Skocz do zawartości
IGNORED

WWW.DOPALACZE.COM - PYTANIE!!!!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja to gówno kupiłem,efekt?? żaden ponoc to LEGALNY SUBSTYTUT MARICHUANY ,ale w smaku wstrętne i efektu zero,poza kapciem w ryju.

Ukryta Zawartość

coś mi się zdaję, że te wszystkie "zioło" podobne wytwory to placebo i tyle, a te pochlebne recenzje to chyba pisane przez osoby, które nigdy prawdziwego zielska nie paliły.

• Redaktorzy

Zapaliłby gawędziarz jeden z drugim jakieś duże Maduro całkiem legalne, albo fajeczkę napełnił czarnym shagiem, to miałby bez żadnych dopalaczy dla dzieci odlot taki, że by go dzień później na dachu znaleźli.

Koledzy kupili sobie po pigule. Jeden z nich już się więcej z nami nie spotkał. Siedzi w domu i boi się wyjść z chaty. Kompletny obłęd!!!

Uważajcie na to gówno.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

kiedys tam kupiłem jakies tabsy green coś tam, kumple kupowali jakieś scierwo energy coś tam. W rzadnym wypadku nic nie działało. I ze to placebo to święta prawda. W moich tabsach był jakiś aminokwas i wtamina b. To chyba na prawde jest tylko dla kolekcjonerów hehe.

Ja mówię krótko - szkoda kasy.

juz 2 reportaż w TV jest, najpierw TVN, teraz TVP2.

ciekawe czy to zabronią czy nie, moim zdaniem takie cos powinno byc sprzedawane tylko wysyłkowo, żeby przy sklepach nie robiły się miejsca schadzek lokalnych kozaków/agresywnych idiotów

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Rząd szuka sposobu na kontrolę nad handlem dopalaczami. Samorządy domagają się, by ich zwalczaniem zajęła się prokuratura. Pod sklepami z nimi organizowane są pikiety. Wyeliminowanie dopalaczy z rynku nie będzie jednak proste.

Dopalacze to pigułki, kapsułki i zioła, które w Polsce nie są zakazane, ale według specjalistów mogą szkodzić i działać podobnie jak narkotyki. Handlująca nimi firma World Wide Supplements Importer ma w Polsce 29 sklepów z tymi specyfikami. Działają pod szyldem Dopalacze.com. W kwietniu 2009 roku sklepów ma być już sto.

Część preparatów sprzedawanych w sieci zawiera benzylopiperazynę (bzp), którą Rada Unii Europejskiej wpisała w październiku na listę substancji psychotropowych. Sejmowa komisja zdrowia pracuje nad rządowym projektem nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, który zakłada objęcie bzp kontrolą. W uzasadnieniu do projektu czytamy, że ta syntetyczna substancja działa pobudzająco na układ nerwowy podobnie jak amfetamina i metamfetamina, ale z mniejszą siłą.

- Jedne z substancji zawartych w dopalaczach mogą pobudzać, inne wywoływać euforię. Ojciec nastolatki, z którym rozmawiałam, opowiedział, że jego córka pod wpływem dopalaczy miała halucynacje i była pobudzona - przestrzega Iwona Sztajner, kierownik poradni MONAR w Lublinie.

Wojewoda lubelska Genowefa Tokarska wysłała do minister zdrowia Ewy Kopacz pismo, w którym prosi o przyspieszenie prac nad przepisami zakazującymi handlu dopalaczami i "umieszczenie ich na wykazie środków niebezpiecznych dla zdrowia i życia".

Joanna Mucha, posłanka PO z sejmowej komisji zdrowia: - Trzeba podjąć próbę ograniczenia dostępu do dopalaczy, ale sprawa nie będzie prosta. Nie jesteśmy w stanie stworzyć zamkniętej listy niebezpiecznych substancji, które mogą być w dopalaczach. To najczęściej substancje syntetyczne i drobna modyfikacja ich składu spowoduje stworzenie całkowicie nowej, nieodnotowanej nigdzie substancji.

Przed lubelskim sklepem Dopalacze.com protestowało na początku grudnia kilkudziesięciu uczniów i studentów. Rozdawali ulotki i zachęcali przechodniów do bojkotu sklepu.

Przeciwko sklepom z dopalaczami protestują kolejne miasta. Prezydent Łodzi wysłał do prokuratury wniosek, w którym prosi o zbadanie, czy dopalacze nie zawierają substancji szkodliwych lub zabronionych. Z kolei władze Kielc złożyły doniesienie, że jeden z czterech tamtejszych sklepów z dopalaczami reklamuje się plakatem z liściem marihuany. Prezydent Rzeszowa Tadeusz Ferenc wysłał do wszystkich posłów apel o poparcie nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, która pozwoli wyeliminować dopalacze z legalnego rynku. Dodatkowo miasto zamontowało w pobliżu rzeszowskiego sklepu z dopalaczami kamerę.

SLD zapowiada, że do końca grudnia złoży swój projekt ustawy w sprawie wprowadzenia koncesjonowanej sprzedaży dopalaczy w sklepach, tak jak jest obecnie w przypadku alkoholu.

Ukryta Zawartość

kolegi znajomy palil salvie i mowil ze to prawda co sie po tym dzieje - wystarczy zajrzec na youtube - ale jakos dziwnie jest to legalne na calym swiecie - moze dlatego ze niemozna hodowac w domu bo niewyrosnie ???

piter z, 21 Gru 2008, 22:54

"....ale jakos dziwnie jest to legalne na calym swiecie - moze dlatego ze niemozna hodowac w

>domu bo niewyrosnie ???"

Wyrośnie wyrośnie- bez żadnego problemu. Od lat mam na parapecie dorodny okaz tej rośliny- etnobotanika to jedna z moich pasji. Jednak bądźmy świadomi, że to co sprzedają w sklepach Dopalacze.com to ekstrakty o czasem czterdziestokrotne większej mocy działania niż naturalna roślina. Szkodliwość substancji aktywnej w tej roślinie, wg badań, jest żadna... chociaż ja uważam że w nieodpowiednich rękach może nieco wywrócić świadomość ;)

Co do legalności- nie widzę powodów by salvia divinorum była nielegalna, choć wolałbym żeby dostęp do niej nie był tak łatwy jak dziś.

Pozdrawiam,

wojtekitek

Cała sprawa jest kretyńska. W kulturze niektórych ludów Syberii znanym halucynogenem jest muchomor czerwony, z kolei w kuchni możemy się najeść gałki muszkatołowej, która w dużej dawce ma działanie podobne do meskaliny. Zatem dla chcącego nic trudnego.

Z drugiej strony legalny jest alkohol i tytoń, które razem wyprawiły na tamten świat więcej ludzi niż wszystkie narkotyki razem wzięte, a nielegalna jest mało szkodliwa marihuana ( ale jest legalna np. na Jawie).

Więcej w tym wszystkim walki o pieniądze z nieczystych źródeł ( narkotyki - polityka ), niż zdrowego rozsądku czy troski o ludzi

meloman 62, 23 Gru 2008, 17:43

nielegalna jest mało szkodliwa marihuana ( ale jest legalna

>np. na Jawie).

marihuana całkowicie legalne jest także w Holandii.w miastach pełno jest coffeshopow w których można zapalić marihuanę i nie tylko.swego czasu pracowałem w holandi i czasem przyznam ze z ciekawości zdarzało mi się odwiedzać takie bary,choć nie jestem wielbicielem tego typu używek.pełna kultura przychodzą młodsi ,starsi.tam palenie tego uważa się za coś normalnego,kto chce pali,kto nie chce nie pali.

Ukryta Zawartość

post-8479-100007782 1231005877_thumb.jpg

post-8479-100007783 1231005877_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.