Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Redaktor, 1 Lut 2009, 18:51

>"bzdura, nagrania HD nie powstały w celu multichannel, zapis HD pozwala na nagrywanie muzyki w

>stereo i multichannel, zależnie od tego kto jaki dźwięk preferuje"

Do tekstu wyżej audioholika, pytałem się go w takim razie skoro to bzdura że był stworzony z myślą o mch to skąd się wzięła taka możliwość? Przypadkiem im to się "klepnęło" na taśmie?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Redaktor, 1 Lut 2009, 18:51

">Otóż dla mnie zdanie powyżej to typowe myślenie życzeniowe....."

otóż to. już o tym wcześniej pisałem, jak nie w tym, to w innym wątku traktującym o podobnej tematyce.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Gość rochu

(Konto usunięte)

Myślę, że żyje jeszcze sporo osób które gorzko żałują, iż w początkach lat 80-tych, w szale nowości wyzbywali się swoich kolekcji LP aby tylko przejść na nowy format.

To doświadczenie na pewno w jakiś sposób rzutuje na powściągliwość rynku w reagowaniu na nowe formaty audio.

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 1 Lut 2009, 18:53

>kolei wytykasz że są idiotami bo się wszystkim wszystko wydaje. Ale Ty jeden oświecony masz racje

>:-D

>Zastanwiałeś Ty sie kiedyś nad sobą? :-)

Zastanawiałeś się kiedyś ilu jest audiofili na świecie i ilu jest ludzi, którzy to mają głęboko w d.. ?

To, jeśli chodzi o "wszystkim wszystko". Jesteście zabawną mniejszością na tym świecie.

Powstają o was filmy, w rodzaju: "z kamerą wśród zwierząt"... :)))

Jestem tu tylko po to, żebyście nie mogli ludziom, którzy autentycznie szukają dobrego dźwięku, robić wody z mózgu.

Sądząc po wściekłości jaką wywołuję, to mi się udaje.

• Redaktorzy

Następny po prezesie, który jak mu sto osób mówi, ze jest chory, to uważa, że to dopiero znaczy, jest zdrowy. Mądrość ludowa mówi, ze powinno być ianczej...

XYZPawel, 1 Lut 2009, 22:30

>opteron, 1 Lut 2009, 18:53

>

>

>>kolei wytykasz że są idiotami bo się wszystkim wszystko wydaje. Ale Ty jeden oświecony masz racje

>>:-D

>>Zastanwiałeś Ty sie kiedyś nad sobą? :-)

>

>Zastanawiałeś się kiedyś ilu jest audiofili na świecie i ilu jest ludzi, którzy to mają głęboko w

>d.. ?

Paweł, może inaczej.

Ilu jest na świecie audiofili, ktorzy są uczestnikami różnorakich forów audio a ilu ludzi, którzy mają to głęboko w d... i są uczestnikami dyskusji o audio?

Redaktor, 1 Lut 2009, 22:33

>Następny po prezesie, który jak mu sto osób mówi, ze jest chory, to uważa, że to dopiero znaczy,

>jest zdrowy. Mądrość ludowa mówi, ze powinno być ianczej...

Tylko że te sto osób to skończone debile....

XYZPawel, 1 Lut 2009, 22:30

>Zastanawiałeś się kiedyś ilu jest audiofili na świecie i ilu jest ludzi, którzy to mają głęboko w

>d.. ?

Zastanawiałeś się kiedyś ilu jest ludzi chorych umysłowo na świecie i ilu jest takich którzy to mają głęboko w d...?

>Jesteście zabawną mniejszością na tym świecie.

Jeśli masz na myśli audiofili to tak, są mniejszością ale czy to znaczy że są gorsi? Jest cała masa przeróżnych mniejszości. Z drugiej strony możesz być pewien że ty też nie zaliczasz się do żadnej większości.

>To, jeśli chodzi o "wszystkim wszystko". Jesteście zabawną mniejszością na tym świecie.

>Powstają o was filmy, w rodzaju: "z kamerą wśród zwierząt"... :)))

Nie jestem audiofilem, sprzętu używam do słuchania muzyki a nie odwrotnie. Uważasz że audiofila można porównać do "zwierząt"? To zabawne, znam wielu audiofili, kilku z nich ma tytuły naukowe. Z pewnością mogli by się od ciebie wiele nauczyć.

>"Jestem tu tylko po to..." zeby zapewnić nam rozrywkę.

>Sądząc po wściekłości jaką wywołuję, to mi się udaje.

Wywałujesz uśmiech od samego rana :-)

Fajnie porównał cie Elb do syna sąsiada którego odwiedzają w nocy marsjanie, po prostu strzał w dziesiątkę.

A ja Panowie teraz kupuje CD z 4 powodów:

- są relatywnie tanie na ebayu - niestety dolar już nie po 2 zł - ale kupienie np oryginału keitha jarreta -arbour zena za 0,99 + 1,5 $ wysyłka to dobry interes nawet w dobie sieci P2P,

-odtwarzacze CD są obecnie kosmicznie dobre ( mowię o swoim bitofonie ale na pewno są też inne świetne )

- na płycie mam jeden album , pewnej jakości , bez ryzyka że ktoś zrobił plik wav z mp3 a potem z niego Flac i wyglada jak rip z płyty .

- dostępność tytułów

Na razie dozbrajam się w CD - nie widzę potrzeby żadnej przesiadki

opteron, 1 Lut 2009, 18:53

>

>kichanadeta 1 Lut 2009, 16:58

>>Popieram.

>co?

To co napisal odnosnie audioholika.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 1 Lut 2009, 22:44

>Paweł, może inaczej.

>Ilu jest na świecie audiofili, ktorzy są uczestnikami różnorakich forów audio a ilu ludzi, którzy

>mają to głęboko w d... i są uczestnikami dyskusji o audio?

Ale ja nie mam tego w d... :) Z tym, że nie jestem JUŻ audiofilem, to jest na szczęście, wyleczalne.

kichanadeta, 2 Lut 2009, 09:21

>To co napisal odnosnie audioholika.

Czyli:

>Zupełna pomyłka, Ty jesteś jak Audioholik: tak samo swoje wierzenia bierzecie za rzeczywistość, bez

>żadnego oparcia w faktach: on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD, a Ty opiniami

>audiofili i własnymi złudzeniami.

>

>To są fakty.

Możesz przytoczyć jakiś taki "fakt" na poparcie swojego stanowiska?

Gdzie i kiedy się kieruje opiniami audiofili i złudzeniami?

opteron, 2 Lut 2009, 09:34

>kichanadeta, 2 Lut 2009, 09:21

>>To co napisal odnosnie audioholika.

on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD, a Ty opiniami

>>audiofili i własnymi złudzeniami.

>>

>

>Możesz przytoczyć jakiś taki "fakt" na poparcie swojego stanowiska?

>Gdzie i kiedy się kieruje opiniami audiofili i złudzeniami?

on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD,

Chodzi mi oten fragment. Nie wtracam sie w Twoja wymiane zdan z XYZ. Poprostu rozbawilo mnie to zdanie.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

XYZPawel, 1 Lut 2009, 16:49

>opteron, 1 Lut 2009, 14:45

>

>>on jest jak XYZ... (niestety)

>

>Zupełna pomyłka, Ty jesteś jak Audioholik:

pomyłka opteron, Ty jesteś jak XYZ tak samo nie słyszycie różnicy między nagraniem 16/44k a 24bit/96kHz

discomaniac71, 1 Lut 2009, 17:36

>Postaralem sie powyzej w sposob jasny i logiczny wylozyc dlaczego moim zdaniem SACD nie osiagnelo i

>nie osiagnie przewagi nad CD

SACD już dawno osiągnęło przewagę nad CD, oczywiście jeśli chodzi o jakość nagrania...

>Spotkalem sie z lekcewazeniem i chamska odzywka kogos kto zyje w swoim wlasnym swiecie i ze

>swoim ciasnym umyslem ma male szanse zeby sie z niego uwolnic i przejrzec na oczy.

ja spotkałem się tutaj z takim samym podejściem...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik i nie dziw sie skoro wypisujesz bzdury. Komus kto ma wieksza wiedze od Ciebie i wie ze niestety nie masz racji (pewnie z racji bardzo malego doswiadczenia i zerowego osluchania) moga w koncu puscic nerwy.

Redaktor, 1 Lut 2009, 18:51

>Panowie, proszę się tu z kijami nie wygłupiać. W końcu co to za problem, ze człowiek ma inne

>zdanie, skoro to WY macię rację?

no właśnie to by nie był problem, z tym że ONI nie mają racji nagranie DSD i 24/96 brzmi lepiej niż niskiej rozdzielczości 16/44

gdyby ONI mieli rację to nie byłoby żadnego problemu..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Skoro wiekszosc mowi co innego powinienes sie w koncu zastanowic nad sobie ale nie - Ty wolisz klepac ta swoja mantre i do tego wciaz sie osmieszasz (jak chocby w watku o DATach bo o niniejszym temacie nawet nie wspomne).

discomaniac71, 2 Lut 2009, 13:33

>audioholik i nie dziw sie skoro wypisujesz bzdury. Komus kto ma wieksza wiedze od Ciebie i wie ze

>niestety nie masz racji (pewnie z racji bardzo malego doswiadczenia i zerowego osluchania) moga w

>koncu puscic nerwy.

discomaniac, nie słyszysz różnicy między nagraniem 24/96 i SACD a RBCD i Ty mówisz że masz osłuchanie...

discomaniac71, 2 Lut 2009, 13:35

>Skoro wiekszosc mowi co innego powinienes sie w koncu zastanowic nad sobie ale nie - Ty wolisz

>klepac ta swoja mantre i do tego wciaz sie osmieszasz

większość na audiogonie, audioasylum, itp itd mówi że FLAC 24/96 i SACD brzmią lepiej niż CD 16/44, ale jako że większość forumowiczów na audiostereo zaparła się że nizsza rozdzielczość jest lepsza niż wysoka, to powinienem się zastanowić, owszem zastanawiam się ale nad waszymi, jak by nie patrzeć, oryginalnymi opiniami

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wielokrotnie zadawalem Ci pytanie czego sluchales za kazdym razem nie bylo odpowiedzi. Twoje "osluchanie" ogranicza sie do Pioneerka za 1kzl/sztuka i niskobudzetowych Bowersow. To wszystko czym mozesz sie pochwalic. Audio to nie jest taka prosta sprawa. SACD wygladajace znacznie lepiej od CD na papierze w praktyce nie zawsze gra lepiej. I to z roznych wzgledow. Pisalem Ci juz dlaczego na Twoim i innych tanich i bardzo tanich SACDekach slychac roznice in plus w stosunku do CD. Jednak jak zmienimy urzadzenie ta roznica robi sie juz problematyczna. W urzadzeniach w ktorych producent zadbal o tor analogowy ktory ma ogromne znaczenie i potraktowal go bezkompromisowo (np dzielone Accuphase) warstwa CD nie gra gorzej a czasami lepiej. Dlaczego? Bo wbrew temu co pisza marketingowcy i przedstawiciele duzych firm ktorym zalezy zeby urzadzenia SACD ktore zostaly skonstruowane i wytworzone dobrze sie sprzedawaly to co oferuje CD wykracza poza percepcje ludzkiego sluchu i jest w zupelnosci wystarczajace. Piszesz sporo o winylu ze niby poza plyta SACD jest najbardziej wierny prawdzie. Na jakim gramofonie wkladce i w jakiej konfiguracji sluchasz skoro wysnuwasz takie wnioski? Na to pytanie takze nie udzieliles odpowiedzi wiec nie dziw sie ze jestes na tym forum traktowany jak dziwolag.

kichanadeta, 2 Lut 2009, 09:43

>opteron, 2 Lut 2009, 09:34

>

>>kichanadeta, 2 Lut 2009, 09:21

>>>To co napisal odnosnie audioholika.

> on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD, a Ty opiniami

>>>audiofili i własnymi złudzeniami.

>>>

>

>>

>>Możesz przytoczyć jakiś taki "fakt" na poparcie swojego stanowiska?

>>Gdzie i kiedy się kieruje opiniami audiofili i złudzeniami?

>

> on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD,

XYZ to Ty jesteś odurzony parametrami, nikomu nie wierzysz że słyszy różnicę między SACD a CD, między wzmacniaczami, odtwarzaczami, chcesz tylko parametrów, jesteś odurzony parametrami

Gość

(Konto usunięte)

audioholik, 2 Lut 2009, 13:24

>pomyłka opteron, Ty jesteś jak XYZ tak samo nie słyszycie różnicy między nagraniem 16/44k a

>24bit/96kHz

Jak piszesz do Opterona, to jemu odpowiadaj...

Ale: dałem Ci link do badań, że NIKT nie słyszy.

Daj mi podobny, z testem ABX, że KTOKOLWIEK słyszy, tylko nie pisz, że wielu podpina SACD i SŁYSZY, bo to już wiem, że wielu się to WYDAJE :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.