Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd wynagrodzi taki układ.

kaliman2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem posiadaczem wzmacniacza nad c 372 i hyperionów III lux 8 omów.Z racji, iż niedawno padł mi odtwarzacz cd jestem zainteresowany zakupem nowego cd. Mam w związku z tym pytanie w jaki model celować, aby grało z potegą i rozmachem i dużą sceną . Proszę o jakieś sugestie od czego zacząc szukanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/45056-jaki-cd-wynagrodzi-taki-uk%C5%82ad/

Mam identyczny zestaw.Jako odwarzacza używam Yamahy CDX-593. Jestem narazie zadowolony ale też zamierzam w przyszłości zainwestować w lepszy sprzęt. W jaki - sam nie wiem. Słuchałem kilku odwarzaczy do 2000zł i nie było zbyt dużych różnic in plus (pod względem basu odpadła połowa)

Pozdrawiam

Tomek

Na allegro masz wystawione odtwarzacze MHZS. W proponowanej cenie trudno coś lepszego kupić.

Szczególnie 88E za 1500 zł jest ciekawy. Wiem bo miałem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

harman się naprawił, a właściwie sam dałem mu radę,poluzowała się taśma i wszysko ok, ale dalej szukam. Ktoś mi poradził, że w takim zestawieniu to zakup dac'a nemesis i spoko na długie lata.Sam nie wiem. Dziekuję za podpowiedzi i wiadomości na skrzynce.Kupiłbym tego mhzs, ale jak padnie to kto to naprawi. Co do lampizowania to u kogo, może tego harmana sprzedać nie sprzedam bo mi szkoda i niewiele za niego dostanę a pogrzebać w nim to zawsze można

• 1 miesiąc później...

Raczej nie, tu juz trzeba zbierac kasę na lepszy transport albo GDL-a lub innego "jetterkillera"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Byłem świadkiem wymiany H/K 950 na Ushera CD 7. Usher wykazał się większą kulturą. Czy waszym zdaniem wymiana H/K 750 na Vincenta CD S2 wniesie jakieś uchwytne zmiany?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Myślałem o tym advance. Słuchałem kiedyś moich hyperionów z zestawem advancea wzmacniacz taki duży z niebieskimi wskaźnikami i cd z lampą w środku było nieźle nawet mi sie podobało. Sam nie wiem jak to się stało, że stałem się posiadaczem nada c 372.Ma on wykop i nic nie zniekształca, ale czaru to w nim niewiele.Może czas na konkretne zmiany i pójść w ciemna stronę lampy.Xniwax może pokusisz sie o wskazanie najsłabszego ogniwa między: hyperionami- nad c 372 - harmanem cd hd 750 i dac nemesis.

nad c 372 - harmanem cd hd 750 :)

W to miejsce: MF A3 + transport Advance MCD403 - kosztowo wyjdzie jakieś 4.4 - 5 kzł.

Na pewno wzmacniacz w pierwszej kolejnosci.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

> "Na pewno wzmacniacz w pierwszej kolejnosci"

Eeee? Kompletna bzdura, znam tego wzmaka na wylot, bo sam mam. Potrafi zagrać ciepło, mięciutko i muzykalnie, w niektórych aplikacjach. Wiadomo, że brzmienie zależy od reszty toru, ale napewno NAD gra muzykalnie. Podejrzewałbym, że CD-player nie jest najwyższych lotów :)

To, że wzmacniacz to chyba zrozumiałem juz jakis czas temu.Teraz jest nas dwóch Tylko zawsze jest obawa, że może być gorzej. Tego MF to nie brałem pod uwagę szukam prima luny one w dobrej cenie.Piszesz o MF bo słyszałeś hyperiony z MF czy tak tylko uważasz.Chyba założę wątek "najsłabsze ogniwo" i będzie można wykonać jeden telefon do przyjaciela:)

• 5 miesięcy później...

No to trochę pozmieniałem. Może komuś się ten wpis przyda. Najpierw zakupiłem bewitcha 6550 od leshelele. Grał dobrze, na tyle, że nie musiałem podłączać pod to wszystko audionemesisa bo niewiele wnosił, ale coś nie pasowało. Barwa ładna, przestrzeń dobra, ale ja chyba nie jestem zwolennikiem lamp 6550. Hyperiony grają jeszcze ładniej z lampami L-34. Jednak ten chiński wzmacniacz jest na pewno wart tych pieniędzy i pod znakiem zapytania stoi czy warto wydawać grube tysiące jak za „grosze” można mieć porządny wzmacniacz. Nawet w środku są elementy Ok.(alps., Nippon..). Ktoś spyta to dlaczego sprzedałeś. Nie sprzedałem tylko wymieniłem(chyba się bałem, że te lampy długo nie pograją- tak piszą w wątku o lamach, trzeba wymieniać kondensatory, inni piszą, że mogą zostać- niech służy nowemu właścicielowi ja zawsze mogę kupić jeszcze raz) na hybrydę Vincenta 226mk, ale to nie to. Teraz żeby zagrało z taką barwą to znowu trzeba wpinać DC-1. I znowu się rodzi pytanie czy szukać nowego cd. Upatrzyłem advance acoustic i xindaka muse 2.0 może ktoś porównywał, albo ma takie połączenie z Vincentem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.