Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kable z mocnym bassem 4x2,5m

dropson123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję dobrych kabli głośnikowych z mocnym bassem do 250zł. Interesuje mnie połączenie na 4 wtyki do jednego głośnika, najlepiej 4x2,5m x2

Mój wzmacniacz to PIONEER A6 a głośniki TANNOY F2

Co doradzicie do 250zł ??

https://www.audiostereo.pl/topic/46063-najlepsze-kable-z-mocnym-bassem-4x25m/

w tej cenie nie da rady kupić, można w niższej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

itd.

a reszte na akustyke wnętrza wydaj ;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mam nic przeciwko tobie. Masz racje to pewne. Ale krzyczeć o tym wszędzie, że kable to lipa nie ma sensu bo ludzie i tak nie zrozumieją. Wierze ludziom, że słyszą różnicę po zmianie kabli (a raczej wydaje im się, że słyszą). Wg. mnie to jak i co słyszymy bardzo zależy od tego, w jakim humorze jesteśmy i tym podobnych rzeczy (np. głód, wyspanie, o alkoholu nawet szkoda wspominać). Jakbyś kupił kabelki za kupę kasy i się na nie napalił jak łysy na grzebień to też byś usłyszał różnicę... na początku.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

lupu$

hehe - masz podejście jak ja kiedyś; zapewniam, że jak zagłębisz się w temat to bardzo zmienisz zdanie :)))

ŚMIEJCIE SIĘ: ale komplet sieciówek + kondycjoner też słychać ! :)

Piasek, 7 Paź 2008, 09:38

>Deż się z tego śmiałem, dopóki nie wpiołem w system zamiast wzykłego druta Ultralinka Excelsior,

>różnica była tak powalająca że oniemiałem.

I tak Ci chyba zostało.

P.S. A róznica na plus?

gram na 4TC jakiś czas, te mają szczupły basik raczej bardzo dobry do korekcji dudniącego basu . Lepszy czy też bardziej odpowiedni może być tańszy 4PR, bardzo przyzwoity rozciągnięty nisko bas w równie dobrej cenie.

Częściej wpięcie Kimbera TC skutkowało ładnym ale szczupłym basem bez wypełnienia a chyba nie o to ci chodzi...... to i tak trzeba sprawdzić samemu, najlepiej wypozyczyć przed decyzją kilka kabli za kaucją, co nie jest łatwe ze względu na ciągle marne podejście do klienta w wiekszości "salonów". Trzeba przyjsć od razu zdecydowanym i nie marudzić co może lekko zdenerwować sprzedawcę albo wprawić w zakłopotanie.

Zapytałem kiedyś pana w lokalnym salonie czy mozna wypozyczyć kable za kaucją ....jego mina mówiła wszystko :-)o nic więcej nie pytałem.

antoś=>

Ja z Kimbera 8TC miałem bas jak z armaty, wyraźny skok jakościowy i ilościowy i to na B&W 804 !!!

Musisz jeszcze wziąć pod uwagę elektronikę bo jak nie da basu to nic nie pomoże ;-)

Jest jeszcze jakiś tańszy model głośnikowego Straight Wirea - bas monstrualny !!!

Jest też XLO tańszy model - niestety nie pamiętam ?

Uwielbiam tematy o kablach. Zawsze się śmieję do łez z naiwności ludzkiej.

Kable dające więcej basu niż sam głośnik jest w stanie wydobyć.

Monstrualny bas a w innym kabelku basu nie ma. Pewnie są to inteligentne kable, które wyczuwają jakie dźwięki przez nie płyną i odpowiednio je podbijają.

A są kable które grają ciszej lub głośniej??

rbej-> to się śmiej, niestety jesteś widocznie głuchy jak pień, bo wystarczy porównać choćby wspomnianego Kimbera 8TC z QED SILVER ANNIVERSARY i usłyszeć diametralną różnicę, ale co tam....

Habakuka, 9 Paź 2008, 13:21

>rbej-> to się śmiej, niestety jesteś widocznie głuchy jak pień, bo wystarczy porównać choćby

>wspomnianego Kimbera 8TC z QED SILVER ANNIVERSARY i usłyszeć diametralną różnicę, ale co tam....

To podaj mi linka do chociaż jednego ślepego testu, w którym udowodniono że jedne kable grają bardziej basowo od innych.

rbej=>

nie żartuj , bo to nie jest zabawne ,ja usłyszę bez najmniejszego problemu różnice na basie pomiędzy moim Red Dawnem ,a takim Kimberem 8TC.

Mogę się założyć ;-)

Sieciówki to bym się zgodził z tobą, różnica tak marginalna ,ze w ślepym teście to się nie podejmuję!!

rbej-> nie brnij w głupocie, idź do sklepu ,każ sobie podłączyć choćby dwa wskazane przeze mnie kable, a jeśli nie usłyszysz różnicy to faktycznie jak radzi gutekbull zmień hobby...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.