwanaście. Tzn. niecałe... kończę za tydzień.

Dziękuję to wiele tłumaczy.

Co do punktu 1. - Nie znam powodów i są to jedynie moje przypuszczenia -

Tyle.

Wczoraj pisałeś,że:Nie dziwię się już Elberothowi, że się irytuje.....

Zdecyduj się albo ustal wersję która będzie lansowana.

Jeśli nie widzisz związku między moją pierwszą

i drugą

zrezygnowali, BO się nie sprzedawały, BO nie mieli odpowiednio mocnych / wydajnych wzmacniaczy w ofercie, które napędziłyby bezsensownie trudne Q5. I o ile ARS, Ayre czy Dartzeel i wszystkie inne klocki z Audiofastu to świetny sprzęt, to po prostu nie komponował się on z Magico Q5. Inne modele być może również nie były na tyle dobre, żeby osiągnąć sukces.

wypowiedzią, to trudno.

Jaśniej nie potrafię. A ty szukasz na siłę dziury w całym i chcesz wywołać u mnie... nie wiem... poczucie winy, że audiofast nie ma Magico? Czy co? Może mam przyznać, że były złe i nadal są?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jeśli nie widzisz związku między moją pierwszą

i drugą

wypowiedzią, to trudno.

Jaśniej nie potrafię. A ty szukasz na siłę dziury w całym i chcesz wywołać u mnie... nie wiem... poczucie winy, że audiofast nie ma Magico? Czy co? Może mam przyznać, że były złe i nadal są?

"Przypuszczenia" słowo KLUCZ.

Ja generalnie mam w nosie Magico i inne trico.Dziwne wydało mi się tylko to,ze marka już w Polsce była i nie odniosła żadnego sukcesu, próbowałem się dowiedzieć dlaczego, tak z czystej ciekawości, nie zawiści i zazdrości bo te nikczemne cechy są mi obce tak samo jak zakup tych paczek.Zamiast prostolinijnej odpowiedzi typu:bo były np. lipne dowiedziałem się,że nie było w całym kosmosie do nich elektroniki,pan Orszański nie wiedział czym będzie handlował ,a na koniec że ja się nie znam na interesach-byc może mam do siebie dystans,tylko do tej pory nie zdarzyło mi się rakiem wycofywać z wcześniej podjętych decyzji biznesowych, bo zazwyczaj poprzedza je dogłębny risircz.Tyle ja "w temacie" Magico, dziękuję.

No widzisz... i zrobisz ten sam błąd co audiofast - wycofasz się dlatego, że poprzednie produkty były średnie. A teraźniejsze są dużo lepsze.

Nie namawiam, a polecam. Wg mnie i paru innych osób warto. Tylko jest jeden mały problem - trzeba posłuchać :)

Powód rezygnacji audiofast z dystrybucji Magico był zupełnie inny. Nie jestem upoważniony, aby go publicznie omawiać. Dodam tylko, że nie miał najmniejszego związku z tym jak Magico grają czy nie grają, ani z żadnym innym aspektem związanym z produktem.

Prośba o powrót do tematu wątku. Kto chce dyskutować o Magico, niech sobie założy oddzielny wątek lub prowadzi dyskusję na PW. Każdy następny wpis niezwiązany z tematem wątku nagrodzę banem.

Edytowane przez Elberoth

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Powód rezygnacji audiofast z dystrybucji Magico był zupełnie inny. Nie jestem upoważniony, aby go publicznie omawiać. Dodam tylko, że nie miał najmniejszego związku z tym jak Magico grają czy nie grają, ani z żadnym innym aspektem związanym z produktem.

Prośba o powrót do tematu wątku. Kto chce dyskutować o Magico, niech sobie założy oddzielny wątek lub prowadzi dyskusję na PW. Każdy następny wpis niezwiązany z tematem wątku nagrodzę banem.

Rozumiem tylko mam wrażenie ,że wcześniej pisałeś ,że powodem rezygnacji był brak odpowiedniej elektroniki, teraz że jednak inny-tajny.Wybacz pogubiłem się.......Nevermind, niech obecne Ci służą przyjemnością.

Rozumiem tylko mam wrażenie ,że wcześniej pisałeś ,że powodem rezygnacji był brak odpowiedniej elektroniki, teraz że jednak inny-tajny.

To był tylko powód la którego Q5 nie mogły dobrze zagrać. Powód rezygnacji był zupełnie inny.

A teraz proszę o powrót do tematu.

• Pokaż nowe odpowiedzi