Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie to fajne forum, kiedyś było ;-)

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

...Nadredaktorze, czy Atopos był agresywny - nie, niszczycielski - też nie...

Nie, oczywiście,ze nie.

Na bocznicy nikt nie pisał oprócz niego, mnie, jego klonów i dwóch zauroczonych nim półgłówków (cholera wie czy także nie klonów).

Każdy temat, powtarzam kazdy, był przez niego sabotowany zwłaszcza wtedy kiedy w jego tematach wiało pustka, wpadał wtedy w furie, wklejał setki jpg-ów oczywiście nie związanych z tematem, i dokonywałdziesiątki wpisów o "wielkiej" wartości merutorycznej.

A poniżej moja i vlada/atoposa rozmowa na PW po jednej z pierwszych "zadym" na forum kiedy to kilku forumowiczów postanowiło aktywnie przeciwstawić się atoposowi, a w zasadzie destrukcji jaką tu siał:

ja>> :)

vlad>No cześć !

Co ja - nic ?

Jaśniej jacchu !

Ja>

A co ja ci banita moge powiedzić ?

Mandatu zadnego nie mam !

vlad>Wal smiało !

j>wiesz , że już nie może być tak jak do tej pory ?

v>Jacchu, mow jasniej !

Co nie moze byc tak jak do tej pory ?!

I dlaczego ?

j>Przyjmijmy , że nie jesteśmy ( w sensie średnie forum) gotowi na Twoją rewolucje .

Żyj i daj żyć nam !

v>NIGDY !!!

j>ok!

I co , tak sie rozmawia z gościem pokojowo nastawionym, który przychodzi na forum porozmawiać sobie????

muls! thx! teraz wszystko uklada mi sie w calosc! przeciez to spisek ukladu atoposa z lancasterem! juz lata temu dzialania atoposa mialy doprowadzic do rozbicia AS, a wtedy dobry wujek lancaster przybywa z odsiecza i proponuje nowe forum! olala! ta pieprzona szara siec!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Foksi a ja podejrzewam,że to przez octopusa p sita kupiła forum tego audiostereolukara :O)Nie dość,że donosił octopus do jozwy na forumowiczów to jeszcze udostępnił tajną korespondencje moderatorów publicznie :O)Są te informacje czy zostały wycięte? :O) Wiem,wiem nie trzeba grzebać w przeszłości teraz interesuje :O) nas tylko przyszłość cudowna :O)

steq, 28 Sie 2008, 10:15

>Nadredaktorze, czy Atopos był agresywny - nie,

Byl - jezeli nie powie sie prawdy w oczy to nigdy nie zrozumie sie problemu. W jakims sensie go lubilem ale jego niestabilnosc emocjonalna nie pozwalala takiej opinii utrzymac sie. Moge Ci zacytowac jego teksty jakie dostawalem na PW a samo osadzisz czy to jest warte okreslania 'gwiazda'.

>Tworzył" na bocznicy i był gwiazdą, i w żadnym wypadku nie burzył wątków poza

>bocznicą. Wam gwiazd nawet na bocznicy nie trzeba, tylko motłochu, przeciętniaków pozbawionych

>zdrowego rozsądku, którym wszystko można wcisnąć i to pod pozorem kultury, dobrych obyczajów.

>Właśnie takich udaje się Wam przyciągać i to całe już rzesze. Nawet po tym, jak smród atopsowy się

>już rozwiał i macie dzień w dzień wietrzony salon(czyt.wycinane wpisy), nie jesteście w stanie

>zainteresować nawet tych, co ze świętego oburzenia obecnością "kreatór" nie zabierali głosu.Co im

>obecnie przeszkadza realizować się? Przecie robi się czysto, schludnie, nudno, bezbarwnie,poprawnie,

>głupotą dmie z każdego kąta, więc jest z czym walczyć. Co stracili nagle powołanie? Trzeba poczuć

>ponownie zapach prowokacyjnie nalanego moczu by się obudzili i zaczęli głosić swoje rzekome "prawdy

>objawione".

Poczytaj sobie inne fora o audio z innych krajow, najlepiej amerykanskie. Wowczas zrozumiesz jak niskie jest to forum. Tam jezeli ktos nie zgadza sie z czyjas opinia to pisze cos w stylu 'pozwole sie niezgodzic z przedmowca' i dalej ladnie pisze na temat. Takiego smiecia jak u nas tam nie ma a jezeli jest to w znikomej ilosci.

Co innego jest niezgadzac sie ale szanowac, co innego jest byc w innym obozia ale szanowac a co innego jest strzelac wymiocinami. Powinnismy zachowac jakis umiar, pochowac kompleksy i starac sie uprzyjemniac innym zycie a nie pluc w twarz.

Wiem, ze jest mala nadzieja, ze podejdziesz pozytywnie do tych argumentow bo juz najechales na mnie kiedys niezrozumiawszy nawet o co mi chodzi. Ale uwazam, ze stawianie tamy takim arognatom jak Atopos jest zdecydowanie dobrym posunieciem. Nie po to sa normy by je miec za nic. Nikt nie jest idealny ale dobrze jezeli ktos (moderator) pokazuje jaki jest kontekst i jakie mamy tu wartosci. Nawet jezeli czasami ponosi sie porazke.

pzdrw

soso

Esencja problemu sprowadza się do tego, i być może to Gutekbull miał na myśli, że gdy przegląda się stare wątki to mamy najczęściej merytoryczne wpisy, ludzie wypowiadają się na temat urządzeń, dźwięku, konfiguracjach, brzmieniu, mówiąc krótko o sednie tego czym jest audio i o czym powinno stanowić forum audio.

Natomiast dużo, wciąż za dużo wątków, mimo moderacji (imho umiarkowanie skutecznej, dlaczego tolerowane sa wulgaryzmy?), z nowszych czasow audiostereo po prostu ocieka od trollingu, personalnych zaczepek czy po prostu offtopicow zarzynających niekiedy całkowicie merytoryczną zawartość danego wątku.

Szczytem kuriozum są "wypowiedzi" mędrców ktorzy sami jak twierdzą nie słyszeli danego elementu za to mają na dany temat wiele do powiedzenia...

Dobrym rozwiązaniem jest za to możliwość blokowania pozamerytorycznych wpisów przez autora wątku.

"Esencja problemu sprowadza się do tego, i być może to Gutekbull miał na myśli, że gdy przegląda się stare wątki to mamy najczęściej merytoryczne wpisy, ludzie wypowiadają się na temat urządzeń, dźwięku, konfiguracjach, brzmieniu, mówiąc krótko o sednie tego czym jest audio i o czym powinno stanowić forum audio."

Dokładnie tak ,

Gdzie się podziała twórcza dyskusja, polemika ,gdzie są ci wszyscy wartościowi ludzie-może inaczej ,pełno ich znikło z tego forum - teraz ok. nikogo nie uraziłem ;-)

Były kłótnie , swary ,ale twórcze merytoryczne !!!

A nie pytania o wzamk za 200 zł itp. - odpowiedzi przecież jest pełno w wyszukiwarce - i takie wpisy trzeba "kasować" panie nadredaktorze.,

Należy dbać o wartość intelektualną tego forum , a nie o pierdoły typu Atops ( z całym szacunkiem dla kolegi :-)

• 7 miesięcy później...

steq, 28 Sie 2008, 10:15

>Nadredaktorze, czy Atopos był agresywny - nie, niszczycielski - też nie, po prostu na Wasz sposób

>był przeintelektualizowany

Coś Kolega ma słabą pamięć. Ja pamiętam dni kiedy atopos zasypywał forum debilnymi wątkami paraliżując jakąkolwiek sensowną działalność.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

To żadna sztuka zapewne, ale nadal nie jestem pewien, czy autor napisał, co chciał napisać, czy napisał to, co napisał, a wyszło mu odwrotnie.

>Ciekawe też, co to niby ma oznaczać po polsku "przeintelektualizowany na nasz sposób".

Są tacy, dla których każdy jest przeintelektualizowany.

Oczywiście na "ich" sposób.

Jestem Europejczykiem.

• 9 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.