Skocz do zawartości
IGNORED

Mit Oracle 1.2 Prism Ultra Wide Band

Mirek Potempski

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Kiedyś poruszaliśmy temat wersji V w interkonektach MIT'a, okazuje się o ile mi wiadomo, że najnowsza seria SHD występuje tylko w wersji V. Nie można zamówić innej. Można jedynie wybrać wielkość ogonów czyli to ile ma być kabla z każdej strony ale tu są tylko i tak dwie możliwości 12 lub 24 cale.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jest tak. Mam SHD XLR i jest przelotowy a nie V. W linku jaki załączyłeś jest opis i wersje kabla MA-XV czyli MA-X w wersji V. Ale zarówno MA-X2 jak i MA-X SHD jest też w normalnej wersji.

• 2 tygodnie później...

SLY, Najwyraźniej kolejarze na dworcu w Berlinie źle mnie poinformowali i wsiadłem do niewłaściwego pociągu. Już jestem we właściwym i jadę w dobrą stronę.

W moim wcześniejszym wpisie zasugerowałem, że na chwilę obecną można zamawiać MAX SHD tylko w wersji V. Nie odnosiłem się do początków produkcji gdzie istniała szansa kupienia w wersji standard. Chciałbym żebyś zamówił na chwilę obecną w wersji standard MAX SHD.

Poniżej odpowiedź MIT'a:

Dear Mirek,

In the very first production run of Oracle SHD interconnects, there were a few made in the regular (not the V) configuration, but since that time MIT makes Oracle MA-X SHD interconnects ONLY in the V configuration.

Bruce

• 1 rok później...

Mirek, Panowie, czy ktoś robił porównanie MIT MH-850 najlepiej Shotgan Evo do takiego z nowszej generacji, powiedzmy kosztującego na s/h mniej więcej podobne pieniądze MIT Oracle HD90 Matrix Rev1? Czym te kable będą się różnić? Z góry dzięki za info, pozdrawia Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

artuku,

różnice są i to duże, napisz jaki cel chcesz osiągnąć, może będzie łatwiej.

Kable różnią się prezentacją jaką proponują, MH 850 to potężny z dużą masą przekaz ale momentami dość szorstki, Matrix HD90 grają tak jakby nie było basu w porównaniu do MH 850 ale on jest z tym, że cały spektakl muzyczny jest ukierunkowany na muzykalność przede wszystkim. Sa to dwa różne światy, nie ma odpowiedzi, który jest lepszy, sądzę, że tu zdecyduje przypadek a raczej materiał muzyczny na którym będą robione próby.

artuku,

różnice są i to duże, napisz jaki cel chcesz osiągnąć, może będzie łatwiej.

Kable różnią się prezentacją jaką proponują, MH 850 to potężny z dużą masą przekaz ale momentami dość szorstki, Matrix HD90 grają tak jakby nie było basu w porównaniu do MH 850 ale on jest z tym, że cały spektakl muzyczny jest ukierunkowany na muzykalność przede wszystkim. Sa to dwa różne światy, nie ma odpowiedzi, który jest lepszy, sądzę, że tu zdecyduje przypadek a raczej materiał muzyczny na którym będą robione próby.

Ale bzdety smarujesz.

Jest akurat odwrotnie jak piszesz..........chyba,że przy żle złożonym systemie to jest tak jak naszrajbowałeś.

Jeszcze zapytam tak-czy masz taki kabel u siebie,bo jak u Ciebie słuchałem to miałeś wpięty 770/...więc jak z tym jest-miałeś ten kabel u siebie??

tomkly,

wiele razy się nad tym zastanawiałem, Oracle MA jest bardzo podobny do MA-X'a ale MA-X daje kilka dodatkowych możliwości zmiany dźwięku pomiędzy ilością szczegółów a długością wybrzmienia. Porównywałem MA-X w ustawieniu 0 z Oracle MA, teoretycznie powinno być bardzo podobnie ale MA dla mnie brzmiał inaczej i to inaczej jest na tyle fajne, że nie musisz mieć MA-X'a.

Mirek, miałem u siebie na odsłuchach 850 Refa i to jest genialny kabel, może trochę to basisko jest za bardzo "wyraziste", ale ma taką niesamowitą gładkość, że seria 770 (a grałem na 770 Twin Tube) to daleko jest za murzynkami, choć to znakomite kabelki są. Dla mnie 850 Shotgan Evo to zakup w ciemno i wiem, że u mnie się sprawdzi, nada rozmachu systemowi, gładkości i poprawi jeszcze bardziej muzykalność. Nowe MITy podobno grają inaczej, ale jak? o to właśnie pytam, bo ich nie słuchałem. Na czym ta inność będzie polegać. Ponieważ u nas w PL jest dużo amatorów 850 i ciężko takie kable wyrwać w rozsądnych pieniądzach, a niekiedy pojawiają się modele z nowych serii jak ten przywołany przeze mnie, to może to jest droga rozwoju systemu? Ot takie dywagacje czy taka "HD90" nie będzie przesadą i będzie za dużo "cukru w cukrze".

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

wiele razy się nad tym zastanawiałem, Oracle MA jest bardzo podobny do MA-X'a ale MA-X daje kilka dodatkowych możliwości zmiany dźwięku pomiędzy ilością szczegółów a długością wybrzmienia. Porównywałem MA-X w ustawieniu 0 z Oracle MA, teoretycznie powinno być bardzo podobnie ale MA dla mnie brzmiał inaczej i to inaczej jest na tyle fajne, że nie musisz mieć MA-X'a.

Mirku, serdecznie dziękuję za cenne informacje. Pozdrawiam.

tomkly,

Kabel z mozliwościa strojenia tak albo siak lub nawet owak jest nie dla mnie

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Kabel z mozliwościa strojenia tak albo siak lub nawet owak jest nie dla mnie

Ja się też tego obawiam, zwłaszcza jeśli możliwych kombinacji jest zbyt dużo. Z drugiej strony można dopasować do rodzaju muzyki a nawet nastroju danego dnia. A jak to jest w Transparentach, tam nie ma regulacji tylko wcześniej predefiniowane strojenie?

. A jak to jest w Transparentach, tam nie ma regulacji tylko wcześniej predefiniowane strojenie?

Nie ma żadnych regulacji, ale są różne wersje tych kabli, chyba,że w tych nowych z kurczakami zamiast puszek coś dołożyli;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.