Skocz do zawartości
IGNORED

''czemus biedny boś głupi''

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszego dnia wybrałem się na wycieczke do swoich znajomych ,którzy mieszkają w obwodzie kaliningrackim (Rosja)teraz odwiedzam ich częsciej bo okres jesienny a ja urlopuję,oczywiście nie był to moj pierwszy wyjazd do Rosji.

Przy okazji przejazdu kupuje po tanszej cenie w tak zwanej bezcłówce truki i papieroski .Norma na przewiezienie do kraju to jeden karton(dziesiec paczek papierosów i litr wódki)

Większa częsć Polaków odwiedzjacych okręg kaliningradzki to tak zwani drobni przemytnicy(mrówki) ,którzy z tego co uda im sie przemycić poprostu żyją(mam kilku znajomych), jeżdza do rosji starymi gratami,busami i autokarami by zarobic na chleb nie rzadko jest to jedyne zródło dochodu. Druga elita to ''układ'' poczatkowo nie wiedziałem co to jest. Większa czesc z nich to Rosjanie(widziałem ile kupują) , pakują samochody papierochami po sam dach i smigają do Polski jak swięte krowy!Ci tak zwani drobni''biedni'' zazwyczaj biora śladowe ilosci, ale jest jedno ale, to oni przewaznie zostaja rewidowani przez celników i oni płacą mandaty.Na moich oczach przejechało do Polski z zielonego pasa(nic do oclenia) kilka aut, które były tak zapakowane,ze byscie nie uwierzyli, ich sprawa nie moja ,ale jak patrzę na celników którzy robią takie przewałki, to mi się scyzoryk w ręku otwiera,.Nie popieram przemytu ,ale szczególnie rozumiem tych biednych,bo tu gdzie mieszkam jest najwieksze bezrobocie w kraju i jestem tego zdania ,że karać powini sprawiedliwie.

No i mamy dobrobyt gdzie zawsze biedny jest głupi

?

https://www.audiostereo.pl/topic/46540-czemus-biedny-bo%C5%9B-g%C5%82upi/

Nie wiem, jak po wejściu do Schengen, ale to, co widziałem na granicy pol-ukr w Medyce, co była czysta żałość...a ukraińscy celnicy zachowywali się jak strażnicy jakiejś karnej kompanii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.