Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania w Sudetach

arekgrabowski

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Panowie....rewelacja.

Dzioby:-)))).

pzdr

B.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Śniadanie Mistrzów...

Mnie raczej interesuje co było na kolację wczoraj...

Tę dla ducha.

Pozdr.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Warszawka to kraina dziobami płynąca...

Ukryta Zawartość

macrob, jak mogło Cię nie być?! następnym razem postaraj się lepiej!

Ukryta Zawartość

^macrob

No cóż tu Ci napisać......szkoda, że nie dałeś rady. Sam wiesz, że kolacja nie taka ważna:-)))).

Mieliśmy tylko dwa zestawy (jak się okazuje to i tak max co można posłuchać przez jedną noc), jeden mały (aruś) drugi duży (sebuś).

Linn Classik Musik vs Musical Fidelity kW250S

Ukryta Zawartość

post-13172-100000960 1267348511_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tradycyjnie coś ze stajni harbetha, tym razem padło na siódemki:

HL Compact 7 ES-2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaskoczenie wieczoru. Stare, duże, papierowe, świetnie grające JBL L36. Czterdziestoletnie kolumny z metkami. Nie odklejajcie swych naklejek z telewizorów, za kilkadziesiąt lat to będzie atrakcja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^krzycho

Mi osobiście bardzo się podobały te JBL-e. Bardzo szczegółowy i dynamiczny dźwięk. Choć lepiej zagrały z Linnem niż Musicalem. Duży, papierowy głośnik niskotonowy świetnie sobie radził. Właściciel (tymek) na co dzień napędza je lampą i ponoć jest jeszcze lepiej. Ciekawa sprawa: regulacja wysokich tonów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te JBL to potęga - ale zapomnijcie o podłączeniu do tego współczesnego detalicznego wzmaka - zetnie wam uszy - z Musicalem nie dało się słuchać - porażka. Z linnem w istocie było super - ale linn jak pewnie wiecie zbyt ofensywny nie jest. Na dobrym DUBie urywa głowę od basu! takiego spektaklu nie słyszałem jeszcze! Harbethy z jakiś powodów w tym pokoju nie mogły się z basem rozwinąć - a o dziwo piątki basowały w nim aż miło. Ale... jak wiadomo - nie jest tak łatwo z harbetami.

Dzięki chłopaki za spotkanie! kto mi pożyczy piątki? chciałem u siebie spróbować...;)

Dobrze, w końcu jest chwila czasu na zebranie myśli.

Przede wszystkim dzięki wielkie chłopakom za spotkanie. Jak zwykle towarzystwo dopisało i widzę, że spotkania mają coraz bardziej charakter towarzyski z muzyka w tle. Ale nie o tym teraz.

grały kombinacje 4 elementów, nie licząc kabli. Na pierwszy rzut poszedł Musical i JBLe tymkowe. Zestawienie fatalne. jasno, detalicznie, bez mięsa, szybko, agresywnie. Granie wybitnie męczące. Nie polecam. Nie ma nawet co się rozpisywać. Zupełny brak synergii.

Zestawienie drugie to Musical i harbety HL7. Według mnie idealnie dobrana parka - chociaż z jakiś powodów tu nie zagrała tak dobrze jak u mnie w domu. Bas był nieco podbity, zmodowany, nachodząc na średnicę. Natomiast niski się gdzieś schował. Oczywiście to nie było coś co determinowało odsłuch i było jak dla mnie ok. Średnica bardzo szybka, twarda, z genialną barwa - chociaż niektórym było nieco za słodko. Góra też bardzo dobra - chociaż były tez głosy, ze z piątek trochę jest lepsza. Trudno mi tu coś powiedzieć. Dla mnie rożnica między 7 a piątkami ogranicza się w głównej mierze do zejścia i czucia basu ciałem i trzęsąca się kanapą. 5 to potrafiły w tym pomieszczeniu, 7 nie. Ale jak mówię - 7 w innym pomieszczeniu, czy to u qmana czy u mnie dają radę. Zdaje się, że też scena była nieco lepsza z piątek. Mam teraz zagwózdkę:) W tym połączeniu wszystko w zasadzie dobrze grało - nawet ostrzejsze rzeczy się wyrabiały.

Zestawienie linna i JBL - genialne zestawienie za swoją cenę i nie tylko. Super wszystko grało. Bas się zadziwiająco wyrabiał - do pewnego momentu - ale i tak super. lekki, wielki 10 - 12 calowy basowiec JBL robił swoje. Góra nie dokuczała już a lekko zaokrąglony i "analogowy" linn ładnie się tu wpasował. Przy jakimś DUBie gitara basowa urywała głowę. Cały pokój wibrował. Słychać było każdą strunę... niesamowite! tego nie ma nawet z subem w domu! jedyne małe ale... ale to "ale" które tyczy się większości producentów kolumn - przynajmniej jeśli o mnie chodzi - to brak tej twardej, namacalnej i wiernej średnicy.

W końcu połączenie habrethów z linem. Cóż... wolniej, z lekko stłumioną górą. Dalej piękne barwy ale ciut mnie przejrzyście. Średnica szybka, Bas trochę słabiej się wyrabiał zwłaszcza przy sporej głośności - ale to w końcu niespełna 80 Watt. Ale to dalej brzmienie które mógłbym mieć w domu i które dalej niezmiernie czaruje. Po prostu brakuje mi tu trochę otwartości i brutalnej siły musicala. Harbety nie są aż tak lekkie i proste jak się niektórym wydaje i aby dobrze grały to trzeba im trochę kopa dać. Jazz w tym połączeniu to bajka. dźwięk plastyczny, bardzo równy, bez wypychania jakiegoś podzakresu. Do szybszych rzeczy to trzeba by próbować:)

Tyle ode mnie. Spotkanie tylko utwierdziło mnie w słuszności drogi, która chcę pójść. Jedyna wątpliwość jaka się pojawiła to wybór między harbetami 5 a 7. Okazuje się, że nie ma reguł i w małym pomieszczeniu 5 mogą się dobrze spisać i lepiej zniknąć od 7. Trzeba by chyba spróbować konkretnie u siebie.

Ale

>jak mówię - 7 w innym pomieszczeniu, czy to u qmana czy u mnie dają radę.

Właśnie pogrywa sobie u mnie Moloko-"statues" i dają radę to wielce powściagliwe określenie. HL7 zapinają że cho,cho. Basik mięsisty, szybki i spreżysty z mocną piąchą, średnica i góra miodzio a herbatniczki znikają na szerokiej i głębokiej scenie. Myślę, że spory udział ma w tym Accuphase, którego na spotkaniu nie było, a szkoda bo ostatnio SHL5 na zlocie zagrały właśnie z Accu.

Faktem jest natomiast, że teraz nie pokazały na co je stać. Pierwszy raz doświadczyłem negatywnego wpływu pomieszczenia. Zestawem wieczoru okazał się linn+JBL. Takiego wypierdu nie słyszałem nigdy. Reszta obserwacji pokrywa się ze spostrzeżeniami Seby.

Jak będzie chwilka, to pokuszę się jeszcze o małą retrospekcję.

Dzięki za spotkanie, jak zwykle w przesympatycznym klimaciku.

Wielkie dzięki za opinię.

Tak to już jest z kolumnami o rodowodzie studyjnym. Strasznie trzeba uważać co się do nich podpina, bo prawdomówność mają w genach. Ale kiedy się już trafi... WOW

• 1 rok później...

No to dupsko Panowie!

Ukryta Zawartość

pozdrawiam A.

Ukryta Zawartość

20 zł to juz z górką na ogólne zakupy:) Ogólnie nie widze podobnych lokali. Jedynym miejscem gdzie widziałbym nasze spotkania to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sa to moi znajomi, otwarci na takie spotkania. Z tym ze tutaj koszt bylby ok.90 zł za osobę ( w tym impreza z jedzeniem na caly noc, noclegiem i sniadaniem). Oczywiscie moze byc taniej, ucinac menu. Zostawiam to do rozmyślań. Póki co trzymam kciuki za uniewaznienie przetargu.

Ukryta Zawartość

Wiesz, raz na kilka miechów 9 dych to nie taka tragedia. Tylko czy będzie taki luzik jak w Bukówce?

pozdr.

nawet wiekszy;) bo bedzie obsługa ;) no ale majtki trzeba mieć!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.