Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Phonar Compact 2

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

na forum wyczytałem, że warto stunigować te paczki poprzez wymiane okablowania i głośników wysokotonowych na wyższy model. Jednak żadne z tych które są opisywane w wątkach nie sa juz dostępne.

Które z oferty np akkusa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

się nadadzą do tych kolumn. Czy różnica będzie zauważalnie słyszalna? Warte będzie to swojej ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

https://www.audiostereo.pl/topic/45383-tuning-phonar-compact-2/

Nie wymieniaj tweeterów, różnica jest, ale marginalna. Największy postęp daje wymiana wooferów i zwrotnic. Oryginalne zwrotnice są mocno takie sobie, a woofery są bardzo ciężkie do napędzenia jak na budżetową bądź co bądź konstrukcję.

Bardzo dobrze znam Compact 2.

Bardzo udane kolumienki.

W przeciwieństwie do MG nie polecam podmiany głosników.

Ostatecznie gwizdek, ale to już kwestia potrzeb.

Z pewnością można zastosować lepsze podzespoły w zwrotnicach.

Dokładniejsze.

Kabelków nie ma potrzeby zmieniać.

Ważne jest dociążenie zewnętrzne tych obudów.

Kolumny te muszą być napędzane z solidnego wzmacniacza.

Większość w ich własnym przedziale cenowym jest za słabych do tego.

Co do obudów, to fakt, są wykonane typowpo budżetowo z cienkich płyt. Można z tym walczyć wklejając wewnętrzne wzmocnienia (poprzeczki, ja tak zrobiłem) i wyklejając matą bitumiczną.

Oryginalny woofer jest ciężki do napędzenia, najtańsze na rynku klocki które sobie z nim poradzą to coś takiego jak Dussun V6i, Vincent SV231 i lampowce na KT88.

• 2 miesiące później...

spiler86, 20 Lis 2008, 11:32

>A z normalniejszych wzmacniaczy (tańszych) coś je napędzi? czytam opinie o tych kolumnach i

>wszędzie się spotykam z tym, że podobno są łatwe do napędzenia.

Jak dla mnie bajecznie zagrał baltlab z Volume 2 a to zdaje się takie same woofery...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>A z normalniejszych wzmacniaczy (tańszych) coś je napędzi? czytam opinie o tych kolumnach i

>wszędzie się spotykam z tym, że podobno są łatwe do napędzenia.

U mnie bez żadnego problemu grają z Arcamem Alfa 7 i Grundig AVR-5200 (amplituner KD).

dzięki za odpowiedzi, myślałem, że to już stary temat... rozważam teraz kupno tych phonarów, lub paradigmów monitor 3, bo po tej wpadce z jmlabami, chce mieć jakieś kolumny z basem.

Nazrazie ciągnąłbym je swoim nadem 3020, ale marzy mi się od dawna taki Arcam 8. Myślałem też o MF e10, ale skoro ktoś napisał, że za słaby to odpuszczam mu..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.