Skocz do zawartości
IGNORED

Monacor SRP-6 vs. Art Dj Pre II

aha15

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...

Czy ktoś ma jakieś już doświadczenia z w/w preampami?

Miałem obydwa, Art zdecydowanie lepszy od Monacora , nawet porównywałem go z takim mini ClearAudio MM/MC i Art wcale nie był gorszy.Monacor jest fatalnie wykonany pod wzgledem elektrycznym, jak dasz głosniej to słychać jakieś radio po niemiecku, przydźwięk itp. śmieci. Art w większości wykonany w technoligii SMD, jak by był zrobiony w technologii tradycyjnej ,to wyszła by całkiem spora płytka,konstrukcja zdecydowanie bardziej zaawansowana.

To może tez moje " trzy grosze " w temacie tych pre.

Miałem kiedys tego Monacora i nie wspominam go dobrze, wręcz wspominam go bardzo źle. Mimo , ze kosztuje niewiele, to też niewiele gra, a raczej wydobywa z siebie bardzo niskiej jakości dźwięk. Nie polecam nawet jak na pierwszy pre.

O tym Art pro czytałem wiele pochlebnych opinii, oczywiście w swojej kategorii cenowej. Tak więc na 100 % lepsza inwestycja to ten pro, jak na początek. Z drugiej strony, koledzy z forum radzili mi na początku przygody w winylem , że absolutnym minimum w pre jest Cambridge 540p/640p i jest w tym wiele prawdy.

robiz

Nie we wszystko co jest napisane na highfidelity online należy wierzyć. Trzeba nauczyć się czytać tego rodzaju rzeczy i wyciągać to co zawarte jest między wierszami:

Jeżeli jest mowa o dosyć powściągliwym basie to znaczy że go niema. Jeżeli jest napisane że scena niezbyt rozciągnięta to też jej niema, a jak na tle pewnych niedostatków coś jest fenomenalne to znaczy że jest normalne i tyle :)

oczywiście uwaga ta nie dotyczy tylko HiFi Online.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.