Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tymczasem popijam ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>Gdzie można dostać takie piwko (Czrnków) i w jakiej cenie?

Ja kupuje w "Piotr i Paweł" cena około 2,20, jak za regionalne i pasteryzowane to na moje nie wiele. Tylko termin przydatności troszkę krótki. Ale na moje to wielki plus. Zawsze można skrzynkę kupić i żonie mówić że trzeba szybko wypić bo się zaraz popsuje. :-)

• 2 miesiące później...

Bardzo dobry wątek nareszcie. Piwa puszkowo-butelkowe z fabryk typu Żywiec czy Tyskie różnią się w zasadzie tylko zawartością moczu w moczu. Wszytskie przemysłowe lagery produkowane w milionach litrów są identyczne. Nie wierzycie? Zróbcie z kumplami ślepy test , weźcie jeszcze Heinemedinę, przepraszam Heinekena( ;

Co zatem pić: domowe. A ze sklepu to niepasteryzowane, pszeniczne oraz portery. "Strongi" wyłączam, bo służa wyłącznie szybszej poniewierce.

I to jest wątek do pociągnięcia!

Np. ostatnio stwierdziłem pszenicznego Okocimia - i bardzo mi podszedł! Może nie był to Obołon albo Baltas, ale dał radę. Poza tym browar Ciechanów robi dobrą robotę - a miodowe to miodzio. Co polecacie?

Z "masówki" to jest dla mnie najlepsze piwo świata:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a u mnie pierwsza czwórka to czeskie i naprawdę po latach "odsłuchów" odpowiadają mi bardziej niż wiele tzw. markowych za 10 zł nie mówiąc o polskich wiodących browarach, nw. czeskie po prostu bardziej naturalne, mniej gazowane,

ale jak to ktoś powiedział piwo jest tylko dobre i bardzo dobre:

1. pilsner urquell

3. budweiser premium

2. radegast premium

4. staropramen premium

^chick, 16 Sty 2009, 11:46

>Reaktywacja browaru w Lwówku śląskim! pamiętacie to piwo?

rewelacyjna wiadomość! oby tylko samo piwo było reaktywowane bez żadnych "udoskonaleń" receptury :)

skąd masz wieści? kto przejął browar?

Wlasnie poijam. Pyszne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>

>>Reaktywacja browaru w Lwówku śląskim! pamiętacie to piwo?

>

>rewelacyjna wiadomość! oby tylko samo piwo było reaktywowane bez żadnych "udoskonaleń" receptury

>:)

>

>skąd masz wieści? kto przejął browar?

Właściciel browaru w Ciechanowie. Znając smak piwa ciechanowskiego można liczyć, że Lwówek powróci do jakości z czasów swojej świetności a nie bylejakości z okresu przed zamknięciem.

Chciałbym zachęcić wszystkich miłośników dobrego piwa warzonego z pasją w tym samym miejscu o ponad 200 lat o zapoznanie się (i podpisanie) z petycją:

Ukryta Zawartość

Browar w Zwierzyńcu to chyba najpiękniejszy browar w Polsce a do tego robił do niedawna znakomite piwa. Niestety właściciel, browar Perła, postanowił go zamknąć.

Ukryta Zawartość

Dla mnie najlepsze jest, a raczej było, piwko Brok Sambor, tylko w pierwszej, najbardziej "zielonej" wersji Export. Niestety Brok kilka lat temu zmienił butelkę i smak Sambora Exporta i teraz jest (za karę chyba) na skraju bankructwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

kichanadeta, 1 Kwi 2009, 15:42

w pełni popieram :))))))

najlepiej wchłania mi sie z Teściem u niego na wsi... z tego sklepu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja niuestety nie mam okazji zbyt czesto. Bowierm perle mozna dostac tylko w okolicach bylego woj. Lubelskiego. Tymczasem przywiozla znajoma kilka butelek. To naprawde swietne piwo sklaniam sie napisac jedno z lepszych polskich piw. Tyle tylko, ze niewiele osob ma okazje posmakowac.

>tylko w okolicach bylego woj. Lubelskiego

etam, np. w Auchan w Poznaniu/Komornikach jest, flaszki, puszki, co ino, ale na Dzikim Wschodzie jednakowoż lepiej smakuje :-)

btw, moje drugie ulubione zwykłe tanie piffo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciechan! Znalazłem go w sklepiku osiedlowym w dzień po tym jak wysyłałem maila do browaru z prośbą o info gdzie dystrybuują ( ;

Sympatyczny pan Arek podał listę sklepów i skomentował "no tak znika, bo to piwo niszowe". Na forum strony Ciechana sporo informacji gdzie szukać.

Piłem dotychczas:

Miodowe - wiadomo, miodzio. Chwalą się, że zużywają 3 tony prawdziwego miodu na miesiąc. Taki np. browar Krajan z Nakła robi miodowe na aromacie.

Pszeniczne - daje radę. Fajny naturalny CO2 przyjemnie drapie w podniebienie. Smakuje bardzo piwowarsko, mocny cynamonowo-drożdżowy posmak (sporo zawiesiny!). Nie tak łagodne i wyważone jak ukraiński Obołon, które uważam za najlepsze pszeniczne na rynku. Ale mocna czwórka za to piwo.

Stout - ciemnobursztynowa barwa, gęsta pianka w kolorze capuccino, i karmelowo-podpalany lekko kawowy posmak na słodkawej nucie. Po prostu weź najlepsze z angielskich piw i masz Ciechana Stout! Oby go nigdy nie zabrakło, hit!

Zostało do degustacji jeszcze : Wyborne (czyli "normalne"), Mocne (z obowiązku tylko spróbuję) oraz Porter (może być ciekawe). Robią jeszcze bezalkoholowy podpiwek, ale sklepy tego raczej nie biorą ( ;

Zwracam uwagę na etykietę - audiofilski minimalizm! nawet bez witaminy C. ( ; Aha - i "działa" - po pszenicznym + stoucie byłem już w bardzo pozytywnym nastroju [^8

Na zdrówko pod dobrą płytę!

Ukryta Zawartość

post-16835-100008144 1239222644_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kurde : / - teraz w całej okazałości...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

...jeszcze tylko dwie zmiany i psssss;)...bardzo dobre polecam.Kupiłem na Warszawskim kiermaszu wyrobów regionalnych...czy jakoś tak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^BelaLugosi

Ciechany bardzo dobre! ostatnio również znalazłem je (nb. wraz z Noteckim) w markecie nie podejrzewanym przeze mnie o promowanie marek "koneserskich".

w ubr. miałem gorsze wrażenia (z innego punktu), ale wtedy zakupione egzemplarze były raczej nie pierwszej świeżości.

ps. podobno browar lwówecki został wykupiony właśnie przez Ciechana - nie wiem jak z wznowieniem dawnych marek i co to faktycznie będzie.

• 2 miesiące później...

fajny jest też browar krajana ciemne irlandzkie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...

właśnie popijam piwo miodowe aromatyzowane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Król jest jeden! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Asmon, 3 się 2009 14:33

Bezsprzecznie!!!

Pozdrawiam.

YunnanTEA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.