Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity X-CAN V3

rogus

Rekomendowane odpowiedzi

Uff, muszę na chwilkę odpocząć od Creeka :) czy ktoś z Was słuchał już tego wzmacniacza słuchawkowego , czy są jakieś duże różnice w stosunku do wersji v2. Czy sprawdzi się z HD600 ? Czekam na wasze wrażenia. Z góry dzięki.

[obrazekLUKASZ-64890_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/4518-musical-fidelity-x-can-v3/

Witam !

Sluchalem kiedys v2 z HD 600 i bylem mocno rozczarowany gdyz gralo strasznie glosno i po drodze gubilo szczegoly. O niebo lepiej byla jak dla mnie z SKORPIONEM HV1 lampowym. Moim zdaniem 600-tki potrzebuja troche lampowego ciepla by dalo sie je sluchac dluzej niz 30 minut.

Pozdrowki

Paweł

Pasio>

Niekoniecznie lampa - moja propozycja to wzmak Piotra 608, naszego forumowicza. Jak korzystam - na zmianę z HV 1 oraz F608. Początkowo myślałem o X-Can-ie ( słyszałem wersję 3) ale kiedy przeczytałem opinie o

F608 , zaryzykowałem, i ... nie żałuję - to świetny wzmacniacz, Piotr dopracował jego brzmienie do perfekcji. I nie kosztuje tak wiele.

• 1 miesiąc później...

Dla mnie Pro-Ject jest najlepszy w przedaziale do 1,5 kzł i kropka !

Prosiak? Prosiak wygładza, upiększa, ciepłe kluchy-ale jak ktoś lubi jest ok. Pro-Ject gra lekko, dynamicznie, przejrzyście a przy tym nie męcząco - dla mnie rewelacyjnie !

zyzio

a słyszałeś może wzmacniacz słuchawkowy Linnart podobno całkiem udany. Chciałem go dzisiaj wypożyczyć za kaucją. Ale niestety głos w słuchawce poinformował mnie, że wzmacniacz cieszy się takim powodzeniem, że pierwsze wolne egzemplarze będzie miał na początku przyszłego tygodnia. A więc w takim razie postanowiłem, że przy okazji zakupu kabla CV4 w Top Hifi wypożyczę sobie prosiaczka v3, ale niestety sprzedawca poinformował mnie, że nie mają, a dostawa Musicala będzie dopiero w połowie marca. Strasznie się dzisiaj rozczarowałem :) Zyzio a wiesz może gdzie w Warszawie można by wypożyczyć za kaucją tego Projecta ? Chętnie bym go odsłuchał.

Pozdr.

Linnart-a niestety nie słuchałem. Słuchałem Prosika, Creeka i Pro-Jecta i wg. mnie Pro-Ject był najlepszy.

Niestety nie wiem gdzie w W-wie można wypożyczyć Pro-Jecta-na Ślasku jest dostępny w Tychach - "Luzak" i K-cach -"MHZ"

Dodam, że wszystkie te wzmaki odsłuchiwałem na HD 600, a Pro-Jecta też na Technicsach F-30 (pozytwywne zaskoczenie). Jeśli masz HD 600 powiem tylko tyle, że wzmak słuchawkowy to konieczność, gniazdko słuchawkowe w CD-ku czy wzmaku po prostu sobie z nimi nie radzi.

zyzio

wiem wiem, cholera słuchawki mam od roku, a zakup wzmaczniacza odkładałem w nieskończoność. Ale koniec z tym, mam już dość słuchania HD 600 z wyjścia słuchawkowego mojego " zapasowego" CD Onkyo 7333. Głośny odsłuch nie wchodzi w grę, a o basie to już dawno zapomniałem, i na tym CD mam go tylko małą namiastkę. Wiem, że po zakupie wzmacniacza dźwięk zmieni się o 180 stopni. Chciałbym jednak wydać kaskę w miarę rozsądnie. Mówisz, że prosiak kiepski, czemu co miał Pro-ject czego nie miał prosiak. Podobno wersja v3 jest dużo lepsza od v2, dźwięk jest o wiele przestrzejniejszy. V3 miał bardzo dobrą recenzję w Audio-Video, ale tutaj martwią mnie wzjemne stosunki pisma z Audiokalnem, a wiarygodność tego testu. W każdym bądź razie nie będę miał zdania dopóki sam nie posłucham. Ale kurza melodia czasu na odsłuchy mam niewiele :) W pierwszej kolejności będę chciał posłuchać Linnarta, swoje wrażenia oczywiście opiszę na forum.

Pozdr.

Rogus -> ProJect miał rozdzielczość, o której prosiak mógł tylko pomarzyć. Dźwięki trzymały się z nim jak w imadle, wszystko na swoim miejscu, zero podkolorowań. Headbox ma mikrodynamikę, która w połączeniu z HD600 powoduje, że trudno jest się po takim odsłuchu przestawić na kolumny. Porównywałem obydwa wzmacniacze przez cztery dni, za każdym razem w ten sam sposób. Na początek jeden, dwa kawałki z Musicala, dla przyzwyczajenia słuchu, potem 30 sekund ProJecta, 10 sekund prosiaka i trzy godziny ProJecta. Nie słyszałem wprawdzie wzmacniacza Piotrka608, chociaż wierzę Fadeoverowi że gra świetnie. A jeżeli ktoś mi pokaże seryjnie produkowany wzmacniacz słuchawkowy w cenie do 1000 zł, który przebije HeadBoxa, zdejmuję kapelusz, kłaniam się nisko i stawiam piwo:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.