Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania w Sudetach

arekgrabowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Spotykamy się 10-go października w piątek, tradycyjnie w Bukówce. Szczegóły dojazdu, telefony, i inne sprawy organizacyjne ,nr gg można łatwo znaleźć w wątkach o poprzednich spotkaniach.

Menu spotkania: w trakcie ustalania, liczymy na nowe twarze

Lista uczestników liczy 12 osób (czyli max dla tego lokalu)!!!!!!

Zapraszam i pozdrawiam Grabek

Zainteresowanych prosimy o kontakt: arekgrabowski, dymu73

https://www.audiostereo.pl/topic/45384-spotkania-w-sudetach/

Więcej o poprzednich sześciu spotkaniach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arekgrabowski=>

Myślisz że pomogą?

umka=>

Jak najbardziej. Ja przywiozę monitory ARGOS. Musimy czymś to napędzić. Idealnie by było gdyby były dwa różne wzmacniacze, wówczas test byłby pełniejszy. Jakby do tego doszły dwa źródła? Czemu nie

Ja bym proponował konkretnie przetestować Argosy bo rzecz ciekawa. Dwa zestawy to max. Najlepiej mocarna końcówka (Anthem albo seby) vs. lampka (Abraxas?)

A gramofon Umki na tyle duży i zacny ,że można by na nim oprzeć całe następne spotkanko. Kilka minut to według mnie zdecydowanie za mało. Ale oczywiście szczegóły dogramy (pw, gg, telebele:-)

Na razie jedno jest pewne: monitory Argosa + coś.

ale jeśli te kolumny sa przejrzyste i szybkie to można ewentualnie wziaść electrocomapnieta ECI -1 - naprawde zacny wzmacniacz, który u mnie nie miał szansy zagrać ze względu na mulaste kolumny.

No ale to wolf musiał by stwierzdić wstępnie jak grają te kolumienki i czy jest sens.

Seba78, 8 Wrz 2008, 14:25

>No ale to wolf musiał by stwierzdić wstępnie jak grają te kolumienki i czy jest sens.

Podobno monitory grają bardzo podobnie jak te które odsłuchiwałęm w Bydgoszczy:

Ukryta Zawartość

Mogę wziąść ANTHEMA i BEL CANTO. Jak gra ANTHEM to już wiecie. Dlatego przydałby się wzmacniacz o zupełnie innym charakterze, najlepiej mocno podkreślający wokale. Wówczas byśmy mieli naprawdę dobry obraz tych monitorów

Ukryta Zawartość

electro ładnie oddaje wokale, średnica jest piekna, góra idealna, sporo przestrzeni. Jedynie bas wolny trochę, duży i nieco mało zróżnicowany - dlatego potrzebuje głośników takich o których pisałem. Jak coś pewnie nie będzie problemów aby qman wział tego wzmaka

Dobrze byłoby gramiaka podłączyć jednak do sprawdzonego zestawu tj. takiego który wiekszość uczestników ocenia jako conajmniej dobry. Sam odsłuch anaogu trzeba podzielić jednak na kila podejśc bo wolałbym obsługiwać go osobiście, ale nie siedzieć całego wieczoru w jednym miejscu. Wkładka jest dośc czułym elementem i niestety dość drogim. Co prawda to pojęcie względne, ale dla mnie to sporo. Myślę o herbacie plus wzmocnienie Wolf-a.

Tak podchodząc do tematu i znając chęć większości do posłuchania swoich kawałków można przetestować inne zestawienia.

Na koniec można również porównać bezpośrednio wydania LP kontra CD. Mam kilka dublujących się płyt. Bęzie zabawnie.

Jak będzie decyzja, to nie ma sprawy. Wprawdzie jest co dźwigać, ale dla Was chłopacy wszycho :-D

Same gębuchy zobaczyć, to już zacne audioprzeżycie.

Acha, aaaaaaaaa w ogóle to są bilety ?

Pozdrawiam organizatorów gorąco, bez wazeliny :-D

>>umka

Dlatego proponuję przełożyć Twojego Feickerta na kolejne spotkanie, szczegóły ustalimy na najbliższym.

Zbyt poważne urządzenie i warto zapewnić godziwe warunki pracy:-)

>>blitz

Zapraszamy Ciebie i Primarka też z chęcią posłuchamy:-).

Jest w tym sporo racji umka. Ja mam troszkę lżej i prościej. Niecałe 20 kilo w kompaktowej obudowie. Jak zechcecie i konkret ustalicie, to dla Was koledzy przywiozę Electrocompanieta, a wiarę dajcie, że warto.

Pozdrawiam i już się cieszę że Was znowu zobaczę :-D

Ja widze to tak:

Gramiak przekladamy na nastepne spotkanie,bedzie czas poszukac swietnego zrodla CD zeby porownac...porównywanie gramofonu Umki ze wzmakiem od Roksjana, nawet jak na nas, jest dość głupie.

A poza tym do gramiaka nie możecie się upijać wodką! Lampka wina, świece, wykwintne zakąski... Daniel...

p.s. chyba że wolicie inaczej, bo mi wszystko jedno

Pozdrawiam A.

>>wawrzek

Widzimy się na Vandermarku, ustalimy szczegóły.Wiesz, :Linn Unidisk, Harbeth i te sprawy:-)

>>piotrek608

Miło Cię znowu widzieć. Uderz na priva do Wawrzka albo umki, transport to nie problem

też się cieszę na spotkanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.